Debat på Computerworld

Mest kommenterede artikler
67
It-folk gider ikke have job i staten: "Det rækker altså ikke at tilbyde en it-professionel med 15-20 års erfaring 27.000 kroner om måneden"
Staten har problemer med tiltrække og fastholde dygtige it-folk. Istedet tvinges staten til at købe dyrt ind hos eksterne konsulenter. "Det rækker altså ikke at tilbyde en it-professionel med 15-20 års erfaring 27.000 kroner om måneden. Så tror da fanden, at de har problemer med at fastholde og rekruttere," siger Prosa.


39
Ransomware 2.0 truer: Smadrer din computers boot-funktion - ingen adgang til OS'et uden betaling
De it-kriminelles angreb med ransomware kan være på vej ind i en ny fase. Her krypterer ransomwaren ikke bare ofrenes filer - men gør det samtidig umuligt overhovedet at boote maskinen.


36
Royal Arena forlanger flere hundrede tusinder kroner af teleselskaber for mobildækning: "Men Royal Arena burde da faktisk betale teleselskaberne i stedet for at slå plat på et selvskabt mobil-hul"
Royal Arena forlanger flere hundrede tusinder kroner i masteleje om året. "Helt urealistisk," siger Telenor. "Mobildækning er så vigtig en del af en koncertoplevelse i dag, at Royal Arena faktisk burde betale teleselskaberne for at tilslutte sig frem for at slå plat på selv at have skabt et mobilhul," siger Teleindustrien.


34
Royal Arena-direktør tavs trods hård kritik af ekstremt høje mobilpriser i arenaen: Her er hans eneste kommentar
Royal Arena kritiseres for at opkræve meget høje priser for at give mobilselskaberne lov til at dække den nye koncerthal. Eneste korte kommentar fra arena-direktør Dan Hammer kommer i en mail. "Ærgerligt, at Dan Hammer ikke svarer på spørgsmål om problematikken," mener teledirektør.


31
Tak til 3: Det er modigt at stå frem og fortælle om problemer med it-kriminelle, der har stjålet data om tusindvis af kunder
Klumme: Vi skal huske at rose dem, der tør stå frem og fortælle, at it-kriminelle har stjålet data fra dem eller på anden måde skadet dem. Så mange tak til 3. Jeg håber, at dette baner vejen for, at andre virksomheder derude også vil stå frem.


27
Slår alarm: Flere hundrede tusinde trådløse routere kan være ramt af kritiske sårbarheder
Den er - igen - helt gal med sikkerheden i Netgear-routere, advarer sikkerhedsselskab, der har gjort en skræmmende opdagelse.


27
Ny beta-version af Windows 10: Her er de nye funktioner
Microsoft har udsendt endnu en beta-version af Windows 10 til Microsofts trofaste beta-testere, Windows Insiders. Se nyhederne her.


25
Slut med skyhøje roaming-priser i EU: Roaming-afgifter fjernes til sommer
Til sommer bliver det langt billigere at sende Facebook-opdateringer fra Costa Del Sol på din mobiltelefon. Roaming-afgifterne bliver afskaffet. Den danske telebranche er ikke tilfreds med aftalen.


24
Regin Jensen fik tilbudt gratis hjemmeside - i dag står han uden nyt website og med regning på 37.000 kroner
Sportsmassøren Regin Jensen fik for to år siden et tilbud om en gratis hjemmeside hos et dansk webbureau. To år efter har han stadig ingen hjemmeside, men er i stedet havnet i RKI som dårlig betaler med en regning på små 40.000 kroner.


24
Bill Gates ikke i tvivl: Der bør betales skat af robotters arbejdskraft
Microsoft-stifter Bill Gates anbefaler, at fremtidens robot-arbejdskraft skal biddrage til skattekassen. Hans forslag er ikke lige i harmoni med, hvad EU-politikerne synes.


22
MobilePay sænker priserne markant: I åben krig med Nets om butiks-betalinger
MobilePay sænker priserne markant i stort fremstød. Betalende virksomheder kan forvente prisfald på helt op til 85 procent per transaktion.


21
Kommunale it-chefer: "Vi oplever ofte, at folk forlader os og på vej ud af døren fortæller, at de har fået tilbudt 5.000 eller 7.000 kroner mere i en privat virksomhed"
I de danske kommuner oplever de ofte ubesatte stillinger, og folk der siger op, fordi de får tilbudt en løn i det private, som kommunerne ikke kan matche.


21
De nye roaming-regler: Sådan kan de påvirke dit mobil-abonnement
Den nye roaming-aftale fra EU betyder fri data i EU-lande uden merpris. Regningen ender hos teleudbyderne, og det kan føre til begrænsninger eller ændringer af dit abonnement.


20
Microsoft ændrer udseendet i Windows-systemet - igen
Windows-systemet vil i de kommende måneder få en design-overhaling med blandt andet glidende overgange mellem apps i det designarbejde, som er døbt Projekt Neon.


20
Kendt mobilproducent snyder sig til hurtigere benchmarkresultater: Telefoner langt fra så hurtige som påstået
Den kinesiske mobilproducent OnePlus snyder sig til bedre score med sin OnePlus 3T. Se her, hvordan det kan lade sig gøre.

Seneste debat
Er det rimeligt, at teleselskaberne skal hælde milliarder i udbygningen og driften af infrastrukturen, mens Google, Netflix og resten af OTT-udbyderne bare kan skumme fløden?
Klumme: Teleselskaberne har tabt kampen til Netflix og Facebook: Er det virkelig fair, og er der en vej ud af nederlaget? Hvorfor har teleselskaberne så svært ved at hamle op med dem?

ID2ME-konkurs: Her er fire grunde til at det danske mobileventyr floppede
Manglende volumen og en forsvunden investor er blandt grundene til, at den danske mobilproducent ID2ME er gået konkurs, forklarer analysechef hos IDC.

Legendarisk smartphone-producent er totalt elimineret: Markedsandelen er nu på 0,0 procent
Blackberry dominerede smartphone-markedet for få år siden. I dag er virksomhedens position på martkedet blot en skygge af tidligere tiders storhed.

Nye bredbåndsløsninger buldrer frem: Trådløst 5G kan snart levere det samme som fiber
Faste bredbånds-abonnementer, der er baseret på 4G og 5G, står til at skabe store forandringer på bredbåndsmarkedet.

MobilePay sænker priserne markant: I åben krig med Nets om butiks-betalinger
MobilePay sænker priserne markant i stort fremstød. Betalende virksomheder kan forvente prisfald på helt op til 85 procent per transaktion.

Danskerne glemmer at opdatere software med kritiske sårbarheder: Disse 10 programmer står det værst til med
De kritiske software-sårbarheder står i kø, men selvom der eksisterer en opdatering fra leverandøren, der kan lukke hullet, glemmer vi at opdatere.

Vigtig 5G-aftale er i hus: Her er de vilde hastigheds-specifikationer for 5G
Teleindustrien er nået til enighed om de hastigheds-specifikationer, der skal gælde for 5G-teknologien.

iPhonen fylder 10 år, men Apples egentlige genistreg dengang handlede faktisk slet ikke om teknologi
ComputerViews: iPhone har forandret vores verden og vendt op og ned på magtbalancen i telebranchen. Apples genistreg handler dog ikke om teknologi.

25.000 danskere gået i kuponsvindel-fælde på Facebook på blot seks timer: "Det spredte sig som en steppebrand"
Fakta, Netto, Aldi, Lidl, Lego og flere andre varemærker bliver lige nu udnyttet i forbindelse med kuponsvindel på Facebook, og danskerne klikker i hobetal. Læs hvad der sker, hvis du klikker.

Derfor gik dansk mobilproducent konkurs blot et år efter lanceringen: Kritisk aftale med investor slog fejl
Et to-cifret millionbeløb skulle have reddet ID2ME fra konkurs, men investerings-planerne slog fejl.

Sendte en million routere til tælling med malware-angreb: Nu er 29-årig formodet gerningsmand anholdt
Næsten en million routere brød sammen på grund af et stort malware-angreb. Nu har politiet anholdt den formodede gerningsmand.

Sikkerhedsfirma advarer: Målrettet ransomware-kampagne skyller ind over Danmark
En spambølge målrettet danske mail-modtager skyller ind over landet med filer, der kan hente ransomware på modtagerens computer. Læs her, hvad du skal passe på.

Danske Targit solgt efter 20 år på markedet - direktør og stifter stopper
Opdateret: Den danske BI-virksomhed Targit, der har stor international succes, er netop blevet solgt. Morten Sandlykke, der stiftede virksomheden, stopper som administrerende direktør. Afløseren allerede udnævnt.

Stor sikkerhedstest: Her er det bedste antivirus-program lige nu
19 antivirusprogrammer er blevet stillet overfor hinanden og enten blevet godkendt eller fundet for lette. Her er listen over de programmer, der er bedst til at fange truslerne lige nu.

Her er guiden: Sådan søger du om at få del i bredbåndspuljens 200 millioner kroner
Der er nu åbnet for ansøgninger til den nye bredbåndspulje. Her kan du se, hvordan du søger.