Artikel top billede

Fagforbund forsøger at kuppe Michael Dell

To fagforbund har bedt Dell-aktionærer om at tilbageholde deres stemmer på Michael Dell som bestyrelsesformand, efter Dell-firmaet har indgået et halv millard kroners forlig med børstilsynet i USA.

Udover at være direktør for Dell, sidder Michael Dell også for bordenden af bestyrelsens bord. Men ikke meget længere, hvis det står til to amerikanske fagforbund.

De to forbund har nemlig bedt Dell-aktionærer om at tilbageholde deres stemme for Michael Dell som bestyrelsesformand.

Den radikale udmelding kommer, efter at Dell har indgået et forlig på over en halv milliard kroner med det amerikanske børstilsyn SEC. Det skriver IDG News Service.

Michael Dell fik i den forbindelse personligt en bøde på 23 millioner kroner, fordi han ifølge SEC ikke havde givet tilstrækkeligt med informationer i en sag omkring Dells eksklusiv-aftale med Intel.

De to fagforeninger AFL-CIO og AFSCME har sendt opfordringen i et brev til aktionærerne, hvor de også fortæller, at de mener, at Michael Dells bonusser de sidste 10 år har været for høje.

Michael Dell, der grundlage Dell tilbage i 1984, har i perioden 2000 til 2009 modtaget mere end 2,5 milliarder kroner, herunder penge via aktieoptionsordninger. I samme periode er firmaets aktieværdi faldet 66 procent, skriver fagbevægelserne.

"Baseret på de påstande i børstilsynets klage over virksomheden og Michael Dell, mener vi, at aktionærerne vil være bedre tjent med fjernelse af Michael Dell som formand for bestyrelsen. Ved at tilbageholde din stemme på Michael Dell, kan du opfordre bestyrelsen til at udpege en ny formand," står der ifølge IDG News Service i brevet .

Skal overveje afsked

Ifølge Dells egne regler vil Michael Dell være forpligtet til at tilbyde sin afskedsbegæring, hvis ikke han får et flertal. Derefter skal bestyrelsen overveje, hvorvidt den vil acceptere hans tilbagetræden.

De to fagforeninger skriver også, at de selv har en betydelig sum aktier i Dell. Således har AFSCME gennem deres pensionsmidler 48.483 aktier og AFL-CIO 1.302.

Ved at godkende forliget med børstilsynet har Dells bestyrelse bekræftet deres enstemmige støtte til Michael Dells ledelse, udtaler Dell talsmand Jesse Blackburn til IDG News Service.

Samtidig siger Jesse Blackburn, at de to fagforeningers henvisninger til Michael Dells kompensation er vildledende.

"Faktisk har han ikke modtaget en bonus fra virksomheden i fire år og har ikke fået tildelt aktier eller aktieoptioner i seks år. Hans kompensation er primært et resultat af udløbne aktieoptioner fra 1990'erne, der udløb i 2000, 2001 og 2005," siger Jesse Blackburn.

Dell opnåede forliget om regnskabs- og indberetningskrav med det amerikanske børstilsyn i juli. Forliget har ikke begrænset Michaels Dells rolle i firmaet, og selskabet har også undgået at indrømme, at der skulle være begået forseelser.

SEC har blandt andet anklaget Dell for at manipulere med konti for at dække over mangler i driftsresultatet mellem 2002 og 2005.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere