Læsere: Forbyd mobiltelefoner i skolerne

Vores læseres krav om forbud mod mobiltelefoner i skolerne imødekommes hverken af forældre, lærere eller elever. Det kan skolerne sagtens selv administrere, siger de.

Af Daniel Bergsagel, Computerworld Online

Daniel Herzberg Karpantschofs telefon ringer. Normalt er han glad for at modtage opkald. Problemet denne gang er, at telefonen ligger i skoletasken på gulvet ved siden af skolebordet på Carolineskolen i København - og oppe ved tavlen står en vred lærer, der er blevet afbrudt i undervisningen.

Daniels telefon bliver konfiskeret, og den unge elev kan med røde ører traske hjem til sine forældre og fortælle, at kun de kan få telefonen udleveret.

Daniel er i dag næstformand i Danmarks Elev Organisation, der er en interesseorganisation for alle skoleelever i Danmark. Organisationen har ingen officiel holdning på området mobiltelefoner, men næstformanden synes, at de regler hans egen skole havde var gode. Dem kan han anbefale.

Det er nok ikke tilstrækkeligt for Computerworld Onlines læsere. Sidste uges barometerspørgsmål handlede nemlig om, hvorvidt mobiltelefoner skal forbydes i skolerne eller ej. Hele 87 procent af de 4401 læsere, som stemte, går ind for et forbud mod telefonerne. Det er dog ikke lykkedes for redaktionen, at finde en eneste repræsentant for skolevæsnet, der bakker op om vores læseres forslag.

Går ikke med til forbud
- Vi vil ikke gå med til et forbud mod mobiltelefoner, siger formanden for forældreforeningen Skole & Samfund, Thomas Damkjær Petersen. Foreningen, der repræsenterer forældre i alle ca. 1700 folkeskoler i landet, har drøftet problemet med de forstyrrende telefoner. Det er blevet til, at foreningen anbefaler, at telefonerne er slukkede i timerne og kun skal bruges i frikvarterer og i fritimer. Foreningen henstiller til, at eleverne heller ikke tager telefonerne med på toiletbesøg i løbet af en undervisningstime.

- Hvis eleverne stadig bryder reglerne, så må det være op til den enkelte skole at finde passende sanktioner, siger Thomas Damkjær Petersen.

Formanden har selv to børn, hvoraf den ældste på 17 år har mobiltelefon.
- Jeg kan ikke se, hvad børnene skal med mobiltelefoner i skoletiden. Men personligt synes jeg, at det er rart, at jeg kan få fat i mine børn, når de for eksempel er til fester om natten, siger Thomas Damkjær Petersen.

Skuffen er tom på inspektørens kontor på Valby Skole. Skuffen er ellers stedet, hvor mobiltelefonerne havner, hvis de ikke kan tie stille i timerne. Men ifølge inspektør Magrethe Frausing har skolen intet problem med mobiltelefoner.
- Eleverne har efterhånden lært reglerne, og det sker efterhånden meget sjældent, at telefonerne havner hos mig, siger hun.

Inspektøren fortæller, at eleverne typisk begynder at få telefoner fra syvende klasse, og at det drejer sig om fem til seks elever i hver klasse. At det er forbundet med prestige at have en mobiltelefon, er der nok noget om, mener Magrethe Frausing, hvis fjortenårige datter netop har købt egen mobiltelefon for sine lommepenge.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ESDH / ECM - Optimal og effektiv data- og dokumenthåndtering

Med ECM kan indsamle, tilgå og styre informationer på tværs af virksomhedens systemer. Du får overblikket over alt fra dokumenter, video- og lydfiler til mails og andet indhold gennem hele livscyklussen. Få inspiration til din egen ECM-løsning, til hvordan du sikrer høj datakvalitet på tværs i organisationen og hvordan du tænker ESDH/ECM ind i hele den digitale arbejdsplads.

23. januar 2019 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

24. januar 2019 | Læs mere


Blockchain: Totalt styr på data gennem hele kæden

Blockchain-teknologien kan sikre og effektivisere dine produktions- og innovationsmiljøer i hidtil uset grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder jeg de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworld event

25. januar 2019 | Læs mere


Premium
Københavns Universitet erkender skarp kritik af it-sikkerheden: “Vi har ikke helt de samme løsningsmuligheder”
Københavns Universitet har ikke de samme muligheder for at sikre en god it-sikkerhed, lyder det fra ledelsen. Alligevel erkender man krtikken fra Rigsrevisionen. “Der er steder, hvor vi ikke er kommet helt i hus med de her risikovurderinger.”
CIO
Tech fra Toppen: Tim Vang får hastigheden op og de rigtige idéer frem med Googles pretotyping
Tech fra Toppen: Tim Vang får ideerne frem og hastigheden op ved konstant at tænke små overskuelige eksperimenter ind idéprocessen. Metoden hedder pretotyping og stammer fra Google. Lær meget mere om, hvordan du kan bruge værktøjet her.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Kan du eliminere alle IT-truslerne på egen hånd?
Det er krævende at håndtere de mangeartede IT-sikkerhedstrusler på egen hånd – og trusselbilledet udvikler sig hele tiden. Denne hvidbog stiller skarpt på mulighederne for at løse nogle opgaver internt og håndtere andre i samspil med en ekstern udbyder af Managed Security Services.