DKUUG overvejer fond til millionerne

Slagsmålet om de mange millioner i DKUUG?s kasse får nu en række tilbageværende bestyrelsesmedlemmer og medlemmer til at overveje dannelsen af en fond.

Af Torben R. Simonsen *, Computerworld

Den stenrige Unix-brugerforening DKUUG prøver at finde sine egne ben, efter at et mindretal i bestyrelsen i sidste uge besluttede at trække sig fra deres pladser.
DKUUG ejede gennem Internet-selskabet DKnet frem til 1996 retten til at registrere alle .dk-domænenavne. DKnet blev i 1996 solgt til Tele Danmark for 20 millioner kroner, og siden den dag i februar har spliden langsomt, men sikkert, arbejdet sig ind i foreningens hjerte. Som et anonymt medlem af DKUUG udtrykker det:

? Der er alt for mange, der vil have fat i pengene og som helt har glemt foreningens grundlæggende arbejde.
I øjeblikket diskuterer medlemmerne af DKUUG, hvordan man skal komme videre, efter at toppen af organisationen med formanden Myanne Olesen i spidsen forlod deres poster.

Mistillidsvotum

Slagsmålet i DKUUG skyldes ikke mindst forskellige opfattelser af, hvor foreningen skal bevæge sig hen. Selv om det kan være svært at tale om fløje, da DKUUG ? og ikke mindst sekretariatet ? i høj grad også er historien om de sammenbragte børn, hvor gøgeungen i reden er Linux-brugergruppen SSLUG. På trods af den bedste vilje til at arbejde sammen, er det ikke lykkedes at få skabt enighed, og formanden Myanne Olesens afgang kan kun tolkes som et mistillidsvotum til de resterende medlemmer i bestyrelsen.

Underskud på driften

Blandt andet har foreningen haft underskud siden salget af DKnet, og også regnskabet for 2000 ender med røde tal. Hertil kommer, at budgettet, som det ligger på nuværende tidspunkt, opererer med et mindre underskud.
Årsagen til den dårlige økonomi, der blandt andet har betydet, at foreningens formue i dag er nede på 14 millioner, skyldes, foruden et øget forbrug til etablering af et egentligt sekretariat, også manglende succes med de finansielle dispositioner. Men trods dette er DKUUG stadig en rig forening. Formuen pr. medlem er godt 32.000 kroner. Til sammenligning er formuen pr. medlem i Dansk Dataforening godt 2.000 kroner

Indtil generalforsamlingen den 28. februar har bestyrelsesmedlemmerne lovet hinanden at holde tæt, men i DKUUG?s elektroniske diskussionsforum går debatten i øjeblikket på, om foreningen bør etablere en fond, og finansiere aktiviteter gennem fondens overskud.

? Jeg synes, det er en god ide og noget, vi bør undersøge nærmere, ligesom vi skal undersøge andre modeller for foreningens økonomi, siger bestyrelsesmedlem Kristen Nielsen.

Generalforsamlingen vil dog ikke kunne vedtage oprettelsen af en fond. Eneste punkt på dagsordenen er budgettet for 2001 og en beretning fra bestyrelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere