Ingen plads til DKUUG i DIFO

Dansk Internet Forums generalforsamling afviste tidligere på ugen at optage DKUUG som medlem.

Det lykkedes heller ikke på Dansk Internet Forums (DIFO) generalforsamling DKUUG at samle flertal for optagelse i DIFO's medlemskreds. Tidligere har DKUUG søgt om medlemskab af den lille kreds, der først og fremmest tæller de store brancheorganisationer og Forbrugerrådet, men uden held.

? Det er fuldstændig absurd, siger bestyrelsesmedlem i DKUUG Erik Gravgaard.

DIFO ejer DK-Hostmaster, der står for tildeling af domænenavne under .dk og er således den instans, der styrer domænenavnstildeling i Danmark.

Indførte internet

Det absurde i situationen er ifølge Erik Gravgaard, at det oprindeligt var DKUUG, der i firserne, gennem selskabet DKnet stod for domænenavnsregistreringen i Danmark.

DKnet blev i 1996 solgt til det daværende Tele Danmark for 20 millioner kroner, og gevinsten fra salget har siden udgjort en væsentlig del af DKUUG?s formue.

? DKUUG er nok nørdernes organisation, men det er de nørder, der udvikler det internet, vi skal bruge i morgen, siger Erik Gravgaard.

DKUUG har cirka 1.000 medlemmer, men repræsenterer i et vist omfang også Skåne-Sjælland Linux User Group (SSLUG), der har 6.500 medlemmer.

I Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH) er man også overrasket over, at DKUUG ikke kunne blive optaget, ikke mindst fordi den store open source græsrodsorganisation SSLUG?s interesser til dels varetages af DKUUG.

? For FDIH at se, er DKUUG historisk og i forhold til deres formålsparagraf oplagte medlemmer. Især under forudsætning af, at SSLUG?s interesser ville blive varetaget af DKUUG, men der var andre, der havde en anden opfattelse, siger sekretariatsleder Martin von Haller Grønbæk.

DIFO skriver blandt andet til DKUUG, at organisationens formålsparagraf gør foreningen for snæver til at leve op til DIFO?s regler for optagelse, der taler om, at organisationer skal have en vis bredde for at kunne blive optaget. En argumentation, som Erik Gravgaard betegner som både politisk og uredelig.

? Det er jo netop alsidigheden i interesser i medlemsorganisationerne, der er styrken ved DIFO. Alle de øvrige medlemmer af DIFO er organisationer med et præcist sigte, for så vidt angår formål. For en stor dels vedkommende oven i købet et sigte der er så snævert, at kun virksomheder inden for en særlig branche kan optages som medlemmer i disse organisationer, siger Erik Gravgaard.

Denne artikel stammer fra den trykte udgave af Computerworld




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere