Debat på Computerworld

Mest kommenterede artikler
10
Kontroversielle it-termer skaber stor debat: Er det racistisk at sige blacklist eller master og slave?
Organisationen I.E.T.F vil omdøbe en række velkendte it-termer, der kan blive opfattet som racistiske.


7
Dokumentar: Nådesløs udnyttelse på de store have
Den nye Netflix-dokumentar Seaspiracy giver et dystert billede af tingenes sande tilstand på verdenshavene.


7
Få overblikket over coronapasset: Sådan vil din digitale adgangsbillet fungere
Coronapasset bliver snart en fast del af danskernes hverdag. Men hvordan fungerer det, hvor kan det findes, og hvem udvikler det? Computerworld har samlet overblikket her.


6
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.


5
Intels nye CEO investerer 125 milliarder kroner i nye chipfabrikker i USA: "Intel er tilbage"
Pat Gelsinger, Intels nye topchef, er klar med en plan, der skal få chip-giganten tilbage på rette køl. Han vil investerer 20 milliarder dollar i to nye fabrikker i den amerikanske delstat Arizona.


5
Store prisstigninger kan være på vej til 2,5 millioner danske bredbåndskunder
Store prisstigninger på bredbånd kan være undervejs. En undersøgelse af fiberselskabernes engrospriserne viser, at prisloftet står til at blive hævet markant for indholdsudbyderne. Og den ekstraregning vil formentlig ende hos slutkunden.


5
Intel vil hjælpe bil-branchen efter global chip-krise
Chip-giganten Intel skal nu afhjælpe den massive mangel på computer-chips til biler. Dermed kaster Intel sig ind på markedet for chips til biler efter, at der har været massiv mangel i ugevis.


5
TDC Net skruer gevaldigt op for hastigheden på fiberforbindelser til private: Mere end en fordobling med ny teknologi
Nu kan private fiberkunder, der kører på fiber hos TDC Net, snart købe sig til en betydelig hastighedsforbedring. Ny fiberteknologi gør det muligt at få op til 2.500 megabit per sekund. På længere sigt kan det blive til 10 gange den nuværende tophastighed.


4
EU på vej med kæmpe-opgradering af GDPR: Vil kunne få store konsekvenser for os alle
EU er på vej med stor opgradering af GDPR, som vil kunne få store konsekvenser for alle danske organisationer. Centralt står en ny udligningsordning.


4
Efter flere bandlysninger: Donald Trump vil lancere sit eget sociale medie
USA's tidligere præsident, Donald Trump, planlægger at lancere et ny socialt medie indenfor to til tre måneder, oplyser en af hans nære rådgivere.


3
Ny smartphone giver fremgang til Samsung: Overskud stiger med 44 procent
Den nye smartphone Galaxy S21 og et stigende tv-salg har skabt fremgang for den koreanske elektronikgigant.


3
Kulturministeren vil have tech-giganterne til at betale for nyheder: Lovforslaget præsenteres i dag
Kulturminister Joy Mogensen (S) vil have tech-giganterne til at hoste op, når de bruger musik og nyheder på platformene. Sådan lyder det af et lovforslag, der fremsættes i dag fredag.


3
Dell vil slippe grebet om VMware: Skal være selvstændigt selskab
VMware skal spinnes ud i et selvstændigt selskab, lyder meldingen fra Dell.


3
Skattevæsenet har hevet millioner af kroner hjem i moms fra udenlandske e-butikker ved at nærstudere dine kortbetalinger - nu fortsætter indsatsen
Danskerne handler stort ind i udenlandske netbutikker, som i mange tilfælde betaler for lidt i moms af salget. Men skattevæsenet har stor succes med at kradse pengene ind ved at nærstudere danskernes kortbetalinger, så nu fortsætter indsatsen.


2
IT Politisk Forening beskylder regerings-forslag for at være total-overvågning
Regeringen er klar til at ændre logningsreglerne af danskernes mobildata. Men det nye forslag ligner total-overvågning af den danske befolkning, lyder anklagen fra IT Politisk Forening.

Seneste debat
Dell vil slippe grebet om VMware: Skal være selvstændigt selskab
VMware skal spinnes ud i et selvstændigt selskab, lyder meldingen fra Dell.

USA indfører sanktioner mod Rusland som hævn for SolarWind-angreb
USA vil ramme Rusland på diplomati og økonomi med nye sanktioner. Den russiske udenrigsminister kalder sanktioner for "dumt" og truer med gengældelse.

Kontroversielle it-termer skaber stor debat: Er det racistisk at sige blacklist eller master og slave?
Organisationen I.E.T.F vil omdøbe en række velkendte it-termer, der kan blive opfattet som racistiske.

Politi har i al hemmelighed destrueret Exchange-server webshells uden at underrette servernes ejere
FBI har taget arbejdet med at destruere ondsindede webshells fra Microsoft Exchange-angrebet i egen hånd. I så høj grad at sikkerhedstjenesten er gået uden om server-ejerne i jagten på de farlige shells.

Morgen-briefing: 40 procent af solgte smartphones er brugte i 2025 / Hackere har fået adgang til 100 millioner IoT-enheder / Google får millionbøde for at misbruge sin position
40 procent af solgte smartphones er brugte i 2025. Hackere har fået adgang til 100 millioner IoT-enheder. Google får millionbøde for at misbruge sin position. Facebook fjerner likes på Instagram – for udvalgte brugere.

Intel vil hjælpe bil-branchen efter global chip-krise
Chip-giganten Intel skal nu afhjælpe den massive mangel på computer-chips til biler. Dermed kaster Intel sig ind på markedet for chips til biler efter, at der har været massiv mangel i ugevis.

Amerikansk cyber-enhed kræver, at alle myndigheder installerer "nød-patch" fra Microsoft
Microsoft har udsendt en ny patch til en række Exchange-versioner. Sårbarheden er så alvorlig at den amerikanske cybersikkerhedstjeneste CISA kræver, at alle offentlige myndigheder i USA installerer nød-patchen.

Gomore får tilført millioner: Er nu en halv milliard kroner værd
Samkørselstjenesten Gomore har fået til 55 millioner kroner i ny kapital. Størstedelen af pengene kommer fra en schweizisk forsikringsgigant.

Her er navnet på IBM's nye infrastruktur-selskab med 90.000 ansatte: Ocean-navnet droppes i Danmark
IBM har sat navn på sit enorme infrastruktur-selskab, der er i fuld gang med at blive udskilt fra resten af forretningen. Derved udskiftes arbejdstitlen 'IBM Ocean Danmark' også for det danske selskab. Se det nye navn her.

Dokumentar: Nådesløs udnyttelse på de store have
Den nye Netflix-dokumentar Seaspiracy giver et dystert billede af tingenes sande tilstand på verdenshavene.

Apple ramt af produktionsproblemer: Kan mangle dele til kommende iPad
Produktionen af den kommende iPad-model kan blive ramt af problemer, da Apple ser ud til at mangle væsentlige komponenter til den kommende enhed.

Hårdt ramt af chip-mangel: Mere end et års ventetid på internet-routere
Den globale mangel på chip fører til ekstremt lang produktionstid på internet-routere. Amerikanske bredbåndsselskaber melder nu om mere end et års ventetid.

Norlys i åben strid med konkurrenter: Vil ikke give adgang til coax-nettet
Norlys’ konkurrenter vil have adgang til Norlys’ kabel-tv-netværk, som kun Stofa - som Norlys ejer - i dag har adgang til. Netværket når ud til 461.000 husstande.

Apple kan være på vej med nyt produkt: Vil fusionere Apple-tv med Homepod-højttaler
En højttaler med robotarm og en fusion mellem et Apple-tv og en Homepod-højttaler er blot nogle af de produkter, som Apple angiveligt arbejder på i øjeblikket.

Ny afgørelse i Højesteret om blokering af danske web-domæner får stor betydning for DK Hostmaster
Efter flere år i det danske retssystem og nederlag i både byret og landsret, giver Højesteret medhold til DK Hostmaster i vigtig sag om blokering af danske web-domæner. Afgørelsen bliver afgørende for alle fremtidige sager.