NavisionDamgaard ændrer navn

OPDATERET: Det fusionerede selskab NavisionDamgaard ændrer navn til Navision A/S. Navnet klinger bedre i den internationale markedsføring, men ændringen rummer også stor symbolværdi, mener selskabet.

Af Jens Bertelsen, Computerworld Online

Den danske IT-virksomhed NavisionDamgaard har med øjeblikkelig virkning ændret navn til Navision, meddeler selskabet i en fondsbørsmeddelelse torsdag formiddag.

Ændringen er et resultat af ?et større analysearbejde?, hedder det sig, og konklusionen er, at både forretningsmæssigt og marketingmæssigt giver brugen af firmanavnet Navision bedre muligheder end firmanavnet NavisionDamgaard.

Selskaberne Navision Software og Damgaard fusionerede i december 2000, og siden har det nye selskab med hovedsæde i Vedbæk arbejdet hårdt på at få medarbejderne hos de to tidligere ærkerivaler inden for IT-virksomhedsløsninger til at tale samme sprog.

Følelser i beslutninger

- Jeg skal være den første til at indrømme, at der ligger en del følelser i denne beslutning, men resultatet af analysen var ikke til at misforstå. Navision er det bedste valg, når vi skal slå et navn fast internationalt, og som ledelse er det vores job at træffe de rigtige forretningsmæssige beslutninger, oplyser Preben Damgaard, administrerende direktør for Navision og en af stifterne af Damgaard.

Medarbejderne hos Navision blev orienteret om navneændringen på et fællesmøde torsdag formiddag, og ifølge pressechef Anders Lehmann fik meddelelsen en "god reaktion".

- Dels er der nogle forretningsmæssige årsager til ændringen, og dels er der nogle følelser forbundet dermed. Når man har været med til at bygge et firma op gennem 17 år, og ikke længere skal se sit navn brugt, så betyder det selvfølgelig noget, siger Anders Lehmann til Computerworld Online.

Internationale fordele

Han uddyber navneændringen med, at Navision-navnet har været anvendt i flere lande end Damgaard-navnet, og produkterne markedsføres nu i 25 lande, hvor en introduktion til Damgaard-navnet ville være blevet en kostbar investering.

Damgaard-produkterne Axapta, XAL og C5/C4 fortsætter, men med Navision som fornavn, og Navision investerer fortsat i alle produktlinier. Navneændringen får heller ingen betydning for den organisatoriske og ledelsesmæssige struktur i Navision.

- Navnet NavisionDamgaard blev brugt for at vise, at der var tale om en fusion med to ligeværdige spillere. Det er der ikke ændret på, siger Anders Lehmann. Navneskiftet har omgående virkning, men skal dog godkendes på en ordinær generalforsamling i september.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere