Debat på Computerworld

Mest kommenterede artikler
31
Antallet af danskere med lynhurtigt bredbånd eksploderer
Danskerne vælger i stigende grad bredbånd med en hastighed på mere end 100 Mbit. Sidste år var stigningen på mere end 60 procent. Det viser ny undersøgelse fra Energistyrelsen.


28
Mogens Nørgaard: Danmark skal have en digital grundlov - og jeg har fundet ud af en smart quickfix (tror jeg)
Klumme: Vi kan vel alle blive enige om, at det er et kæmpeproblem, at vores grundlov slet ikke er egnet til at håndtere en digitaliseret realitet. Men jeg har fundet en quickfix (tror jeg) - en smart grundlovspatch, der giver mulighed for med et snuptag at opdatere Grundloven til en digital virkelighed.


26
EU vil lukke 250.000 britiske hjemmesider efter brexit
Europæiske .eu-domæner registreret i Storbritannien vil blive fjernet kort efter brexit. Det kan komme til at ramme omkring en kvart million domæner.


23
Derfor trækker den kontroversielle strid om nye afgifter på din smartphone i langdrag
ComputerViews: Sagen om blankmedieafgiften har udviklet sig til en politisk varm kartoffel. Meget tyder nu på, at beslutningen om nye afgifter på smartphones og bærbare computere skal træffes af en ny regering.


21
Min infight med en udvikler: Hvorfor forstår udviklerne ikke, at vi ikke kan leve af, at de skal sidde og hygge sig med deres koder og behov for kodekvalitet?
Klumme: Hvorfor dælen forstår de udviklere ikke, at vi jo altså ikke kan leve af, at de skal sidde og hygge sig med deres koder og umættelige behov for kodekvalitet? Hvorfor kan de ikke bare fokusere på at få skippet noget afsted, som med det samme er målbart og gør en forskel?


21
Elon Musk på vej med nye massefyringer: Tesla siger nu farvel til tusindvis af medarbejdere
Elbilsproducenten Tesla har annonceret en kæmpemæssig fyringsrunde, der skal sikre selskabet en mere rentabel produktion.


19
Opråb efter Top-Toy konkurs: Såkaldte digitaliseringseksperter - stop jer selv!
Klumme: De fleste såkaldte digitaliseringseksperter har oven på Top-Toys nylige konkurs været ude at sige, at Top-Toy blev disruptet og ikke var hurtig nok på aftrækkeren til digitalisering. Men jeg må bare spørge dem: Hvornår har de sidst besøgt en Fætter BR eller Toys R Us-butik?


18
Nordea outsourcer infrastruktur til IBM i kæmpeaftale til 3,5 milliarder kroner - IBM overtager omkring 120 medarbejdere fra Nordea
Nordea outsourcer hele sin mainframe-infrastruktur til IBM i kæmpeaftale. Omkring 120 Nordea-medarbejdere skal flyttes til IBM. Størstedelen af de outsourcede medarbejdere er danske og svenske Nordea-ansatte. Hverken IBM eller Nordea vil stille op til interview.


17
Det tog tre et halvt år: Nu overhaler Windows 10 sin forgænger i udbredelse
Microsoft Windows 10 er nu at finde på flere maskiner end Windows 7.


16
Microsoft udsteder endelig dødsdom over Windows 10 Mobile: Fra denne dato skal du skifte til iPhone eller Android
Windows 10 Mobile er gået ind i sit sidste leveår. Herefter opfordrer Microsoft brugerne til at skifte til en iPhone eller en Android-enhed.


16
Slut med at snage: Google smider alle apps ud af Play Store, der vil have adgang til Android-telefoners sms'er og telefonopkald
Det skal være slut med apps til Android-telefoner, der snager i brugernes SMS'er og telefonopkald. Sådan lyder beskeden fra Google, der nu sparker alle apps ud af Google Play Store, der ikke lever op til de nye krav.


15
Netflix-sats giver pote: Fravrister milliard-gevinst fra Apple
Nye Netflix-brugere kan ikke længere betale igennem Apples iTunes – og det giver en kæmpe gevinst for selskabet.


14
Har Apple helt fejllæst udviklingen? Kun en enkelt af Apples fem store vækst-strategier virker stadig
Apple har satset på fem områder, som har skullet kompensere for den globale afmatning i smartphone-salget. Men selskabet har kun haft succes med ét af områderne - som måske er det mindst vigtige.


14
Fullrate- og Plenti-stifter er klar med endnu et bredbåndsselskab: "Tidligere udfordrere har mistet noget af deres potens"
Det danske telemarked har mistet noget af sin potens, lyder det fra stifteren af et helt nyt dansk bredbåndsselskab.


12
Google har flyttet 20 milliarder euro ud af Europa og i skattely via hollandsk selskab
Google placerede i 2017 næsten 20 milliarder euro i skattely i Bermuda via sit hollandske datterselskab.

Seneste debat
Nørgaard: Historien om Forældreintra og stress er noget urimeligt makværk. Og kritikken er ramt helt ved siden af
Klumme: Der er mange forældre, der har så rigeligt overskud til at kommentere på alt og gøre meget ud af intet. Vi lever i gode tider uden reelle problemer, og det fremgår tydeligt af Forældreintra.

Banedanmark river kontrakt om nyt Huawei-udstyr i stykker
Et stigende fokus på cybersikkerhed hos Banedanmark betyder, at en seks årig kontrakt om levering af netværksudstyr fra Huawei til den danske jernbane er blevet revet i stykker.

Stor undersøgelse afslører: Så sandsynligt er det, at din harddisk bryder sammen
Der er store forskelle på, hvor ofte det sker, at en traditionel harddisk fejler. Visse drev er ti gange mindre driftssikre end andre, viser ny undersøgelse.

Morgen-briefing: Endnu et land dropper momsfritagelse på kinesiske varer / Aarhus indleder samarbejder med Airbnb / Rekordmange tjekkede sundhedsdata i december
Endnu et land dropper momsfritagelse på kinesiske varer. Aarhus indleder samarbejder med Airbnb. Rekordmange tjekkede sundhedsdata i december. Apple Pay udvider antallet af betalingssamarbejder. Danmark for sit første officielle e-landshold.

Business intelligence: Sådan fungerer det
Business intelligence handler først og fremmest om muligheden for at træffe de rigtige beslutninger for virksomheden. Få en introduktion til BI her.

Mobilepay sender ved fejl besked til 1,6 millioner brugere
En menneskelig fejl betød, at 1,6 millioner Android-brugere fik en fejlbesked med titlen "The message". Det har forårsagede et nedbrud, hvor Mobilepay fik så overbelastede systemer, at mange brugere ikke kunne logge på tjenesten.

Han opfandt udskældt SkoleIntra for 20 år siden - nu er det snart slut: "Vi synes faktisk, at vi har gjort noget for folkeskolen med det her system"
For knapt 20 år siden satte Carsten Borre Larsen sig sammen med en lærerkollega og skabte et system, som forældre med børn i folkeskolen de seneste 17 år har stiftet bekendtskab med. Snart er systemet fortid i den danske folkeskole, der siger goddag til et nyt system fra Netcompany, der skal rulles ud i 2019.

Ny mærkningsordning for god it-sikkerhed kan være på vej
Regeringens Virksomhedsråd for it-sikkerhed foreslår, at man indfører en mærkningsordning, der skal vise hvilke SMV'er der har god it-sikkerhed. Erhvervsministeren er positiv med kræver at ordningen er frivillig.

Claus Hjort Frederiksen: Danmark kan ikke udelukke Huawei fra at levere 5G-netværk
Danmark har ikke mulighed for at udelukke Huawei fra at levere det kommende 5G-netværk. Sådan lyder vurderingen fra landets forsvarsminister, der dog lægger op til at se på lovgivningen.

Om mindre end et år trækker Microsoft stikket til Windows 7: Anvendes stadigvæk af 40 procent af alle computer-brugere
Op mod 40 procent af alle internetbrugere kører stadigvæk med Windows, selvom Microsoft om mindre end et år vil stoppe med at understøtte systemet. Og ifølge en ekspert er det mellem 30 og 40 procent af de danske virksomheder, der stadigvæk anvender Windows 7.

Sikkerhedskampagne lukker 100.000 malware-hjemmesider ned på 10 måneder
En større oprydning iværksat af sikkerhedsorganisationen Abuse.ch har medført, at 100.000 internetadresser er blevet fjernet fra internettet. Kampagnen havde identificeret langt flere malware-sider, men hosterne er for langsomme til at få fjernet dem, lyder det fra organisationen.

EU vil lukke 250.000 britiske hjemmesider efter brexit
Europæiske .eu-domæner registreret i Storbritannien vil blive fjernet kort efter brexit. Det kan komme til at ramme omkring en kvart million domæner.

Politisk flertal i Folketinget kan være klar til at skrotte Sundhedsplatformen
Der tegner sig nu et politisk flertal for ét samlet it-system på sundhedsområdet. Det kan betyde en afskaffelse af det stærkt kritiserede it-system Sundhedsplatformen.

Huaweis danske topchef sender brev til Folketinget efter hård kritik: “I kan stole på Huawei”
Topchefen for Huawei i Danmark bedyrer i brev til Folketingets Forsvarsudvalg, at man kan stole på Huawei og at selskabet lever op til alle love og regler.

Efter hård kritik lover kommunerne nu store forbedringer i Forældreintras afløser: "Aula er et toptunet, helt moderne system, som er mere enkelt"
Forældreintras afløser, Aula, bliver langt mere brugervenlig. Nu forsikrer Kommunernes Landsforening, at det bliver et toptunet og moderne system.