Nazi-ofre sagsøger Yahoo for én franc

Tidligere kz-fanger har lagt sag an mod Yahoo med påstand om, at netportalen har retfærdiggjort krigsforbrydelser. De tidligere fanger kræver blot én franc i erstatning.

Af Dan Jensen, Computerworld Online

Selv om Yahoo netop har indvilliget i at forbyde al nazistisk materiale på sit site, har en række tidligere kz-fanger lagt sag an mod Internet-portalens formand, Tim Koogle.

De tidligere fanger mener, at Yahoo har retfærdiggjort nazisternes uhyrlige krigsforbrydelser ved tidligere at have tilladt salg af nazistisk materiale på sit auktionssite.

Yahoo forbød med virkning fra 10. januar al salg af nazistisk og racistisk materiale på sine auktioner. Det skete efter en længere retssag, der havde involveret både franske og amerikanske domstole.

De tidligere kz-fanger mener imidlertid, at skaden er sket.

Nu kræver de, at Yahoo betaler en enkelt franc i erstatning for den skade, som virksomheden har udrettet. Det svarer til godt en krone.

Det ret begrænsede erstatningskrav skal give plads til, at Yahoo kan betale for, at dommen bliver offentliggjort i en række avisannoncer i franske og amerikanske aviser.

Sagen bliver ført af den franske advokat Charles Korman, der tidligere med succes i retten har udfordret de såkaldte revisionister, der hævder, at holocaust, de nazistiske jødeudryddelser under 2. verdenskrig, aldrig har fundet sted.

Korman erklærer på vegne af kz-ofrene, at Yahoo har forsvaret uhyrlighederne ved at tillade, at nazistisk materiale blev solgt på firmaets site, og at det i sig selv er en glidebane hen imod, at udbredelsen af nazistiske synspunkter bliver hverdagsstof.

Yahoo ønsker ikke at kommentere sagsanlægget, men kilder røber dog til Newsbytes, at Yahoo?s amerikanske team af jurister, der stadig er varme efter sidste års retssager om det nazistiske auktions-indhold, er begyndt at forberede sig på sagen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere