Debat på Computerworld

Mest kommenterede artikler
11
Linus Torvalds dropper Intel og skifter til AMD's brutale Threadripper: Giver langt mere 'bang for the buck'
Efter 15 år med Intel er Linux-skaberen Linus Torvalds nu skiftet til AMD. Se her hvorfor, at AMD nu er blevet hans foretrukne processor-leverandør.


9
Efter syv dage bag rattet i testbil: Jeg køber en hybrid – men først næste gang (måske)
Hybridbiler vælter frem. Men hvor benzinøkonomiske er de i dagligdagen? Og passer deres korte rækkevidde ind i din dagligdag? Vi har sat os bag rattet i en spritny hybrid-Volvo for at se hvad de nye hybrider egentligt kan. Læs testen her.


7
Syv passwords er alt, du behøver
Klumme: Vores passwords er for enkle, de bliver brugt igen og igen, og vi er ikke særlig gode til at passe på dem. Årsagen er simpel – vi er alt for dovne til at bruge dem korrekt. Men jeg har godt nyt – du behøver kun huske på syv forskellige passwords.


7
Mere end hver anden dansker siger nej til Smittestop-appen: Frygter for data-sikkerheden
Mere end hver anden dansker siger nej til at downloade Smittestop-appen. De er skeptiske overfor både datasikkerheden og funktionaliteterne i appen.


7
Presset Intel overvejer at søge teknisk bistand udefra: ”Der findes en fremtid, hvor vi anvender andres processer og teknologi”
Den mægtige chip-producent overvejer nu at søge ekspertise og udstyr udefra for at indhente sine rivaler.


7
Her er Apples elbil-planer - arbejder på banebrydende batteri-teknologi
Den første æble-dyt kommer i 2024 med flere banebrydende teknologier ombord, lyder det. Projektet trues dog allerede nu af forsinkelser.


6
Jeg har opgraderet min syv år gamle Intel-pc til AMD's nyeste system - her er resultaterne
Hvor meget kan du reelt vinde ved at opgradere din pc? Og hvor langt er processorerne kommet de seneste seks-syv år? Computerworld har bygget en pc med AMD's nye 5800X processor for at give dig svaret – og har sammenlignet resultatet med pc´er fra 2008 og 2013. Se resultaterne her.


6
Efter gigantisk hack: USA truer med modangreb mod Rusland
USA's kommende præsident Joe Biden truer med modangreb mod Rusland efter det største hack i amerikansk historie.


5
Partier enige om ny 5G-aftale: Her får danskerne adgang til hurtigere internet
Ifølge en ny politisk aftale skal 75 procent af danskerne have adgang til lynhurtige 5G-forbindelse om få år. Samtidig skal mobilselskaber nu sikrer dækning i områder, der tidligere har været ramt af dårlige dækning.


4
Nvidia slipper nyt grafikkort ud til masserne: RTX 3060 går efter at levere valuta for pengene
Nvidias nyeste grafikkort henvender sig til de mere budgetbevidste gamere.


4
Brexit får konsekvenser for 81.000 hjemmeside-ejere: Må ikke længere bruge .eu
Efter brexit har Storbritannien ikke længere ret til at benytte domænenavne, der ender på .eu. Derfor mister 81.000 hjemmesider nu sit oprindelige domæne.


4
Skuffende debut for Apples mini-mobil – Overhales af de dyrere modeller
Apples dyreste iPhones er efterårets helt store sællerter, mens den billige og fikse iPhone 12 mini leverer skuffende salgstal.


3
Vestager langer ud efter Twitter: "Hvorfor har man ikke gjort mere tidligere?"
EU's danske ledende næsteformand for EU Kommissionen undrer sig over, at Twitter har ventet til sidste øjeblik med at udelukke Donald Trump.


3
Nyt forslag giver politiet adgang til oplysninger uden dommerkendelse
Opdateret 5. januar 13:41 Politiet skal have mulighed for at få adgang til kontoudskrifter fra pengeinstitutter uden en dommerkendelse. Sådan lyder det fra et forslag som Folketinget skal behandle.


3
Konkurrence-vagthund vil kigge nærmere på Googles ændringer i Chrome-browser
Google vil fjerne tredjepartscookies og andre funktioner fra sin Crome-browser, men den britiske konkurrencestyrelse indleder nu en undersøgelse af ændringerne.

Seneste debat
Schrems II kan få alvorlige konsekvenser for danske virksomheders it-sourcing: "Du har et problem, hvis du outsourcer en funktion, der har adgang til persondata"
Outsourcing-aftaler kan blive mere komplicerede efter EU-domstolen har kendt privacy shield ugyldigt. Det fastslår it-advokat Martin Folke Vasehus.

Martin Thorborg bakker op om Løkkes politiske vision
Iværksætter og Dinero-direktør Martin Thorborg udtrykker stor enighed med Lars Løkkes politiske linje for et muligt nyt midtsøgende parti i Danmark.

Læren af Trump: Vi må alle styre lysten til at spidsvinkle og til at male skabet med skeletterne alt for lyserødt
Klumme: Vi kan alle lære noget af den forrygende farceprægede tragedie, som Trumps fire år i Det Hvide Hus har været. Det handler om vores brug af sociale medier, om at være nikkedukke i egen organisation og en lille smule om takt og tone.  

Benchmark: Google Cloud er hurtigst - men AWS giver mest værdi for pengene: Sådan klarer Azure, AWS og Google sig mod hinanden
Google Cloud performer bedre og er i mange tilfælde billigere end både Microsoft Azure og Amazon Web Services. Men AWS giver den bedste ‘value for money,’ viser ny benchmark af de store cloud-miljøer. Se tallene her.

Nvidia slipper nyt grafikkort ud til masserne: RTX 3060 går efter at levere valuta for pengene
Nvidias nyeste grafikkort henvender sig til de mere budgetbevidste gamere.

Her er de syv vigtigste it-trusler, som du bør holde øje med i 2021
It-afdelinger rundt om i landet ruster sig til det kommende års sikkerhedsudfordringer. Her er syv nedslag, som man med fordel kan tage med i overvejelserne, når der skal vælges it-sikkerhedsstrategi.

Ny Intel-CEO med offensiv udmelding: 'Skal være bedre end Apple'
Pat Gelsinger, Intels nye CEO, vil sætte Intel tilbage i toppen af chip-markedet. "Vi er nødt til at levere bedre produkter til pc-økosystemet end nogen som helst ting, som en livsstilsvirksomhed i Cupertino fremstiller," siger han.

Desperat bitcoin-milliardær prøver at huske kodeord: Kryptovaluta for 220 millioner dollar er fanget på harddisk
Flere bitcoin-milliardærer kæmper med at huske kodeordet, der giver adgang til deres krypto-formuer. En af dem er programmøren Stefan Thomas, der har bitcoins for 220 millioner dollar låst på en harddisk.

Verdens tredjestørste smartphone-producent blacklistes af Trump-administrationen
Smartphoneproducenten Xiaomi er blandt de ni nytilkomne på Trump-administrationens sorte liste over kinesiske virksomheder, som amerikanerne ikke længere må investere i.

Danske topchefers syn på it-sikkerhed kan ende med at koste dyrt
Topledere ude i landets virksomheder ved for lidt om cybertrusler, og det kan ende med at koste virksomheden dyrt. Det viser en ny undersøgelse fra ITU og SDU. "Ledelsens manglende viden og bevidsthed fører til en underprioritering af området," konkluderes det.

Spiludvikler optrapper konflikten med Apple: Klager til konkurrence-myndighederne
Selskabet bag det kendte onlinespil Fortnite udvider nu konflikten mellem Apple og udvikleren selv. Epic Games, der står bag spillet, har nemlig valgt at klage til de britiske konkurrence-myndigheder

Her er 3's store 5G-plan for 2021: Vil udskifte alt eksisterende netværksudstyr på knap 2.400 master
3's netværk skal have en større overhaling i 2021, hvor selskabet planlægger at udskifte udstyr på knap 2.400 mastepositioner. Det skal give en bedre 4G og 5G-oplevelse, lyder det fra selskabet.

Denne Intel-processor bliver værd at se nærmere på – til trods for øget konkurrence
Chip-giganten Intel slipper en ny top-cpu ud, der ser ud til at blive en af forårets mest interessante gaming-komponenter.

Twitters topchef erkender at it-selskaber har fået for meget magt
Stifteren af Twitter Jack Dorsey erkender, at it-giganterne har for meget magt fokuseret omkring en håndfuld mennesker.

Hackere har lækket vaccine-data efter angreb på Det Europæiske Lægemiddelagentur
Endnu en opdatering fra det Europæiske Lægemiddelagentur, giver nye detaljer i hacket af enheden, der godkender de nødvendige corona-vacciner.