Rod fældede Memory Card

Direktør Lars Marcher (billedet) så skriften på væggen, da han satte en manuel optælling af varelageret i gang. Memory Card har igen formøblet egenkapitalen, og den nye direktør blev tvunget til betalingsstandsning.

Af Søren Lauridsen, Computerworld Online

Det er tilsyneladende manglende overblik over virksomhedens varelager, der har trukket Memory Card Technology så langt ned i sølet, at virksomheden i dag er gået i betalingsstandsning. Begrundelsen er dårlige regnskaber, som resulterer i en negativ egenkapital.

Dagen efter sin tiltræden beordrede administrerende direktør Lars Marcher en manuel optælling af varelageret. Og tre uger senere er virksomheden altså trådt i betalingsstandsning.

- Jeg havde stor mistro til vores systemer. I dag ved jeg lige nøjagtig, hvad vi har på lager, siger Lars Marcher til Computerworld Online.

Betyder det, at der ikke tidligere har været styr på varelageret?

- Det vil jeg ikke kommentere.

I november indgik Memory Card en aftale med sine banker - Unibank og Danske Bank - om at konvertere 150 millioner fra gæld til ansvarlig lånekapital. Dengang blev John Trolles 53 procent af aktierne stillet som sikkerhed. Siden fredag har Lars Marcher og den øvrige ledelse forhandlet med bankerne og de største aktionærer om en rekonstruktion af selskabet.

- Mulighederne med bankerne er ikke udtømte, men vi kunne ikke umiddelbart nå en løsning i løbet af weekenden, siger Lars Marcher, som ikke vil sætte nogen deadline på, hvornår fremtiden for Memory Card skal være sikret.

Ud af KVX-indeks

Memory Card fortsætter driften trods betalingsstandsningen. Leverandørerne får kontant betaling og samme aftale venter Memory Card at få med kunderne.

Efter Memory Cards meddelelse om betalingsstandsningen blev aktien suspenderet på Københavns Fondsbørs. Kort efter meddelte fondsbørsen, at Memory Card ikke længere er med på børsens vækstindeks, KVX-indekset.

Lars Marcher har fået en kaotisk start som administrerende direktør for Memory Card Technology. Det er blot tre uger siden, han overtog posten som administrerende direktør efter John Trolle. Den 18. januar meddelte Memory Card, at underskuddet for første halvår af regnskabsåret 2000/2001 bliver væsentlig større end de 165-195 millioner, der umiddelbart var budgetteret med.

Nedjusteringen blev foretaget på grund af store nedskrivninger på varelagrene.

Memory Card fremlægger sit halvårsregnskab den 20. februar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere