Børsen: Navision straffet, Damgaard belønnet

Nyheden om fusionen mellem de to danske softwareselskaber fik begges aktiekurser til at stige kraftigt, men det endte med et plus til Damgaard og et minus til Navision. En negativ åbning af USA-børsen Nasdaq satte sit præg.

Af Dorte Toft, Computerworld Online

Damgaard vinder, mens Navision Software taber på den overraskende fusion mellem de to softwareselskaber, der blev annonceret i dag. Sådan kan børsfolkets reaktion i hvert fald tolkes.

Kursen på Damgaards aktie sluttede mandag på kurs 225, ni kroner højere end kursen var ved fredagens sidste handel. Navision, der er det fortsættende selskab i NavisionDamgaard, fik et smæk på minus 13 kroner pr. aktie, og dermed endte på samme kurs som Damgaard, nemlig 225.

Men betingelserne ved fusionen, som gennemføres ved ren aktiehandel, er i forvejen lagt fast. Hvis de to selskabers aktionærer på ekstraordinære generalforsamlinger den 21. december siger god for fusionen, får Damgaard aktionærer en aktie i NavisionDamgaard for hver aktie, de har. Det oplyste Waldemar Schmidt, der bliver bestyrelsesformand for det nye selskab, på et pressemøde i eftermiddag.

Da Fondsbørsen i morges blev adviseret om den forestående fusion røg kurserne ellers rakt i vejret. På et tidspunkt var Damgaards aktier således steget med godt 30 procent, mens stigningen for Navision lå lidt under de 20 procent.

Faldet var blandt andet foranlediget af, at den teknologitunge Nasdaq-børs kom skidt fra start mandag morgen med fald i kurserne. Det smittede af i Europa, og i både Danmark og Sverige var der i dag en stor majoritet af minusser uden for IT-aktierne.

Ved 18-tiden lå Nasdaq i øvrigt på minus 3,7 procent i forhold til slutresultatet ved seneste børsdag, fredag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere