Debat på Computerworld

Mest kommenterede artikler
9
Storbank klar med kontroversielt forslag: It-folk kan komme til at betale ny særskat
De besparelser, som du høster ved at arbejde hjemmefra, skal bruges til at understøtte folk i lavløntsjob, lyder det i et nyt forslag om en ny skat på hjemmearbejde.


8
De 10 mest brugte adgangskoder på internettet er afsløret, og de er lige så uopfindsomme, som vi frygtede
En liste med de mest brugte adgangskoder på internettet er blevet afsløret, og de akkurat ligeså uopfindsomme som man kunne frygte. Bruger du et af disse kodeord, så bør du derfor skifte i en fart.


7
Nets-topchef Bo Nilsson fratræder til sommer - har tjent en milliard kroner på Nets
Bo Nilsson stopper til sommer som topchef for Nets, der er på vej til at fusionere med italienske Nexi. Bo Nilsson har tjent en milliard kroner på at investere i selskabet, som han selv er direktør for.


7
Teleselskabet 3 dropper Huawei som 5G-leverandør: Svenske Ericsson vinder aftalen
Teleselskabet 3 har valgt at droppe kinesiske Huawei som 5G-leverandør. Derved mister selskabet sin sidste aftale med en dansk mobiloperatør. Den store 5G-ordre tilfalder i stedet svenske Ericsson.


7
Ugen i tech: Særlig tilbuds-Tesla bliver ikke til noget i 2021 / Asus Chromebox er en lovende og prisvenlig mikro-pc / VW satser udelukkende på Europa med ny ID.5 el-coupé
Ugen i tech: Særlig tilbuds-Tesla bliver ikke til noget i 2021 / Asus Chromebox er en lovende og prisvenlig mikro-pc / VW satser udelukkende på Europa med ny ID.5 el-coupé


6
Spansk teleselskab på vej til at overtage 3’s danske telemaster
Det spanske teleselskab Cellnex Telecom er på vej til at overtage 3’s telemaster i hele Europa - herunder i Danmark.


6
EU: Vi vil blokere for store tech-firmaer i Europa hvis de ikke makker ret
EU vil blokere for de store amerikanske tech-firmaers tjenester i Europa, hvis de ikke retter ind og følger de nye EU-regler i den kommende Digital Services Act, lyder det fra EU.


4
Dansk Industri: Danmark skal være førende på bredbånd i EU - vil have 5G rullet ud til alle danskere hurtigst muligt
Dansk Industri sætter krav til landets teleordførere om, at 5G skal rulles ud til hele den danske befolkning, for at Danmark står stærkt på konkurrenceevne. Budskabet er klart: Danmark skal være førende i bredbånd i EU.


4
Danske B&O går sammen med it-giganten Tech Data i nyt partnerskab
Bang & Olufsen indgår nyt partnerskab med amerikanske Tech Data. Nu skal it-giganten distribuerer B&O's produkter i hele Europa.


4
Microsoft åbner tre kæmpe datacentre i Sverige i 2021 - kommer til at køre helt på bæredygtig energi med splinternyt system
Microsoft åbner tre store datacentre i Sverige til næste år. De tre datacentre vil som de allerførste blive bæredygtige.


3
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.


3
Microsoft Cloud PC kommer til foråret: Kør via Remote Desktop og betal per bruger
Microsofts nye virtuelle tjeneste kaldet Cloud PC lanceres til foråret og tilbyder skalerbarhed og mere enkel prissætning end Windows Virtual Desktop.


3
Henning Mortensen: Store cloud-tjenester er (næsten) dømt ude af Europa efter Schrems II-dommen
Farvel til Dropbox og OneDrive i Europa? Et nyligt vedtaget EU- dokument med en række anbefalinger efterlader kun en snæver åbning for ikke-europæiske cloud-løsninger, vurderer den kendte it-mand Henning Mortensen.


3
Microsoft går i tænkeboks efter nye GDPR-anbefalinger: Kan ramme selskabet hårdt
Mens EU vedtager anbefalinger, der potentiel kan tvinge cloud-baserede tjenester til at ændre forretningmodel, så forholder Microsoft sig afventede - ved ikke, hvornår selskabet vil melde noget ud.


3
Nyt styresystem kan give problemer for ældre Macs
På flere internetfora rapporterer ejere af ældre Macs om, at de oplever problemer, når forsøger at installere det nye MacOS Big Sur.

Seneste debat
TDC melder klar med 5G i hele Danmark: Skruer gevaldigt op for hastighed på 4G-nettet
TDC er færdig med opgraderingen af 5G på hele selskabets mastenet i Danmark. Samtidig skruer TDC nu gevaldigt op for hastigheden på 4G-nettet.

Statens Serum Institut har brudt loven i seks år: Har i årevis forsømt at søge tilladelse fra Datatilsynet
Gennem mere end seks år har Statens Serum Institut uden tilladelse delt blodprøver og andet biologisk data uden tilladelse fra Datatilsynet.

Trump fyrer endnu en bredside mod Kinas tech-sektor: Nu retter USA skytset mod landets chip-industri
Den førende chip-producent SMIC, er en blandt fire nye kinesiske virksomheder, der bliver sendt ud i kulden af den amerikanske regering.

Test: Brutal magtdemonstration fra Apple: Computerworld er blæst bagover af det termonukleare kraftværk i ny Macbook
Det er noget af en teknologisk magtdemonstration, som Apple lægger for dagen med sin nye Macbook. Denne tester er blevet blæst bagover af det performance-niveau, der lægges for dagen.

EU-anbefalinger spænder ben for digitaliseringen i danske regioner
En række it-direktører i de danske regioner frygter at anbefalingerne efter Schrems II-afgørelsen vil gøre digitaliseringen endnu mere besværlig.

Derfor blev AWS ramt af kæmpenedbrud i sidste uge
Store dele af internettet var lagt ned i sidste uge, da verdens største cloud-tjeneste blev ramt af nedbrud. Her er forklaringen på, hvad der skete.

PA Consulting solgt for milliard-beløb: 190 ansatte i København følger med i købet
Det amerikanske teknologi-selskab Jacobs overtager konsulenthuset PA Consulting. Med i købet følger 190 medarbejdere i København. Handelen rummer ‘mange spændende muligheder,” lyder det fra direktør Søren Krogh Knudsen.

Ugen i tech: Kapløb blæst i gang: VW og Tesla vil fremstille 200.000 kroners elbil / Spionfotos røber: Ny Surface bærbar og tablet lige om hjørnet / Næsten 10.000 Tesla’er skal retur – går op i limningen
Kapløb blæst i gang: VW og Tesla vil fremstille 200.000 kroners elbil / Spionfotos røber: Ny Surface bærbar og tablet lige om hjørnet / Næsten 10.000 Tesla’er skal retur – går op i limningen

Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.

Producent af en coronavaccine ramt af hackerangreb fra Nordkorea
Nordkoreanske hackere forsøgte at få adgang til oplysninger hos virksomheden AstraZeneca, der er et af de selskaber der er på vej med en coronavaccine.

Microsoft åbner tre kæmpe datacentre i Sverige i 2021 - kommer til at køre helt på bæredygtig energi med splinternyt system
Microsoft åbner tre store datacentre i Sverige til næste år. De tre datacentre vil som de allerførste blive bæredygtige.

Alvorligt sikkerhedshul fundet i populær mødesoftware: Gør det muligt for fremmede at spionere på møder
En sårbarhed har gjort det muligt for folk at deltage i videokonferencer uden, at de kunne ses af de andre mødedeltagere.

Dele af internettet lagt ned: AWS ramt af stort nedbrud
Verdens største cloudtjeneste Amazon Web Services er ramt af betydelige problemer, og det påvirker store dele af internettet.

Undrer sig over ny kørekort-app til 44 millioner kroner: "Jeg kan simpelthen ikke se business casen"
Interview: Kørekort-appen har kostet 44,2 millioner kroner, men John Gøtze, ekstern lektor ved IT-Universitetet tvivler på, at appen vil være i stand til at tjene pengene ind igen.

Sikkerheds-ekspert: Derfor skal du være yderst forsigtig når du downloader ny kørekort-app
”Fristet til at få kørekortet på mobilen? Nej, ikke mig.” Sikkerhedsekspert Leif Jensen er bekymret for sikkerheden i den nye populære kørekort-app.