Artikel top billede

(Foto: Frederik Danvig)

Facebook står til bøde for privacy-krænkelser

Tyske myndigheder vil udstede en klækkelig bøde til Facebook for selskabets håndtering af tyskernes personlige oplysninger.

Computerworld News Service: Facebook står til at modtage en klækkelig bøde fra de tyske myndigheder for privacy-krænkelser.

Det amerikanske selskab får bøden for at forsømme at indhente godkendelse fra de personer, hvis personlige data Facebook opbevarer.

I søgelyset er især Facebooks synkroniserings-funktioner bag invitations- og adressebogs-funktionerne.

Det er gennem disse funktioner, at Facebook oploader og gemmer kontakt-informationer for brugerne. De omfatter folks mobilnumre og mailadresser.

Ifølge Hamborgs kommission for databeskyttelse er problemet, at en del af disse personlige informationer er på personer, der ikke har en Facebook-konto, og som dermed ikke har givet deres godkendelse til, at deres personlige data bliver opbevaret eller anvendt af Facebook.

Mange klager

Mange borgere i Hamborg har gennem den seneste tid klaget over, at Facebook har videregivet deres personlige oplysninger til tredje part.

Hos Facebook bekræfter man, at man har modtaget en henvendelse fra de tyske mynigheder.

"Vi er for tiden ved at gennemgå henvendelsen og vil svare på det, inden fristen for svar er udløbet," lyder det fra Facebook.

Selskabet har indtil 11. august til at rette ind, hvis selskabet vil undgå en bøde.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere