Venture Cup: Tre stærke vindertræk

Hvad er det, der får en venturekapitalist til at hive den store kuffert med aktiemillionerne frem? Og hvad får ham til at vende tommelfingeren nedad. Det giver jurymedlem i iværksætterkonkurrencen Venture Cup, Kent Stevens Larsen fra Nordic Kapital, her nogle bud på.

Af Malene Grouleff, IDG Online

At skrive en forretningsplan - det er ikke en disciplin, man lærer i folkeskolen, på universitetet eller på aftenskolen. Men hvis man skal have sprøjtet kapital i sin forretningsidé er det uhyre afgørende, at man mestrer det.

Kent Stevens Larsen har som jurymedlem i Øresundskonkurrencen Venture Cup læst 113 forretningsplaner fra håbefulde iværksættere. Til daglig består hans arbejde som direktør i Nordic Kapital i at spotte de helt rigtige investeringsemner. Han peger her på tre afgørende træk, der skiller de interessante fra de mindre interessante.

+ Et forfinet koncept, der er stærkt fokuseret på målgruppen og den niche, det skal ramme på markedet. Selvom en nyudviklet teknologi kan bruges i alverdens sammenhænge, skal forretningsplanen være konkret og pege på, hvor mulighederne er mest umiddelbare.
- Faldgruben er de alt for store armbevægelser. Iværksætteren bliver så optaget af sin idé eller teknologi, at han glemmer at forædle den til de konkrete argumenter, der skal overbevise både investor og kunderne.

+ En simpel, smart og overskuelig tjeneste eller teknologi. En nøjagtig analyse af det marked, der skal opereres i. Det skal være let for investor at gennemskue, hvordan produktet kan udvikles og markedsføres.
- Faldgruben er at favne alt for bredt. Det opfatter en investor ikke som troværdigt. Hans fokus er i højere grad hvordan end hvad.

+ Personlighederne bag en forretningsidé skal rumme det rigtige. Det fænger investor, når de selv har de nødvendige kompetencer og et stærkt netværk. Netværket kan dels være kontakter til personer med stor indsigt i teknologier eller kendskaber i industrien, der kan føre til partnerskaber og alliancer. Om iværksætterne selv har opstartskapital er derimod ikke spor afgørende.
- Faldgruben er at satse udelukkende på at kunne skaffe folk med kunnen og viden til at realisere sin forretningsidé. Uden branchekendskab og -kontakter når man med investors øjne heller ikke langt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere