Debat på Computerworld

Mest kommenterede artikler
202
Her er årsagen til, at Android-markedet bløder, mens Apple nu lancerer en ny kassesucces
Apple tømmer mobilmarkedet for profit, men hvad er hemmeligheden?


84
Ny dansk afgift på smartphones, tablets og computere kan være på vej: Skal give penge til kunstnere
Særligt udvalg afleverer torsdag en række anbefalinger til kulturministeren om en mulig ny afgift på smartphones, tablets og computere, der sælges i Danmark. Afgiften skal kompensere kunstnere, der risikerer at gå glip af indtjening.


51
Mogens Nørgaard: Her har du en masse smarte ting, som vi i Danmark IKKE kan lære af andre
Klumme: Som vi ved, så kan vi i Danmark ikke lære noget af andre, fordi vi både er klogere end dem alle og har helt unikke problemer i Danmark. Her har du nogle gode eksempler på ting, der virker fremragende andre steder, som jo ikke vil virke i Danmark, da vi er helt anderledes organiserede og har unikke problemstillinger.


48
Ny iPhone på trapperne: Her er de nye features (og der er faktisk ikke så meget nyt)
Rygterne taler om nye iPhones d. 12 september, men hvor meget nyt er der egentligt på vej?


42
Så er det officielt: Disse nye afgifter kan snart ramme danske smartphones, tablets og computere
Anbefalingerne om nye afgifter på smartphones, tablets og computere, der skal sikre penge til kunstnere og rettighedshavere, er netop offentliggjort. Se de konkrete afgifter her.


39
Test af iOS 11 på en iPad: Den vigtigste opdatering til dato - nu kan din iPad (måske) erstatte pc'en
Med iOS 11 kan en iPad erstatte en pc for rigtig mange brugere. Vi har testet det nye styresystem fra Apple.


35
Plenti fritages for EU’s nye roaming-regler: Genindfører særlige udlandstakster
Teleselskabet Plenti er blevet godkendt til at blive fritaget fra EU’s nye roaming-regler


35
Så er dommen faldet: Danske Uber-chauffører idømt kæmpebøder
Fire tidligere Uber-chauffører er netop blevet kendt skyldige i at overtræde taxalovgivningen. De fire mænd skal betale store beløb i bøder. Dommen baner vejen for en regulær bøderegn til op mod 1.500 tidligere Uber-chauffører i Danmark.


34
Test af Samsung Note 8: Fremragende, betagende og kraftfuld smartphone - men den er altså svinedyr
Med et fremragende kamera, en vidunderlig skærm og et flot design gør Samsung med Note 8 et fremragende comeback efter sidste års Note 7-problemer


29
Se opgørelsen: Så mange iOS- og Android-enheder har det nyeste styresystem - der er himmelvid forskel på de to platforme
Størstedelen af iOS-enhederne har i dag den nyeste udgave af styresystemet, mens billedet er et helt andet på Android-siden.


29
TDC køber Plenti og de 90.000 mobilkunder for stort millionbeløb
Artiklen er opdateret: TDC køber mobilselskabet Plenti for et stort millionbeløb.


29
En iPhone til 10.000 kroner? Skal du købe? Eller spare pengene?
Computerworld-journalist Jacob Wittorff har i årevis fulgt Apples produkt-udvikling tæt. Nu er der kommet en ny iPhone-topmodel, der i den dyreste version koster mere end 10.000 kroner. Skal du købe eller lade være? Og vil den næste iPhone blive endnu dyrere? Læs hans bud her.


26
Nu er dommen faldet: Kritik på Trustpilot koster utilfreds dansk kunde 30.000 kroner
Jens Høgni Højgaard er blevet trukket i retten for at skrive kritisk om en inkassovirksomhed på Trustpilot. Nu er der faldet dom i sagen.


26
Computerworld mener: Politikere skal holde fingrene væk fra vores computere: Drop den tåbelige blankmedie-afgift
Computerworld mener: Det er et helt fair politisk ønske at ville støtte danske kunstnere. Men det er helt og aldeles unfair og ulogisk, at den støtte skal betales af købere af samtlige computere, tablets og telefoner.


25
Finansfolk advarer mod kryptovaluta - er der noget om snakken? Eller kan bitcoin blive fremtidens store valuta?
ComputerViews: Finansverdenen advarer i stærke vendinger mod kryptovalutaer. Men måske er der alligevel en fremtid i kryptovalutaer som cowboy-valutaen bitcon, der er steget med vanvittige 11,5 millioner procent på syv år.

Seneste debat
Finansfolk advarer mod kryptovaluta - er der noget om snakken? Eller kan bitcoin blive fremtidens store valuta?
ComputerViews: Finansverdenen advarer i stærke vendinger mod kryptovalutaer. Men måske er der alligevel en fremtid i kryptovalutaer som cowboy-valutaen bitcon, der er steget med vanvittige 11,5 millioner procent på syv år.

Mogens Nørgaard: Her har du en masse smarte ting, som vi i Danmark IKKE kan lære af andre
Klumme: Som vi ved, så kan vi i Danmark ikke lære noget af andre, fordi vi både er klogere end dem alle og har helt unikke problemer i Danmark. Her har du nogle gode eksempler på ting, der virker fremragende andre steder, som jo ikke vil virke i Danmark, da vi er helt anderledes organiserede og har unikke problemstillinger.

Kameraeksperter: Det bedste mobilkamera nogensinde sidder i de nye iPhones
De uafhængige og anerkendte kameraeksperter hos DxOMark har testet de nye iPhone 8 og 8 Plus og er ikke i tvivl: Apples nye telefoner er udstyret med de bedste mobilkameraer nogensinde.

Morgen-briefing: Salg af Nets lige på trapperne - kan være klar inden for få dage / Uber: Vi er snart klar til at køre i Danmark igen / Gigant-fusion på vej i teleindustrien / Ny type Facebook-annoncer kan målrettes efter de fysiske butikker, du besøger
Salg af Nets lige på trapperne - kan være klar inden for få dage. Uber: Vi er snart klar til at køre i Danmark igen. Gigant-fusion på vej i teleindustrien. Ny type Facebook-annoncer kan målrettes efter de fysiske butikker, du besøger. Microsoft og Facebook færdig med at lægge vildt søkabel. Netcompany forlænger aftale om Borger.dk.

Udspil til nyt teleforlig på trapperne: Her er de afgørende punkter for danske tele- og internetleverandører
Regeringens udspil til et nyt teleforlig offentliggøres inden længe og kommer til at blive helt afgørende for den danske telebranche. Her kan du læse, hvad der er på spil for tele- og internetleverandørerne.

TDC omstridte 'brevgebyr' til kunderne skal kulegraves: Kunder har betalt 29 kroner om måneden i gebyr i flere år
Forbrugerombudsmanden er på vej med en afgørelse i sagen om TDC’s brevgebyr, hvor kunder er blevet opkrævet 29 kroner om måneden i flere år.

It-direktør i Skat stopper - har fået ny topstilling i den danske it-branche
Claus Middelboe Andersen stopper som it-direktør i Skat, da han har fået en ny topstilling i den danske it-branche.

Utilfreds partner beskylder Dell for ordre-fusk: "Der sidder nogle folk hos Dell, der dirigerer vores sager videre til Dustin"
Dustin får særbehandling af Dell. Sådan lyder kritikken fra en partner, der beskylder Dell for at skaffe Dustin mulighed for at fiske ordrer fra andre partnere. Dell afviser kritikken.

Google er blevet internettets politimand, der sætter dagsordenen for sikkerhedsniveauet - men der er en alvorlig bagside
ComputerViews: Google har i flere år presset hårdt på for, at alle hjemmesider skal bruge HTTPS - og det ser ud til at virke. Krypterings-agendaen er positiv, men det er samtidig bekymrende, at en enkelt privat virksomhed dikterer sikkerhedsstandarder på internettet.

Mail-svindel har kostet virksomheder 30 milliarder kroner i 2017 – og CEO'en er hackernes yndlingsvåben
Email-baseret svindel som CEO-fraud har i første halvdel af året kostet virksomheder mere end fem milliarder dollars. Og spoofede CEO-mails er de kriminelles bedste værktøj.

Apples nye iOS 11 skaber store batteriproblemer på iPhone og iPad: Disse fire ting kan du gøre ved det
Apples nye iOS 11 skaber batteriproblemer for mange brugere, der oplever, at iPhonen pludselig ikke længere holder til en hel dag på jobbet. Du kan dog selv minimere problemet med disse fire lette trin.

Overblik: Her er de nye iPhones og fem af de bedste Android-telefoner - se sammenligningen
Nye iPhones betyder nyt til iOS-brugerne, men der er meget grønt græs på den anden side hos Android-producenterne - ofte til en lavere pris.

Hver tredje danske virksomhed ramt af hackerangreb eller virus på et år
Landets virksomheder er i stigende grad under digitalt angreb udefra. Hver tredje virksomhed svarer i en ny undersøgelse, at de inden for det seneste år er blevet ramt.

Alle danskere skal have adgang til gigabit-bredbånd - og vi skal også sikre, at de bruger det
Danmark bør have en klar målsætning om, at alle danskere skal have adgang til bredbånd med gigabit-hastigheder. Og samtidig skal vi vedtage et mål for, hvor mange der anvender de hurtige bredbåndsforbindelser. Det mener Dansk Energi, der repræsenterer fiberselskaberne.

Ekspert er ikke i tvivl: TDC rammer plet med købet af Plenti - derfor står TDC nu langt stærkere
TDC’s køb af Plenti giver TDC flere vigtige kort på hånden på et dansk mobilmarked, hvor konkurrencen er ekstremt hård.