Nye beskyldninger mod Basse Bergqvist

Basse Bergqvist står bag ny lobbyorganisation for Internet-udbydere, men den lover mere, end den holder. Useriøst, lyder det fra Foreningen af Internet Leverandører (FIL).

Af Torben R. Simonsen *, Computerworld

En nystartet interesseorganisation for Internet-branchen, ISPA DK, beskyldes for at bruge useriøse metoder for at tiltrække nye medlemmer. Blandt andet smykker foreningen sig med samarbejdspartnere, som den ikke har, og så er medlemskabet nærmest gratis.

Det er den mindst lige så kontroversielle Internet-udbyder Basse Bergqvist fra Daisy Net, der er initiativtager til den nye forening. Han er tidligere formand for Foreningen af Internet Leverandører (FIL), og fra starten er der lagt op til en kamp med den forening, han selv var med til at stifte, og som han var formand for i godt halvandet år, inden han blev væltet og anklaget for at have taget af kassen.

Og i kampen om medlemmer slækkes der på seriøsiteten, mener formanden for den konkurrerende forening FIL, Søren Langkjær.

ISPA DK skriver i et hvervebrev til en række Internet-udbydere, at foreningen er associeret medlem af EuroIspa, der er den europæiske interesseorganisation for Internet-udbydere. Men i EuroIspa oplyser Joe McNamee, at man enten er medlem af EuroIspa eller ej, og at der kun findes et medlem i Danmark, og det er FIL.

Afvist

Basse Bergqvist er forundret over svaret fra EuroIspa.
- Men det er et stykke tid siden, jeg har talt med EuroIspa, og jeg troede faktisk, at den sag var i orden siger han.

Søren Langkjær vil ikke afvise, at der på længere sigt kan blive tale om et samarbejde med ISPA DK, men han mener, at den nye forening har et troværdighedsproblem, når den markedsfører sig på et forkert grundlag.

Også når det gælder medlemsgebyret til foreningen, møder Basse Bergqvist modstand.

Det er afgørende for den nye forening, at den bliver optaget i Dansk Internet Forum (DIFO), der i dag styrer alt om navne på Internet i Danmark. Men DIFO har afslået at optage ISPA DK som medlem, blandt andet med henvisning til gebyrets størrelse på én krone.

- Et medlemsgebyr, der er mindre, end det det koster at opkræve det, er ikke noget medlemsgebyr, siger DIFO?s formand, professor Mads Bryde Andersen.

Basse Bergqvist overvejer på den baggrund at hæve medlemsgebyret, men han er godt klar over, at han rent økonomisk ikke kommer langt med selv et medlemsgebyr på 100 kroner. Basse Bergqvist oplyser selv, at han har omkring 200 interesserede og cirka 50, som er parate til at melde sig ind i organisationen.

Udfører selv arbejdet

- Det er rigtigt, at man ikke kan lave meget for 5.000 kroner, men som jeg også gjorde i min tid i FIL, har jeg tænkt mig at udføre en væsentlig del af arbejdet selv og bruge min egen organisation, siger han.

Basse Bergqvist peger blandt andet på EU?s stadig større interesse i at lovgive og overvåge Internet-leverandørerne, og han mener ikke, at FIL i tilstrækkelig grad har markeret Internet-leverandørernes problemer med for eksempel at have uoverskuelige mængder af backup liggende eller Internet-leverandørernes ansvar for indholdet af deres kunders hjemmesider.

- Jeg gør det her af egen drift, og fordi jeg synes, der skal gøres noget. Både regeringer og EU prøver at trække alt muligt ned over Internet-branchen, men der er ikke nogen, der slår igen, siger han.

Når det gælder manglende effektivitet fra FIL?s side, støttes han blandt andet af Internet-udbyder Ben Säbel fra Webline, der ikke mener, FIL er pengene værd.

- De titusinde, det koster at være medlem af FIL, mener jeg kan bruges bedre andre steder. Jeg synes ikke, vi har fået noget for pengene hos FIL, siger han.

Ben Säbel har overvejet at gå ind i ISPA DK og erkender også, at det lille medlemsgebyr kommer til at betyde et større engagement fra medlemmerne.

Læs mere i fredagens Computerworld




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere