Hackerkrig mellem USA og Kina

En duel på hackerangreb mellem amerikanske og kinesiske hackere er gået i gang. Der er dog ikke forårsaget alvorlig skade, selv om adskillige websites er blevet ramt og generet. De kinesiske hackere protesterer over piloten Wang Weis død.

Af Dan Jensen

Kinesiske hackere begyndte mandag en række af hackerangreb mod en række amerikanske websites.

Den velkoordinerede kampagne, som bærer navnet ?Den Sjette Netværkskrig for National Sikkerhed? begyndte angiveligt samtidig med, at Kina satte sine 1. maj-festligheder i gang.

Ifølge nyhedstjenesten CNet hævder kinesiske hackere midlertidigt at have overtaget 80 amerikanske websites og fået adgang til 400 servere i USA.

Kampagnen er en kinesisk protest mod amerikanerne, som kineserne holder ansvarlige for jagerpiloten Wang Weis død. Han døde, da hans jagerfly fornylig stødte sammen med et amerikansk spionfly.

Ingen alvorlige skader

Trods den ret massive bølge af kinesiske hackerangreb fra hackergrupperne Honker Union of China, Red Hackers og China Tianyu, er der ikke sket alvorlig skade. De amerikanske myndigheder havde opsnappet, at kampagnen var under opsejling og var derfor i stand til at tage sine forholdsregler. FBI udsendte således en advarsel i sidste uge.

Desuden er kampagnen forholdsvis uskyldig og er alene en markering af, at kineserne er utilfredse med amerikanernes fremgangsmåde i pilot-sagen.

For eksempel blev det amerikanske nyhedsbureau United Press ramt af et hackerangreb. På bureauets website tonede et blafrende kinesisk flag pludseligt frem med teksten ?Hurra for den store kinesiske nation. USA er ansvarlig for ulykken. Protest mod USA?s salg af våben til Taiwan. Fred?.

Også det amerikanske sundhedsministerium, flåden, Californiens energidepartement samt det amerikanske arbejdsministerium er blevet ramt.

Bush spammet

Ifølge de amerikanske myndigheder hævder adskillige kinesiske hackergrupper desuden, at de har spammet præsident Bush? email-postkasse. Dette benægter amerikanerne, da Bush tidligere har meddelt, at han helt er stoppet med at bruge email.

En ekspert i internetsikkerhed siger til CNN, at de kinesiske hackerangreb ikke ser ud til at være voldsommere, end hvad man normalt ser. Han siger, at denne type angreb er en slags cyber-pendant til graffiti, hvor folk protesterer mod noget og markerer deres politiske holdning ved at skrive statements på offentligt tilgængelige steder.

Amerikanske hackere svarede straks igen på den kinesiske kampagne med en række hackerangreb på kinesiske websteder. De amerikanske hackere erklærer, at de gør det i målestokken 20 til en. Det betyder, at amerikanerne vil hacke 20 kinesiske servere for hver amerikansk server, kineserne rammer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere