Første e-mærke i Danmark

I dag bliver de første 30 revisorer færdig-uddannede, og i løbet af en måned er de klar til at stemple danske hjemmesider med WebTrust-stemplet. Men også en række andre forbrugerstempler til hjemmesider er på vej.

Af Claus Thorhauge

E-revisorer kalder Foreningen af Statsautoriserede Revisorer (FSR) deres nye korps, der i løbet af en måneds tid er klar til at kvalitetsstemple de første danske hjemmesider med det internationale WebTrust-segl.
Ordningen skal give forbrugerne en sikkerhed for, at Internet-butikker med WebTrust-mærket på hjemmesiden er troværdige. WebTrust har været annonceret længe, og der er stadig et par knaster i aftalen med det amerikanske moderselskab, før e-revisorerne kan stemple løs.

? Forbrugerbeskyttelsen i USA hviler på en voldgift. Det vil være alt for tungt et apparat i forhold til forbrugere i Danmark, så vi har brugt lang tid på at forklare amerikanerne om det danske system. Men nu er de ved at indse, at det er mindst lige så sikkert som deres, forklarer Carsten Heilbuth, der er formand for FSR?s informatikudvalg.
Når en Internet-butik er blevet godkendt efter WebTrust-reglerne, skal der gå 60 dage, hvor e-revisorerne tjekker, om hjemmesiden lever op til kravene, før butikken kan få lov at sætte WebTrust-mærket ind på hjemmesiden.

Bred enighed om dansk mærke
Når de første danske Internet-forretninger har sat et WebTrust-mærke på deres hjemmeside, er Danmark det 18. land i verden, der har taget mærket til sig. Og det er det første mærke i Danmark, men der er en række konkurrenter på vej. Først og fremmest det danske e-mærke, der er blevet til i samarbejde mellem regeringen, forbrugerrådet, Dansk Handel og Service, Handelskammeret, Dansk Industri, Dansk Dataforening og andre store organisationer. Retningslinierne er på plads. Nu mangler den danske mærkningsordning for elektronisk handel bare at få valgt en bestyrelse og nedsat et sekretariat.

? Men det går meget stærkt nu, og vi forventer at være klar i løbet af en måneds tid, siger Martin von Haller Grønbæk fra Foreningen for Dansk Internet Handel (FDIH). Foreningen arbejder også på at indføre det mest kendte mærke i Danmark, TRUSTe, men det bliver ikke klar før sidst på sommeren, fordi der er de samme problemer, som WebTrust har med at overføre amerikanske forbrugerregler til europæiske forhold. Samtidig arbejder FDIH også på et fælles nordisk mærke.

? Alle disse mærker komplementerer hinanden, fordi de dækker forskellige områder, og i FDIH spiller vi på mange heste for at sikre os, at en af dem vinder. Hellere en jungle end en femårs-plan, forklarer Martin von Haller Grønbæk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere