Annonceindlæg fra Verifone

Åbne systemer er det vigtigste forsvar i betalingskrigen

Konnektivitet med en enkelt ny betalings-app må eksempelvis ikke føre til låsninger eller manglende manøvrefrihed.

Betalings-Danmark blev efter flere årtiers stilstand og harmoni for cirka tre år siden kastet ud i en krig mellem apps og teknologier, og krigen er langt fra slut. Ind til da betød en koordineret indsats fra bankerne og et unikt dankort, at der var nærmest komplet ro. Siden er Nets blevet ukendelig med nye ejere, Swipp er kommet og gået, MobilePay er konsolideret, Dankort app er lanceret, Apple Pay er gået i land og Samsung Pay, Ali Pay, Garmin Pay, Fitbit og en kakafoni af nye muligheder banker på døren. 

”Vi har set en eksplosiv udvikling i valgmuligheder, som er drevet af teknologien,” siger udviklingsdirektør Steen Fleig Mortensen fra Verifone, som har leveret over halvdelen af Danmarks betalingsterminaler. ”Udviklingen vil helt sikkert fortsætte. Betalingsområdet bliver eksempelvis påvirket af identifikation gennem iris eller fingeraftryk og gennem den fremvoksende styring af it gennem stemmen. Amazons entre i Skandinavien kan også blive en vigtig faktor. I et så flygtigt landskab er det komplet umuligt at forudse fremtiden, og derfor er det sikreste at holde alle døre åbne gennem konsekvent brug af åbne systemer.”

Låsning på flere planer

It-ansvarlige i kæder og butikker træffer eksempelvis beslutninger om point-of-sale-system og betalingsterminaler i kasselinjen og om back-office-løsningerne til logistik og økonomistyring. På selve betalingens området skal der også vælges indløsere på diverse betalingskort og apps. I alle kategorier findes der flere valgmuligheder, men samtidig er de traditionelle kategorier udfordret, fordi nye aktører bryder fortidens mønstre.

Læs også om, hvorfor Rema 1000 skiftede til Verifone.

”Hvis en ny og lækker betalings-app lover en butikskæde guld og grønne skove i form af nye målgrupper og glade unge forbrugere, så kan kæden måske finde det relevant at investere i en helt proprietær terminal til netop denne app og stille den op ved siden af den eksisterende betalingsterminal. Altså kan et valg på hylden med apps tvinge et bestemt valg igennem på hylden med hardware i kasselinjen. Det kan hurtigt vise sig at være et dyrt valg,” siger udviklingsdirektøren fra Verifone.

”I min optik er det en låsning på flere planer, for det gør betalingsoplevelsen mere forvirrende for kunder og medarbejdere, og det er utænkeligt, at man i fremtiden kan blive ved med at håndtere ændringer på den måde. En moderne betalingsterminal i Danmark i dag skal på én og samme maskine både kunne klare Dankort, andre betalingskort, kontaktløse kort, Mobile Pay, Dankort app, Apple Pay, loyalitetskort og den skal være parat til at integrere med kommende betalingsløsninger. For nogle år tilbage var alle terminaler stort set ens, men nu er de faktisk forskellige i deres tilgang til åbenhed over for de nye apps,” siger Steen Fleig Mortensen.  

 

Farlig bundling

It-ansvarlige i navnlig de større kæder tænker naturligvis også på at integrere betalingens data i loyalitetsprogrammer, kundeklubber, fordelsordninger og på at bruge disse data som led i udvikling af Big Data projekter. Også på disse områder får butikkerne brug for åbne standarder. Samlet set er betalingens økosystem sammensat af kortbruger (fx en forbruger), kortselskab (fx Mastercard og Visa), kortudsteder (fx en bank), kortindløser (fx Teller, Swedbank) og betalingsmodtager (fx en forretning). Og i forretninger og butikskæder indgår desuden POS-leverandører som EG og Bording og terminalleverandører som Ingenico og Verifone. Dertil kommer kommunikationsstandarder som NFC og Bluetooth, betalings-apps som MobilePay og Dankort app, bank-specifikke betalings-apps som Bokis-bankernes og telefon-specifikke betalings-apps som Apple Pay og Samsung Pay. Samlet set et meget komplekst billede.  

”I det vilde vesten kom en medicinsælger måske trillende ind i byen og lovede mirakler med en ny mikstur. På betalingsområdet ser vi noget tilsvarende, når leverandører bundler betalingsterminal, POS og indløsning for at gøre det nemmere for kunderne. Det kan give en kortsigtet gevinst i form af nemmere implementering, men hvis prisen er, at man afregner med en procentdel af omsætningen og ikke med en fast pris, får butikken lov at betale meget, meget dyrt for at mindske kompleksiteten. Disse bundlinger er igen en låsning, som kan have kortsigtede fordele, men som kan koste dyrt på den lange bane,” siger Steen Fleig Mortensen. Han peger i stedet på de direkte konto-til-konto-løsninger, hvis man vil reducere kompleksiteten og spare penge på diverse mellemstationer i betalingskredsløbet.

Teknologivalgets rævesaks

Den centrale differentiering her-og-nu for betalingsterminalers konnektivitet er, om de både har NFC og Bluetooth. Begge standarder kan bruges til trådløs kommunikation til betalings-apps, men da Apple har låst iPhones NFC til sin egen Apple Pay, så kan en iPhone-bruger kun bruge eksempelvis MobilePay, hvis betalingsterminalen kan kommunikere med Bluetooth.

”Apple kører et hårdt pres via telefonen for at fremme sin egen betalings-app. Det benspænd har vi afbødet med Bluetooth, men det viser i en nøddeskal, hvor vigtigt det er at have åbne systemer, så terminalen er åben for alle betalingstyper, og så den kan indgå i en omnichannel-strategi hos kunderne. Hvis vi løfter blikket og kigger på teknologihistorien, er der mange gode grund til at gå efter de åbne systemer, og open source viser generelt de åbne miljøers hurtighed og kreativitet på basen af mange ressourcer. Den kraft vil også slå igennem på betalingsområdet. Jeg kan kun anbefale, at kunderne holder et meget vågent øje med, om leverandørerne af POS, terminaler og apps kører den åbne stil. Hvis ikke kan ens valg i nutiden vise sig at være en rævesaks i fremtiden,” slutter Steen Fleig Mortensen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Udvikling af sikre og innovative betalingsløsninger

Verifone Denmark A/S er Danmarks største leverandør af betalingsløsninger til landets butikker og kæder. Vi har mere end 25 års erfaring i at levere sikre og hurtige betalingsløsninger. I Danmark servicerer vi vores kunder fra to lokationer – Odense og Herlev. Vores løsninger omfatter fritstående be

Læs mere om Verifone
Kontaktinfo:

Verifone Denmark A/S

Knapholm 7

2730 Herlev

www.verifone.dk

Vil du vide mere om annonceindlæg?

Premium
Amazon vil snart tromle ind over Danmarks grænser - men der findes muligvis en modgift mod Amazon-effekten
ComputerViews: Der vil omgående ske tre ting, hvis Amazon åbner for sin store 'everything store' i Danmark, og det er noget, som alle e-handlende må forholde sig til. Til gengæld tyder meget på, at Amazon trods sin mægtige styrke har en akilleshæl, som danske e-handlende kan udnytte.
Computerworld
Nørgaard: Facebook er godt og grundigt på spanden på grund af nogle onde menneskers onde biks
Klumme: En række onde mennesker som Steve Bannon har via deres onde, onde biks Cambridge Analytics (CA) trukket data ud på individ-niveau fra Facebook på alle amerikanere, anvendt en yderst snedig metode, kaldet Big Five, til at finde ud af deres sindsstemning, og derpå målrettet de russiske trolde fra IRA i Sankt Petersborg mod folk med henblik på at fremme Bernie og Trumpie, men ikke Hillary.
CIO
Datatilsynet beroliger 65 dage før GDPR: "Det er ikke fordi, vi nu vil ud og give bøder til højre og venstre"
Datatilsynet forventer ikke at skulle uddele bøder til højre og venstre. I stedet vil tilsynet satse på at indgå i en dialog med virksomhederne.
Job & Karriere
Facebook søger medarbejdere til kæmpe-datacenter i Odense - se de ledige stillinger her
Facebook søger nye medarbejdere til selskabets kæmpedata-center i Odense, der efter planen skal åbne i 2020. Se her, om du kan komme i betragtning.
White paper
Sådan indfrier du virksomhedens digitale potentiale - og her giver det mest værdi at starte
Digitalisering er det altafgørende omdrejningspunkt for mange virksomheder. Men hvor tager man fat, så det giver mest værdi? EG har identificeret fem helt centrale områder, hvor der typisk er et perfekt match mellem virksomhedens behov og de teknologiske muligheder. Læs dette whitepaper og få indblik i, hvordan vidt forskellige virksomheder har grebet det an. 14 sider på dansk.