Partnersøgning vokser hastigt på nettet

Danske kontakt-websites får flere hundre tilmeldinger hver dag<BR>

Af Malene Grouleff

Enlige og kontaktsøgende danskere har i stor stil taget Internettets muligheder til sig, når de vil finde sig en kæreste. Et af de større steder, scor.dk, har nu 47.000 kontaktsøgende i sin database, og dagligt melder opretter 100-200 nye sig på webstedet. Hos dating.dk går det også støt fremad med 400-500 nye profiler om dagen oveni de 21.000, der allerede har registreret sig. Det skriver Jyllands-Posten.

- Der er ingen tvivl om, at Internettet har overtaget mange af de kunder, der tidligere betalte for at blive tilmeldt et kontaktbureau. I stedet for at lade andre udvælge den rette kæreste er det sjovere selv at søge efter ham eller hende på Internettet, vurderer kulturforsker Jens Hougaard fra Aarhus Universitet.

Alene antallet af danske kontakttjenester fortæller også om et område i stor vækst. Et tjek på portalen Jubii viser, at i alt 75 forskellige "kæreste-sites" har tilmeldt sig søgemaskinen.
Og udviklingen har langt fra toppet endnu, spår Forskningschef Niels Birkemose, Institut for Fremtidsforskning.
- I løbet af 10-15 år vil vores computere være udstyret med en digital føle- og lugteteknik. Det betyder, at vi kan sidde foran computeren og mærke og lugte den person, vi kommunikerer med. Det vil åbne helt nye muligheder for at søge partnere på Internettet, siger Niels Birkemose til Jyllands-Posten.

Jubiis oversigt over netsteder med kontaktformidling




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere