Basse Bergqvist væltet

Basse Bergqvist blev tvunget til at gå af som formand for Foreningen af Internet Leverandører (FIL), efter bestyrelsen blev præsenteret for en negativ egenkapital.

Af Magnus Bredsdorff *

Foreningen af Internet Leverandører (FIL) har fået ny formand. Søren Langkjær fra Frontend.dk har overtaget Basse Bergqvists formandspost efter et stormfuldt bestyrelsesmøde torsdag.
I realiteten væltede den øvrige bestyrelse Basse Bergqvist, som derefter trak sig helt ud af bestyrelsen.
- Vi havde nogle samarbejdsvanskeligheder, som gjorde, at majoriteten af bestyrelsen mente, at det var en god idé, at Basse Bergqvist trak sig, fortæller Søren Langkjær.

I en pressemeddelelse om formandsskiftet skriver den del af bestyrelsen, som var til stede på det stormfulde møde, at "foreningens egenkapital blev konstateret at være negativ".
- Det kom bag på os, siger Søren Langkjær.
Han afviser at kommentere foreningens økonomiske situation nærmere, indtil han har haft mulighed for at danne sig et overblik over økonomien.

- Medlemmerne har krav på at finde ud af, hvad der er foregået, konstaterer den nye formand.
Basse Bergqvist havde inden bestyrelsesmødet bebudet, at han ville trække sig som formand på den kommende generelforsamling, som skal afholdes først i det nye år. Det kunne bestyrelsen dog ikke vente på.

- Når vi konstaterer, at egenkapitalen er væk, så har vi en drastisk situation, som kræver drastiske skridt, begrunder Søren Langkjær, der i forvejen var næstformand i FIL.
Basse Bergqvist selv ønsker ikke at udtale sig om detaljerne, efter han er blevet væltet som formand. Han udsendte dog sin egen pressemeddelelse efter bestyrelsesmødet. "Bestyrelsen og jeg har ikke samme opfattelse af tingene, og derfor har jeg valgt at gå," skriver han.

Basse Bergqvist var en af drivkræfterne bag oprettelsen af Dansk Internet Forum, som i dag styrer alle overordnede spørgsmål om Internet i Danmark. Han sidder også i bestyrelsen for forummet.
Derimod lykkedes det aldrig at skabe ro i FIL´s egne rækker. Igennem næsten hele sin eksistens har FIL været præget af splittelse og strid. Oprindelig drejede diskussionerne sig hovedsageligt om administrationen af de danske domænenavne på Internet. Det er i dag lagt ind under Dansk Internet Forum.

Til gengæld har Basse Bergqvist i sine knap to år som formand ligget i åben kamp med Tele Danmark. Den er bilagt i dag. Til gengæld har en anden af de store Internetudbydere, Cybercity, meldt sig ud af FIL.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere