Analytikere: Et strategisk klogt køb

Teleanalytikere kalder Tele Danmarks schweiziske opkøb strategisk klogt. Tele Danmark vil fusionere de to selskaber. Kølig reaktion fra aktiemarkedet.

Af Søren Lauridsen, Computerworld Online

Offentliggørelsen af Tele Danmarks storkøb i Schweiz har givet travlhed hos bankernes teleanalytikere. Opkøbet af Sunrise og Diax, der planlægges fusioneret, gør Tele Danmark til den næststørste teleoperatør i Schweiz.

Teleanalytikere vurderede efter meddelelsen fra Tele Danmark, at den danske telegigant har gjort en god handel trods prisen på 21 milliarder kroner.
Især hvis de to selskaber som planlagt lægges sammen. Diax er primært et mobilselskab, mens Sunrise sælger fasttelefoni og Internetadgang.

- Min umiddelbare reaktion er, at det er en god ide at lægge dem sammen. De to selskaber supplerer hinanden godt og vil kunne opnå betydelige synergieffekter, siger teleanalytiker Peter Engelbrektsen, Jyske Bank.

Købet af de to selskaber kommer efter Tele Danmark har fået en del kritik for at være for passiv i de seneste uger. Købet viser ifølge en analytiker, at Tele Danmarks strategi med at sælge dyrt og købe billigt har slået til.

- Foreløbig har de gjort kritikken til skamme. De har afventet, at aktierne er faldet, og så har de slået til. I forhold til, hvad de har fået for pengene, ser prisen meget fornuftig ud. Der kan hentes meget ved at lægge dem sammen, siger en teleanalytiker hos Danske Bank.

Aktiemarkedets reaktion på købet var umiddelbart kølig, og efter offentliggørelsen faldt Tele Danmarks aktier på Københavns Fondsbørs fire kroner. Teleanalytikerne hos Danske Bank og Jyske Bank vurderede til formiddag, at købet ikke får aktierne til at ændre sig ret meget.

Relevant link:
KFX-aktierne på Københavns Fondsbørs




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere