Artikel top billede

(Foto: Christian Wiediger Rymh)

Amazon klar med kæmpe investering: Skaber 3.000 nye jobs i Europa

Amazon investerer ni milliarder kroner, hvilket fører til 3.000 nye arbejdspladser i Frankrig.

Den amerikanske tech-gigant Amazon har annonceret, at selskabet vil skyde 1,3 milliarder dollar i selskabets franske aktiviteter. Det svarer til ni milliarder kroner.

Kæmpeinvesteringen betyder samtidig, at der vil blive skabt 3.000 nye stillinger i Frankrig.

Den store investering blev præsenteret i forbindelse med det tilbagevendende ’Choose France’-event, der sætter fokus på udenlandske investeringer i Frankrig.

Det skriver Reuters.

Europæisk AI-knudepunkt

En stor del af de ni milliarder forventes at gå til Amazons cloud-infrastruktur i området omkring den franske hovedstad Paris, hvilket blandt andet skal være med til at understøtte den opblomstring omkring generativ AI i Frankrig.

Det har man blandt andet set med både Mistral og Poolside, der har betydet, at efterspørgslen efter cloud-tjenester er stærkt stigende.

Meta og Google har i forvejen oprettet forskningscentre inden for AI i Frankrig.

Det er langt fra første gang, Amazon smider store investeringer i sine franske aktiviteter. Selskabet har siden 2010 investeret mere end 20 milliarder euro (knap 150 millioner kroner) i landet.

Amazon har mere end 35 logistikfaciliteter i Frankrig og mere end 22.000 ansatte inden for cloud og online detailhandel i Frankrig.

Amazon-landechefen i Frankrig Frédéric Duval udtale i forbindelse med nyheden, at de annoncerede 3.000 jobs kommer som tillæg til de 2.000 jobs, der er blevet annonceret tidligere.

En del af investeringen vil også blive brugt til at udvide Amazons logistiknetværk med det formål at øge leveringshastigheden og reducere CO2-udledningen. Virksomheden har mere end 35 logistikfaciliteter i Frankrig.

Ud over investeringer i cloud-infrastrukturen vil der også blive investeret i logistikinfrastrukturen i Auvergne-Rhône-Alpes-regionen og en udvidelse af Amazons logistiknetværk, der har til formål at leveringshastighed og reducere CO2-udledning.