Artikel top billede

(Foto: unsplash)

TikTok stævner den amerikanske stat: 'Bryder med ytringsfriheden'

Ejerkredsen bag det sociale medie Tiktok nægter at afhænde mediet. Stævner i stedet den amerikanske stat.

Den sociale mediekæmpe TikTok og dennes moderselskab, kinesiske Bytedance, stævner den amerikanske stat, ved en amerikansk føderal domstol.

Det skriver nyhedsbureaet Reuters.

Stridsemnet for selskaberne er den forestående blokering eller frasalg, som det kinesiske moderselskab står overfor, siden præsident Joe Biden 24. april underskrev en lovpakke, der sigter efter at gennemtvinge en afinvestinger af kinesiske interesser i Tiktok eller helt at blokere for tjenesten.

Bytedance skal efter lovpakkens forpligtelser afhænde Tiktok inden 19. januar 2025 eller risikere, at tjenesten bliver blokeret på det amerikanske marked.

’Bryder med ytringsfriheden’

Bytedance indvender i sit søgsmål, at loven udgør et brud på ytringsfriheden.

”For første gang i historien, har kongressen muliggjort en lov, som udpeger en platform for ytringsfrihed og udsætter det for et permanent og omfattende forbud,” lyder det i søgsmålet.

Her påpeger selskaberne at et frasalg ikke er muligt, ’hverken kommercielt, teknologisk eller juridisk’, hvorfor det ifølge selskaberne uomtvisteligt vil føre til, at TikTok lukkes ned 19. januar 2025.

”Det vil give de 170 millioner amerikanske stemmer der kommunikerer på platformen på unikke måder mundkurv på,” advares det.

Fra den amerikanske regerings side er ønsket at få TikTok-tjenesten fri af sin kinesiske ejerkreds af hensyn til den nationale sikkerhed, da tjenesten kinesiske bånd tillader, at Kina kan tilgå data fra, eller spionere på, amerikanere.

TikTok og Bytedance har afvist beskyldningerne som værende ’spekulative’.




IT-JOB

Arctic Import A/S

AX Controller

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager

Akademikernes A-kasse

IT-supporter med teknisk flair
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere