Artikel top billede

Dells bud på et kontorheadset er store og af den lukkede type. De er blandt de bedste på markedet, hvad angår komfort. (Foto: Dell)

Test: Dells bud på et kontor-headset er et overflødighedshorn af komfort og teknologi

Det er nærmest en helt igennem kompromisløs tilgang Del har taget til dette luksus headset. Samtidig er det næsten markedsledende i komfort.

Tænker jeg business headset, er Dell ikke den første, der dukker op i min bevidsthed. Det gør mere skærme og pc'er i den gode ende.

Ikke desto mindre har Dell begået et sæt 'over ear'-modeller, der i den grad gør op med – i hvert fald mine – fordomme.

For her er ikke tale om et halvkedeligt kontorsæt i små dimensioner, men til gengæld et fuldfedt sæt, der lige så godt kunne være bygget af en af de traditionelle headset-producenter.

Formgivning og materialevalg på første klasse

Det slår mig først, hvor lette de opleves i hånden og på hovedet.

De er ikke små, og alligevel er vægten 297 gram. Det er ikke voldsomt for et sæt overear med 40 millimeter store drivere.

På hovedet er de uhørt bløde og blide rundt om øret og på hovedet.

Jeg kan ikke mindes, at et headset i denne størrelse opleves så behageligt, medmindre vi går en prisklasse eller to op.

De bliver heller ikke varme. Bevares, i denne forårsvarme kan du da mærke dem. Men også her er de blandt top-fem i klassen.

Nedtonet design

Designet er nedtonet og helt i sort kun brudt af stoffet, der pryder hver halvdel af siderne udvendigt. Det er en god designfeature.

Halvdelen uden stof er berørings-følsom og kan blandt andet styre volumen. Det betyder, at der kun er brug for fire mindre knapper nederst på hovedtelefonen.

Nu er det bestemt heller ikke gratis med alle disse herligheder.

Dell forlanger 3.137 kroner for et sæt, og ekstra ørepuder, der i sagens natur er udskiftelige, koster 276 kroner.

Af samme grund skal de da også kunne bruges til alt – lige fra videokonferencer over almindelige telefon-opkald og til musik.

Stort brug af AI-teknologi

Ifølge Dell benytter man i høj grad af AI-teknologi - ikke mindst til anti-støj funktionen, der skulle kunne være bedre end de fleste til at filtrere støj – især fra baggrunden, mens stemmer skulle stå klart.

Der bruges da også hele syv mikrofoner til at håndtere tale og undertrykkelse af larm fra omgivelserne.

I praksis oplever jeg ANC-delen som god. Især til tale, hvor stemmer går klart igennem i støjende miljøer. Det gælder både på kontoret og i trafikken.

Også vindstøj håndteres godt. Bevares, her er tale om et lukket headset, så det er foran på point. Men også i modtagerens ende er lyden fint skærmet fra vinden. Ikke så den er helt væk, men så tale er forståeligt i en let brise.

Der loves op til 80 timers batteritid.

Jeg havde kun mulighed for at teste dem i en uge, men her nåede jeg at have dem tændt i 50 timer til forskellige formål. Og der var stadig saft på batterierne.

Så batteritiden er godkendt – også fordi, der loves, at 15 minutters opladning giver op mod 12 timers batteritid.

Der medfølger i øvrigt en meget flot dockingstation, hvor der kan lades. Du kan også tilsluttes direkte med USB-C.

Docking-stationen er med fast kabel. Her havde jeg foretrukket et løst kabel, men det er et mindre minus.

Et større minus er, at de ikke kan foldes sammen og derfor er lidt store at have med i tasken.

Der medfølger både stort etui samt kabel, så du kan bruge dem uden strøm hvis nødvendigt.

Der parres helt traditionelt via Bluetooth og en af de mest behagelige stemmer, som jeg har hørt, der fortæller, hvad der er slået til og så videre.

Komfort på første klasse

Lydmæssigt er vi til den gode side, og det skal vi også være til den pris. Der er en god varme og samtidig åbenhed i lydbilledet.

Der er ikke tale om en hovedtelefon, der kan slå konkurrenter i samme prisleje fra for eksempel Sennheiser og Yamaha af pinden, men et lydbillede, der er behageligt i alle musikgenrer.

Dell brillerer til gengæld på komforten, der er unik for en så stor hovedtelefon.

De er som nævnt rare at have på hovedet. Det er tilbagemeldingerne både fra testdeltagere med en ordentlig manke, og som mig, der er mere tynd i toppen.

Sammenholdt er der her tale om et headset til dig, der ønsker toplyd på job, til konferencer, almindelige opkald og musik.

Sættet er bestemt ikke billigt, men den samlede pakke gør, at jeg uden tøven vil give det et fem-tal.