Napster anklaget for at fremme nazisme

Napster må nu forsvare sig imod anklager om, at selskabet er med til at udbrede nazistisk og racistisk musik. Men Napster betegner nazistisk brug af tjenesten som misbrug og vil gerne hjælpe myndighederne.

Af Kim Ingemann, Computerworld Online

Musikudvekslingstjenesten Napster og den den tyske mediegigant Bertelsmann må nu forsvare sig mod anklager om, at de er medansvarlige for udbredelse nazistisk propaganda. Det er det tyske Verfassungsschutz (et statsligt organ for beskyttelse af forfatningen), der anklager Napster for at være med til at udbrede højreekstremistisk og nazistisk musik. Det skriver vor amerikanske søster-nyhedstjeneste Infoworld.

Bertelsmann og Napster har udsendt en udtalelse om, at de kraftigt fordømmer ethvert misbrug af musikudvekslings platformen.

- Napster-brugeres udveksling af ny-nazistiske ideer for at glorificere vold er en overtrædelse af Napsters brugsbetingelser. Bertelsmann?s e-handels gruppe vil arbejde så tæt sammen med anklagemyndighederne, som vi overhovedet kan, siger Andreas Schmidt, direktør for Bertelsmann?s afdeling, der tager sig af samarbejdet med Napster. Men han tilføjer dog:

- I Napster?s fil-udvekslingsnetværk bestemmer hver bruger selv hvilke titler, vedkommende vil lægge ud til andre brugere. Napster er blot en platform for transport, siger han.

Platform for propaganda

Verfassungsschutz overvåger blandt andet, om de tyske love imod racehad og nazistisk virksomhed bliver overholdt.
Meget nazi-influeret musik bygger på racehad og kampen for lyshudede menneskers overherredømme. Direkte nazistisk retorik og symboler er forbudte ifølge den tyske forfatning.

- Napster tilbyder i dag en platform for ny-nazistisk musik til hele verden. Jeg kan med lethed downloade en hvilken som helst titel, der er på listen over forbudt musik, til min harddisk og brænde cd?er med den, siger Rüdiger Hesse, der er talsmand for Verfassungsschutz.

- Det største problem nu er, at enhver kan få fat i det, siger han.

Hesse mener, at myndighederne kun kan gøre meget lidt udover at appellere til selskaberne om at stoppe udvekslingen, men at han er glad for Bertelsmann´s tilbud om samarbejde.

Med over 40 millioner brugere vil det være vanskeligt at holde rede i, hvilken musik med racistisk indhold, der udveksles. Dog har Metallica og andre bands været i stand til at finde frem til illegale kopier af deres musik og informere Napster om, hvilke brugere, der har lagt dem ud. Så teknisk er det muligt at finde de kontroversielle brugerne og lukke dem ude, men der er ikke nogen sikring imod, at de samme brugere logger sig på igen under nyt navn.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere