Artikel top billede

Håndbog hjælper nye ledere sikkert i gang

Ny bog rummer tips og tricks fra tidligere topchef og nuværende formand for IT-tilsynet i Skat og er lige til at slå op i, når man som ny leder står overfor en krævende eller besværlig situation.

Rollen som leder kan – uanset branche – være udfordrende, især hvis man ikke har været leder før.

”Du sidder nu bag det skrivebord, hvor alle de vanskeligste dilemmaer lander. I dit første lederjob samler du som leder de første erfaringer, og de første succeser som leder skabes. Du begår også de første fejltrin, som du kan blive meget klogere af. Som så mange andre er blevet det før dig.”

Sådan lyder det i Lilian Mogensens bog ”Dit første lederjob”, som har til formål at gøre det nemt at blive klogere af andres succeser og fejltrin.

Den tidligere koncerndirektør i ATP og Udbetaling Danmark har nemlig sat sig for at dele ud af sine erfaringer for at give nye ledere de rigtige værktøjer til at lykkes.

At bevæge sig fra rollen som menig medarbejder til leder stiller nye krav og forventninger. Lilian Mogensens bog er tænkt som en guide til, hvordan man griber de udfordringer an. Det er en praktisk og letlæst bog fyldt med råd og inspiration fra erfarne ledere.

Det er nemlig ikke kun Lilian Mogensen, der bidrager med sin erfaring i bogen.

Der er også kapitler fra Dewi Dylander fra pensionskassen PKA, Elias Gilling Borgmann fra CBS samt Marianne Egelund Siig og Peter Wang Marbjerg fra Mannaz. Dertil kommer en stribe cases, der understøtter bogens pointer.

Bogen fungerer fint som en håndbog, hvor man som leder kan gå direkte til det område, man måske kæmper mest med.

Her er kapitler om at være autentisk og troværdig i sit lederskab, om de svære overgange til det første lederjob, om at give og modtage værdifuld feedback, og om at sætte en retning og det rigtige hold. Men også om at forstå sin egen chef og lede opad.

”Dit første lederjob” er en god indgang til rollen som leder, men selv mere erfarne ledere kan med fordel også drage nytte af de meget praktiske inputs, som bogen giver.

Titel: Dit første lederjob

Forfatter: Lilian Mogensen