Artikel top billede

(Foto: Jakob Schjoldager)

AWS-topchef træder tilbage: Arvtager fundet internt

Topchefen for cloud-giganten AWS træder tilbage efter tre år på posten. Arvtageren lover "organisatoriske ændringer i forbindelse med transitionen."

Administrerende direktør for Amazons cloud-gren, Adam Selipsky, forlader posten 3. juni.

Adam Selipsky har været topchef i tre år, og kalder det “et ægte privilegium.” Før ansættelsen var han topchef i Salesforces’ datterselskab Tableau.

I lyset af forretningens og ledelsens tilstand er det nu et passende tidspunkt for mig at foretage dette skifte og benytte lejligheden til at bruge mere tid med familien i et stykke tid, lade lidt op og skabe noget mentalt frirum til at reflektere og overveje mulighederne,” udtaler Adam Selipsky i en meddelelse til medarbejderne.

Han forlader Amazons guldæg i en tid med yderst meget medvind. I det seneste kvartalsregnskab oplevede AWS en stigning i salget på hele 17 procent til 25 milliarder dollar, som dermed skubbede omsætningen for cloud op over 100 milliarder dollar årligt.

En høj vækst, som kom efter en periode, hvor efterspørgslen var dalende, da virksomheder over bred kam holdt igen med udgifter til cloud.

Arvtageren er allerede fundet i skikkelse af Matt Garman, der har rollen som såkaldt senior vice president of sales and marketing.

I samme meddelelse til medarbejderne forklarer den kommende topchef for AWS, at der “naturligvis vil ske nogle organisatoriske ændringer i forbindelse med transitionen,” men foreløbigt afventer han med at præsentere ændringerne for AWS.