Sommerens oversigt over EU-udbud II

<B>Computerworld bringer her en oversigt over leverancer af edb-udstyr og edb-tjenesteydelser udbudt i henhold til EU?s indkøbsdirektiv.</B>

Af Dorthe Theodoraki

Oversigten, der også indeholder allerede indgåede aftaler, er baseret på S-udgaven af http://www2.echo.lu/ted/´">De Europæiske Fællesskabers Tidende nr. S 132-154.

Udbud:

Frederiksborg Amt Sundhedsvæsen, IT-afdeling (tlf: 48 29 31 13) har sendt en ordre på telekommunikation i offentligt udbud. Ordren omfatter flerårige kontrakter på levering af højhastigheds WAN-netværk til Sundhedsvæsenets institutioner. Sidste frist for anmodning dokumenter var den 16. juli 1999. Sidste frist for modtagelse af bud er den 30. august 1999 (12.00). Nr. S-132.

NESA A/S (tlf: 72 10 10 10) har sendt en ordre på edb-tjenesteydelser og hermed beslægtede tjenesteydelser i udbud efter forhandling. Ordren omfatter rammeaftaler om konsulentydelser vedr. blandt andet projektledelse; change management og implementering inden for EPR-systemer, informatiosnsystemer, kundesystemer og Internetapplikationer; konvertering af SAP R/2 og egenudviklede systemer til nyere systemer. Sidste frist for anmodning om deltagelse i udbudsforretningen var den 9. august 1999. Nr. S-133.

Århus Kommunes IT-afdeling (tlf: 89 40 29 10) har sendt en ordre på edb-systemer i offentligt udbud. Ordren omfatter blandt andet levering og implementering af et standard journaliseringssystem samt brugs- og installationsret til systemet. Option: Yderligere indkøb. Sidste frist for modtagelse af bud er den 26. august 1999 (kl. 12.00). Nr. S-133.

Veterinær- og Fødevaredirektoratet (VFD) (tlf: 33 95 60 00) har sendt en ordre på edb-systemer i begrænset udbud. Ordren omfatter levering af nyt standard journal- og sagssystem til VFD inkl. de nye regionale enheder (16 større lokationer og et større antal små lokationer af i alt 1 000-1 500 brugere); alle nødvendige ydelser vedrørende bl.a. udvikling, tilpasning, installation, implementering, dokumentation, uddannelse og projektledelse; en flerårig aftale om vedligeholdelse og support. Leverancen vil muligvis omfatte anskaffelse af nødvendigt maskinel og basisprogrammel, herunder databaseplatform samt udvikling af et virksomhedsregister, der udveksler data med bl.a. det Centrale VirksomhedsRegister (CVR) og det Generelle LandbrugsRegister/Centralt HusdyrbrugsRegister (GLR/CHR). Systemet skal bl.a. indeholde funktioner til dokumenthåndtering (scanning, ocr-fortolkning, fritekstindexering og lagring), journalisering, sagsbehandling, sagsstyring og tilsyn; skal muligvis omfatte workflow-funktioner; skal integreres med bl.a. kontorautomatiseringssystem og forventes integreret med bl.a. virksomhedsregister, aktivitetsstyringssystem, laboratoriedatasystem og økonomisystem. Der ønskes mulighed for at anvende bærbare, ikke-netopkoblede pc?er. Sidste frist for anmodning om deltagelse i udbudsforretningen er den 30. august 1999 (kl. 12.00). Nr. S-134.

Centralsygehuset i Slagelse (tlf: 58 55 90 00) har sendt en ordre på patientovervågnings? og anæstesiudstyr i begrænset udbud. Ordren omfatter blandt andet levering, installering og idriftsættelse af det komplette system inkl. tilslutning til alle perifere enheder; vedligehold og justering samt undervisning og træning. Det skal dokumenteres, at apparaturet ikke er behæftet med nogen form for år 2000-problem. Sidste frist for anmodning om deltagelse i udbudsforretningen var den 17. august 1999. Nr. S-134.

Birkerød Kommune (tlf: 45 99 06 00) har sendt en ordre på almindelig virksomhedsrådgivning i begrænset udbud. Kommunen har afsat 1,7 mio. kroner til et projekt, der skal sikre bedre styring og kvalitetsudvikling i hjemmeplejen. Ordren omfatter konsulentbistand i projektets tre faser: 1. Analyse af eksisterende organisation. 2. Beskrivelse af hjemmeplejens ydelser. 3. Implementering af planlægningssystem. Sidste frist for anmodning om deltagelse i udbudsforretningen var den 9. august 1999. Nr. S-135.

Kort- og Matrikelstyrelsen (tlf: 35 87 50 50) har sendt en ordre på fremstilling af digitale topografiske kort i begrænset udbud. Ordren omfatter ajourføring af TOP10DK i Midtjylland. Sidste frist for anmodning om deltagelse i udbudsforretningen var den 11. august 1999. Nr. S-136.

Århus Kommune, IT-afdeling (tlf: Top Consult A/S: 45 94 04 10) har sendt en ordre på databehandling og virksomhed i forbindelse hermed i begrænset udbud. Ordren omfatter rammeaftaler om hardwarekapacitet med basissoftware, hjælpesoftware samt tjenesteydelser i tilknytning hertil. Det aktuelle behov for kapacitet er ca. 200 MIPS og ca. 500 GB pladelager. Sidste frist for anmodning om deltagelse i udbudsforretningen var den 20. august 1999 (kl. 12.00). Nr. S-140.

Tele Danmark A/S, Edb-divisionen (tlf: 89 45 07 68) har sendt en ordre på software til registrering af metadata i data warehouse i udbud efter forhandling. Ordren omfatter ovenstående software der skal konfigureres til seks til otte udviklere og til 50 samtidige brugere og skal afvikles på en åben systemarkitektur. Optioner: Udvidelse af antallet af samtidige brugere til 100 og 200; konsulentassistance i forbindelse med installation og opsætning samt gennemførelse af uddannelse. Sidste frist for anmodning om deltagelse i udbudsforretningen var den 9. august 1999. Nr. S-140.

Farvandsvæsenet (tlf: 32 68 95 00 lokal 540) har sendt en ordre på Maritimt VHF radio kommunikationssystem i begrænset udbud. Ordren omfatter levering, installation og afprøvning af et kommunikationssystem (til lodstjeneste) bestående af et antal ubemandede landbaserede VHF-radiostationer, der kan betjenes og kontrolleres fra et bemandet kontrolcenter. På kontrolcentret skal en pc via fast opkoblet telefonlinie kunne kommunikere med, og betjene alle tilsluttede VHF-radiostationer. Der skal endvidere installeres lokalbetjente VHF-radiostationer på lodskontorer og i lodsbåde. Projektet omfatter også undervisning i brug af systemet. Sidste frist for anmodning om deltagelse i udbudsforretningen er den 31. august 1999 (kl. 12.00). Nr. S-142.

DSB Indkøb (tlf: 33 15 04 00 lokal 127 90) har sendt en ordre på et rejseplanlæggersystem i udbud efter forhandling. Ordren omfatter levering af rejseplanlæggerserverprogrammel, standard Geografisk Informations System til brug på central server, version til brug på PC, databehandlingssystem, en tidsubegrænset brugsret. Option: Fireårig vedligeholdelses- og opgraderingsaftale. Systemet skal på basis af køreplansdata og geografiske data beregne en rejse med offentlige trafikmidler. Sidste frist for anmodning om deltagelse i udbudsforretningen er den 26. august 1999 (kl. 12.00). Ordregivende myndighed forbeholder sig ret til at overdrage alle rettigheder og forpligtelser vedrørende nærværende EU-udbud til Bus og Tog Samarbejdet i Danmark, som DSB er medejer af. Nr. S-144.

DSB Indkøb (tlf: 33 15 04 00 lokal 127 90) har sendt en ordre på et service management system i udbud efter forhandling. Ordren omfatter levering af service management system til benyttelse som indfaldsvinkel til den fremtidige 1. level support-funktion i DSB?s help-desk. Service management systemet skal indeholde en call management-funktion, en problem management-funktion, change management-funktion, en service level agreement-funktion, eskaleringsfunktion, notifikationsfunktion, rapportfunktion; web-adgang; implementering; uddannelse samt option på vedligeholdelsesaftale. Sidste frist for anmodning om deltagelse i udbudsforretningen er den 6. september 1999 (kl. 12.00). Nr. S-144.

Statens og Kommunernes Indkøbs Service A/S (tlf: 33 42 70 00) har sendt en ordre på trykning i begrænset udbud. Ordren omfatter kontrakt om produktion af forskrifter, retskilder og andre publikationer for Folketinget og regeringen, både elektroniske og trykte versioner. Produktionen af retsforskrifterne er en integreret proces, hvor den overvejende del af tekstmængden skal produceres i Retsinformations datafangstsystem. Omsætningen udgjorde i 1998 ca. 35 mio. kroner. Sidste frist for anmodning om deltagelse i udbudsforretningen er den 30. august 1999 (kl. 12.00). Nr. S-145.

Århus Amt, Informatikkontoret (tlf: 89 44 63 90) har sendt en ordre på edb-systemer i offentligt udbud. Ordren omfatter et journalsystem, der skal være åbent over for andre programmer og systemer, til Amtsgaården inkl. eksterne brugere (hjemmearbejdspladser mv.); en rammeaftale omfattende decentrale moduler til brug på sygehuse eller andre steder, hvor man ønsker en lokal installation, men hvor der er tale om et meget lille antal brugere. Sidst frist for anmodning om dokumenter er den 20. august 1999. Sidste frist for modtagelse af bud er den 20. september 1999 (kl. 12.00). Nr. S-150.

Beredskabsstyrelsen, Indkøbssektionen (tlf: 45 82 54 00) har sendt en ordre på edb-systemer i begrænset udbud. Ordren omfatter en forundersøgelse og udvikling (kommerciel udviklingskontrakt) af nyt undervisnings- og træningssystem, der kan anvendes i forbindelse med beredskabs- og katastrofekoordineringstræning af ledende beredskabspersonel, dvs. personel fra redningsberedskabet, politiet, samt private virksomheder. Systemet skal være baseret på nyeste IT-simuleringsteknologi. Sidste frist for anmodning om deltagelse i udbudsforretningen er den 15. september 1999. Gennemførelsen af projektet afhænger af Erhvervsfremme Styrelsens accept af medfinansiering af såvel forundersøgelsen som en kommerciel udviklingskontrakt. Nr. S-151.

Flyvematerielkommandoen (tlf: 44 78 26 38) har sendt en ordre på edb-systemer i begrænset udbud. Ordren omfatter et elektronisk dokumenthåndteringssystem til udarbejdelse, udgivelse og anvendelse af Flyvevåbnets (FLV) Materiel-instruktioner (MATINS). Der skal leveres et pilotprojekt, der skal afprøve teknologiens muligheder for at understøttte digitaliserede MATINS. Pilotprojektet vil dække fire typer af MATINS og ca. 30 brugere. Option: Indkøring af den resterende del af FLV MATINS. Sidste frist for anmodning om deltagelse i udbudsforretningen er den 6. september 1999. Nr. S-152.

Skørping Kommune (tlf: PLS Consult A/S: 89 44 78 00) har sendt en ordre på etablering samt drift af netværksinfrastruktur for data og telefoni i begrænset udbud. Ordren omfatter levering og implementering af en total netværksinfrastruktur, der kan sammenbinde alle kommunens institutioner i et samlet netværk, der kan benyttes til både data og telefoni; alle nødvendige netværks- og kommunikationsfaciliteter samt alle nødvendige hardware- og softwarekomponenter. Sidste frist for anmodning om deltagelse i udbudsforretningen er den 6. september 1999. Nr. S-153.

Nordvækstkommunerne - Vinderup, Lemvig, Thyholm, Thyborøn-Harboøre, Ulfborg-Vemb, Struer og Holstebro kommuner v/Holstebro Kommune, Indkøbskontoret (tlf: 96 11 70 41) har sendt en ordre på Kontormaskiner og computere, kontorudstyr og -artikler i begrænset udbud. Ordren omfatter all-in aftaler på digitale kopiprintmaskiner med tilhørende styresystemer i en fireårig periode med mulighed for forlængelse i yderligere et år. Printerne skal kunne opkobles i net som plug and play. Ud over kopiprintmaskinerne med tilbehør - scannere og fax - ønskes stand alone-fax og farvemaskiner indeholdt i udbuddet. Sidste frist for anmodning om deltagelse i udbudsforretningen er den 6. september 1999. Nr. S-154.


Indgåede aftaler:

Skatteministeriet, Told- og Skattestyrelsen har den 28. juni 1999, efter begrænset udbud, indgået aftale med Bull A/S i Skovlunde om levering, drift og vedligeholdelse af et system til registrering og analyse af importen til Danmark fra lande uden for EU. Ministeriet modtog to bud på ordren. Nr. S-134.

Rigspolitichefen har den 21. maj 1999, efter begrænset udbud, indgået aftale med ICL Danmark A/S i Ballerup om programmelprøvning og vedligeholdelse; servicebureauvirksomhed i forbindelse med databehandling; vedligeholdelse og reparation af kontormaskiner. Pris: 3,959 mio. kroner. Rigspolitichefen modtog fire bud på ordren. Nr. S-135.

Danmarks Statistik har den 15. juni 1999, efter begrænset udbud, indgået aftale med Tele Danmark Forlag A/S i Tranbjerg J. om periodevis levering i elektronisk form af telefonnumre, faxnumre og postadresser for virksomheder registreret i CVR-registret. Pris: 1,5 til to mio. kroner pr. år. Danmarks Statistik modtog to bud på ordren. Nr. S-140.

Danmarks Statistik har den 9. juli 1999, efter begrænset udbud, indgået aftale med Andersen Consulting i København om konsulentydelser inden for blandt andet projektstyring, udarbejdelse af systemanalyser, systemkonfiguration. Pris: I rammeaftalens løbetid vil der blive bestilt bistand for seks mio. kroner. Danmarks Statistik modtog otte bud på ordren. Nr. S-140.

Roskilde Amt har den 30. juni 1999, efter begrænset udbud, indgået aftale med Kommunedata A/S i Ballerup og B-data A/S i Risskov om levering af edb-ydelser til at understøtte amtets økonomistyring, lønadministration, administration af sygesikring samt administrative systemer til sygehusområdet. Pris: 67,4 mio. kroner. Amtet modtog fire bud på økonomiområdet, et bud på lønområdet, to bud fra samme leverandør på sygesikringsområdet og fire bud på sygehusområdet. Nr. S-141.

Nordunet A/S har den 7. juli 1999, udbud efter forhandling, indgået aftale med Telia Publicom AB i Sverige om telekommunikation. Nordunet modtog ni bud på ordren. Nr. S-142.
Århus Amt har den 15. maj 1999, efter begrænset udbud, indgået aftale med EDB Gruppen Systems A/S i Herning og Brugerklubben ØS2000 i Herning om et økonomisystem. Amtet modtog syv bud på ordren. Nr. S-142.
Nationalmuseet, Center for Maritim Arkæologi har indgået aftale med Maridan A/S i Hørsholm om blandt software til sensor-data. Maridan opfyldte kriterierne og der var ingen andre ansøgere. Nr. S-152.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere