Debat på Computerworld

Mest kommenterede artikler
66
Se videoen: Computerworld prøvekører Dankort på mobilen: "Var det ikke meningen, at det skulle være langt hurtigere at betale på den måde?"
Prøvekørsel: Det mobile Dankort virker, men Computerworlds første prøvekørsel var langt fra smertefri.


34
Computerworld på Build 2017: Microsofts AI-software er så kraftfuld, at Satya Nadella måtte advare udviklerne
Build 2017: Microsofts kunstige intelligens og kognitive tjenester er ved at være så kraftfulde, at Microsofts CEO opfordrede udviklerne til at være bevidste om deres ansvar


32
4G/5G-bredbånd versus fiber og turbo-kabler: Nu får vi et seriøst slagsmål om de danske bredbåndskunder
ComputerViews: Konkurrencen på bredbåndsmarkedet vil blive intensiveret, når 5G bliver et seriøst alternativ til gigabit-bredbånd over fiber og de stadig højere hastigheder på telefon- og kabel tv-kablerne.


32
Professor: Vi kan undgå flere offentlige it-skandaler ved at fjerne it-udviklingen fra det offentlige
Det var lagt op til en heftig slagudveksling, da professor Kim Normann Andersen og Digitaliseringsstyrelens direktør Lars Frelle-Petersen (billedet) tørnede sammen i en debat om offentlige it-skandaler.


31
Plenti klar med plan mod nye roaming-regler: Standard-abonnement skal kun gælde i Danmark
Når EUs nye roaming-regler træder i kraft i juni, må teleselskaberne ikke kræve ekstrabetaling for kundernes dataforbrug i udlandet. Det får Plenti til at lancere et basisabonnement, der kun kan benyttes i Danmark.


29
3 lukker for masser af kunders frie mobilbrug uden for Danmark - prisstigninger på vej til de fleste danske mobilbrugere
Langt de fleste danske mobilbrugere kan forvente prisstigninger som følge af EU's nye roamingregler.


27
Aarhusianske Systematic mangler op mod 70 mand efter stor indgang af ordrer
Aarhusianske Systematic har landet en helt stribe ordrer på opgaver til sundhedssektoren. Men selskabet mangler folk.


22
EU kan ikke stoppe prisstigninger hos teleudbyderne efter roaming-aftale
EU kan ikke stoppe teleselskaberne fra at hæve priserne på deres abonnementer på baggrund af de nye roaming-regler.


20
Installerede malware på biblioteks-computere: 20-årig skal i fængsel for milliontyveri
En aarhusiansk mand skal i fængsel for identitetstyveri og bedrageri for et millionbeløb. Han fik adgang til data ved at installere keylogger-software på offentlige bibliotekers computere.


19
Der står jo idiot i nakken på én, hvis man er kunde hos det samme teleselskab for længe - og det er synd
Klumme: Man er lidt til grin, hvis man bliver længere hos en leverandør end højst nødvendigt, for så kan man være sikker på at betale mere end andre. Teleselskaberne straffer loyalitet. Hvorfor er det lige sådan?


19
Microsoft: USA bærer skylden for weekendens enorme ransomware-angreb
Weekendens store ransomware-angreb bør være et wakeup-call for alle, mener Microsoft, der mener, at amerikanske myndigheder er skyld i angrebet.


19
Region Midtjylland i stor fare for ransomware-angreb: 5.000 computere kører stadig Windows XP


16
Havde du købt for 700 kroner Bitcoins i 2010, ville du i dag have 482 millioner kroner
Krypto-valutaen Bitcoins er steget til sit højeste nogensinde, og havde du købt ind på det helt rigtige tidspunkt, havde du kunne gå på en tidlig pension.


16
Se billedet: Her ramte entreprenør et fiberkabel fra TDC - skabte store it-problemerne hos bankerne og Nets
Der var store it-problemer hos en lang række danske banker og Nets det meste af onsdagen. Det var et ødelagt fiberkabel hos TDC, da satte det hele i gang. Se billedet her.


15
Det største ransomware-angreb nogensinde: Det vi ved om WannaCry indtil videre
Overblik. Et internationalt hackerangreb har inficeret virksomheder, myndigheder og organisationer i mere end 150 lande med ransomware. Få overblikket her.

Seneste debat
Morgen-briefing: Nyt job til tidligere it-direktør i Coop og DSB / EG risikerer at miste millionkontrakt / GomSpace åbner kontor i Singapore / Ny topchef til Ingram Micro Danmark
Nyt job til tidligere it-direktør i DSB og Coop. EG risikerer at miste millionkontrakt. GomSpace åbner kontor i Singapore. Ny topchef til Ingram Micro Danmark. Mangel på knowhow og penge står i vejen for digitalisering.

Android-grundlægger på vej med sin egen smartphone
Endnu et nyt firma fremviser i næste uge en ny Android-telefon, men denne gang står en af Androids grundlæggere bag

Så er den (igen) gal med TV 2 Play: Kunder raser over streaming-kvaliteten
TV 2 Play fik voldsom kritik af kunderne for ringe streaming-kvalitet under VM i fodbold for to år siden. Nu ruller streaming-kritikken igen i forbindelse med EM i Frankrig.

Test: P2 er B&O Plays mindste trådløse højttaler - og klart pengene værd
Bang & Olufsens hippe lillebror, B&O Play, har smidt endnu en trådløs højttaler på gaden, og P2 byder på en fabelagtig lyd i sin lille skal

Efter tre uger er der omsider svar fra Center for Cybersikkerhed om Forsvarets dårlige it-sikkerhed: "Der henvises til besvarelse af spørgsmål 1"
It-sikkerheden i Forsvaret blev for nylig kritiseret kraftigt, fordi myndighedens servere kører software, der ikke længere modtager sikkerhedsopdateringer. Efter tre uger forholder Center for Cybersikkerhed sig nu til kritikken. Se centerets svar her.

10.000 danske Gmail-konti er lækket - skift dit password
Fem millioner Gmail-konti er lækket på nettet i nat, og cirka 10.000 danske konti er berørt. Der er ikke grund til panik, men skift dit password til din Gmail-konto, lyder det fra sikkerhedsekspert.

Yousee-nedbrud skabte kunde-shitstorm og ramte på ekstremt uheldigt tidspunkt: Det kan det koste TDC
Det store Yousee-nedbrud ramte på et ekstremt uheldigt tidspunkt og medførte en større shitstorm. Men TDC-aktien er faktisk steget i værdi, og nedbruddet står ikke til at medføre TDC et tab på den korte bane. Alligevel kan regningen blive en kompliceret sag.

Huawei udfordrer trængt bærbarmarked med ny ultratynd bærbar
Huawei er mest kendt for sine smartphones og netværk, men går det kinesiske selskab også fuldt ind på markedet for bærbare computere

Så har Danmark udnævnt verdens første tech-ambassadør: Han skal sikre de danske it-interesser
Udenrigsministeriet meddeler, at Danmarks og verdens første internationale tech-ambassadør nu er ansat. Her kan du se, hvem der skal varetage de danske it-interesser fra kontoret i Silicon Valley i USA.

Stort millionunderskud i IBM Danmark: Ender med røde tal på bundlinjen for fjerde år i træk
IBM Danmark kommer ud af 2016 med endnu et stort millionunderskud og en fortsat faldende omsætning. Der er dog også lyspunkter i det netop offentliggjorte årsregnskab.

Tak (på en måde) til Hella Joof for idiotisk disruption-udsagn
ComputerViews: Nej, Hella Joof, indianerne brændte ikke ‘hele lortet ned' hvert syvende år. Og nej, at brænde ting ned har ikke noget at gøre med disruption. Men det var (på en måde) godt, du sagde det.

Danske it-successer er milliarder af kroner værd - men hvor skal de næste komme fra?
Computerworld mener: Danmark har i de seneste 40 år fostret en række it-succeser i milliardklassen. Men der er ikke tid til at klappe os selv på skulderen - der skal arbejdes for at sikre de næste vindere.

Microsofts vilde - og hammerdyre - Surface Studio kommer til Danmark
Microsofts all-in-one-computer, Surface studio, kommer til Danmark midt i juni til en vild pris

B&O Play A1: Endelig et fedt B&O-produkt til en fornuftig pris
B&O Play har lanceret selskabets hidtil mindste bluetooth-højttaler. Højttaleren er lille og prisen lav, men det er lyd-kvaliteten ikke. Tværtimod.

Bliv klar til EU-persondataforordningen: Ministerium klar med længe ventet dansk vejledning til den nye EU-lov
Justitsministeriet er efter en måneds forsinkelse klar med den store vejledning til EU's kommende persondataforordning, der kommer til at få konsekvenser for alle danske virksomheder. Se vejledningen her.