Debat på Computerworld

Mest kommenterede artikler
25
MobilePay dropper lynbetaling i butikker: ”De er forvist til dårligere teknologier”
MobilePay dropper den såkaldte BLE-teknologi i de fysiske butikker - dermed er tjenesten henvist til dårligere teknologier, lyder kritikken.


13
Intel konkluderer om Apples M1-cpu: ”Vi er op til seks gange hurtigere”
Intel insisterer på, at sine nyeste laptop-processorer er markant hurtigere og mere anvendelig i en lang række discipliner.


10
Kulturminister Joy Mogensen (S) vil have tech-giganter til at betale for indhold fra danske medier: Lovforslag på vej
Joy Mogensen (S) mener, at der er grund til at sætte spørgsmålstegn ved Facebooks demokratiske sindelag, og det er hendes holdning, at tech-platforme skal betale for indhold fra journalistiske medier.


9
AMD haler ind på Intel: CPU-salg er eksploderet i 2020
AMD hentede solide markedsandele fra Intel på det globale CPU-marked i 2020. Der er dog stadig lang vej, til AMD når Intel, der fortsat er klart størst i verden. Se deres markedsandele her.


9
NemKonto misbrugt til svindel gennem fire år: Styrelse får hård kritik
NemKonto er blevet misbrugt af svindlere gennem flere år. Digitaliseringsstyrelsen er blevet informeret af flere omgange uden at gribe ind. Derfor høster styrelsen nu kritik.


7
Microsoft og Volkswagen træder på speederen i samarbejde om software til selvkørende biler
Volkswagen vil være klar til at sende nye biler på gaden i 2022, der har integreret selvkørende-software. Derfor udvider selskabet nu samarbejdet med Microsoft, der skal hjælpe med at forbinde bilflåden via sin cloud-teknologi.


7
Netcompany klar til at byde på dansk corona-pas: Sådan ser selskabets app ud
Nu melder Netcompany sig klar til at byde på udviklingen af et digitalt corona-pas, og samtidig offentliggør selskabet sit bud på, hvordan passet kan komme til at se ud.


6
Nvidias næste grafikkort får indbygget bremseklods: Det skal være uegnet til krypto-mining


6
DR's app til Apple-TV er en regulær katastrofe på grænsen til det ubrugelige - kan slet ikke konkurrere med Netflix
ComputerViews : Er det vigtigere for DR at være tilstede på mange platforme end at levere et kvalitetsprodukt? Det er en konklusion, som det er fristende at drage, når man bruger "monopolets" app til Apple-tv.


6
Lad bare Facebook blokere for danske medier, så vi kan komme videre
Computerworld mener: For mange virksomheder har gjort sig afhængig af trafikken fra Facebook. For at få den trafik, deler de selv deres indhold – ofte på en så polarisende måde, at debatten lynhurtig bliver til den giftige og nederdrægtige sump, som offentlige debatter på Facebook uvægerligt er.


6
Opdatering: Nu fungerer Chrome ikke længere på disse tudsegamle systemer
En stribe af ældre processorer vil ikke længere kunne afvikle de nyeste versioner af Chrome-browseren.


5
Nissan og Apple i dialog om selvkørende bil: Uenighed om navnet satte stopper for samarbejdet
Apple og japanske Nissan har været i dialog om udviklingen af selvkørende biler. Men uenigheder om hvilket navn bilen skulle lanceres under, har sat en stopper for projektet, inden det var begyndt.


5
SKI-direktør fortørnet over antallet af klagesager: "Jeg kunne godt tænke mig, der var noget mere mod og mandshjerte i leverandørbranchen"
Leverandørerne i markedet skal blive bedre til at acceptere udfaldet i offentlige udbud i stedet for at indlede klagesager, der har karakter af ren chikane. Sådan lyder opråbet fra SKI's direktør Signe Lynggaard Madsen.


5
Krigen mellem Facebook og Apple tager til i styrke: Zuckerberg truer med retssag
Konflikten mellem Apple og Facebook nærmer sig kogepunktet. Facebook pønser angiveligt på en monopol-retssag, mens Apples Tim Cook under en tale til en privacy-konference leverede et hårdt angreb på Facebook.


5
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.

Seneste debat
Hånden på hjertet: Er der plads i din virksomhed til it-nørderne, der sjosker rundt i ikke nødvendigvis ens strømpesokker?
Klumme: Er der plads i din organisation til it-nørder, der går rundt på arbejdspladsen i to ikke nødvendigvis ens strømpesokker, fordi det er svært virkeligt at koncentrere sig, når skoene klemmer?

De offentligt ansatte står i et dilemma når det gælder informations-sikkerheden
Klumme: Er offentligt ansatte selv i stand til at vurdere om regler og retningslinjer er nødvendige? Der er ikke nødvendigvis balance mellem sikkerhed, brugervenlighed og effektivitet (økonomi) i den offentlige sektor.

USA ramt af akut chip-mangel – Joe Biden på vej med gigant-investering
Verden mangler i øjeblikket computerchip, og derfor vil USA's præsident Joe Biden investere 37 milliarder dollar i den amerikanske chipindustri.

Falck vil flyve med bemandede droner i fremtiden: Indgår aftale med amerikansk drone-leverandør
Den danske redningskoncern Falck har indgået en aftale med amerikansk droneleverandør. Det skal føre til, at Falck kommer tættere på bemandede droner til sin brand- og ambulancetjeneste.

Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.

MAN FÅR SÅDAN EN LYST TIL AT TALE MED STORE BOGSTAVER, når snakken falder på vacciner.dk
Kommentar: Bookingsystemet kaldet vacciner.dk, som du skal bruge til at skaffe dig en tid til en coronavaccination, spiller jo helt indlysende en fuldstændig central nøglerolle i vores bestræbelser på at slippe ud af pandemiens uhyggelige greb. Derfor er det jo nærmest lige til at tude over, hvor elendigt det fungerer.

Morgen-briefing: Risiko for kolde pizzaer: Utilfredse Wolt-bude strejker i aften / Mød New Yorks helt nye robot-politihund / Solarwinds-angreb på dagsorden hos dansk cyberråd
Utilfredse Wolt-bude strejker i aften. Takeway-platforme beordres til at fastansætte bude i Italiensk storby. Mød New Yorks helt nye robot-politihund. Solarwinds-angreb på dagsorden hos cyberråd. Falck indgår samarbejde med Google-darling om flyvende biler og nu får du en sms, når resultatet af din corona-test er klar

It-problemer spænder ben for vaccine-booking i Region Syddanmark: "Det er en virkelig frustrerende situation at stå i"
It-problemer er skyld i, at borgerne i Region Syddanmark ikke kan kan booke tid til deres anden vaccination. "Vi har fået rigtig mange henvendelser fra borgere, der er trætte af det," siger koncerndirektør Kurt Espersen.

5G i Danmark halter efter de øvrige nordiske lande: Udbud af bredbånd er alt for ringe
Danmark halter efter de øvrige nordiske lande på 5G-området - ikke mindst på grund af et begrænset udbud af båndbredde.

Morgen-briefing: Private vælter ind på Saxo Banks aktieplatform / Nedlukning og nethandel presser kundeservicen hos Elgiganten / Too Good To Go fik tilbagegang på 60 procent under corona
Private vælter ind på Saxo Banks aktieplatform. Nedlukning presser kundeservicen hos Elgiganten. Too Good To Go fik tilbagegang på 60 procent under corona. Elevator-giganten Kone flytter kontaktcenter i skyen. Vestjysk softwarevirksomheder klar til ekspansion. Konsulenthuset Bitpeople på opkøb i Norge.

Vestager advarer Google: Vil sætte en stopper for trusler mod lovgivning
Det skal være slut med at true sig med at trække sig ud af lande for at gennemtvinge sin egen dagsorden. Det mener EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager efter Google har truet med at trække sig ud af det australske marked.

SKI-direktør fortørnet over antallet af klagesager: "Jeg kunne godt tænke mig, der var noget mere mod og mandshjerte i leverandørbranchen"
Leverandørerne i markedet skal blive bedre til at acceptere udfaldet i offentlige udbud i stedet for at indlede klagesager, der har karakter af ren chikane. Sådan lyder opråbet fra SKI's direktør Signe Lynggaard Madsen.

Morgen-briefing: Tyve brød ind hos Peter Kruse: Nu udlover han dusør / Power har salgsfremgang under nedlukning / Nu skal virksomheder og myndigheder registrere overvågningskameraer
Tyve brød ind hos Peter Kruse: Nu udlover han dusør. Power har haft salgsfremgang under nedlukning. Nu skal virksomheder og myndigheder registrere overvågningskameraer. Pleo-chef: Drop jakkesæt og vær dig selv. Malou Aamund får bestyrelsespost i høreapparat-selskab

Tesla scorer seks milliarder på bitcoin-investering: Kan snart tjene mere på krypto end bilssalg
En børsanalytiker forudsiger, at Tesla kan komme til at tjene mere på sin bitcoin-investering end selskabet gjorde på bilsalg i hele 2020.

SKI-chef stopper: Skifter til Atea
Markedschef hos SKI, Bjarne Jørgensen, har afleveret sin opsigelse hos SKI og begynder mandag i topstilling hos Atea.