Artikel top billede

Minister: Sludder og vrøvl med tinglysnings-kritik

Lars Barfoed afviser, at have fejlet i sagen om den digitale tinglysning. Han henviser til Domstolsstyrelsen. Læs hvorfor.

Hus forbi.

Sådan lyder meldingen løst oversat fra justitsminister Lars Barfoed (K) til Rigsrevisionens sønderlemmende kritik af hans ministerium i sagen om den digitale tinglysning.

Kritikken gik for ministeriets vedkommende på, at man ville høste gevinster inden projektet var ordentlig igangsat.

Ministeriet nedlagde 200 stillinger ved byretten.

Men i et skriftlig svar på sin hjemmeside skriver ministeren:

"Som det fremgår af beretningen, er Justitsministeriet ikke enig i dette kritikpunkt. Der var således ikke grundlag for at opretholde de 200 tinglysningsstillinger ved byretterne efter idriftsættelsen."

"Tinglysning efter idriftsættelsen af det nye digitale system kunne kun ske fra Tinglysningsretten i Hobro, og det ville ikke have været muligt for det hidtidige tinglysningspersonale ved byretterne rundt om i landet at deltage i tinglysningen i det nye digitale system," lyder argumentet fra ministeren.

Sender bolden videre

Og ministeren sender så spørgsmålet videre:

"Et herfra forskelligt spørgsmål er spørgsmålet om størrelsen af det ekstrapersonale, der var afsat til at bistå det faste tinglysningspersonale ved Tinglysningsretten i Hobro i projektets indkøringsfase," skriver ministeren.

For her var der problemer.

"I lyset af de lange ekspeditionstider i indkøringsperioden må man i dag konstatere, at der i de første måneder efter projektets idriftsættelse viste sig problemer, som ikke kunne klares af det personale, herunder det ekstrapersonale, der var til rådighed."

"Dette spørgsmål om beredskabets størrelse er imidlertid noget andet end spørgsmålet om nedlæggelsen af de hidtidige tinglysningsstillinger ved byretterne," understreger ministeren.

Han sender derefter bolden videre:

"Jeg er i øvrigt bekendt med, at Domstolsstyrelsen for sin del selv vil kommentere Rigsrevisionens beretning, idet det er Domstolsstyrelsen, der har stået for projektets nærmere planlægning og gennemførelse."

"I den forbindelse vil Domstolsstyrelsen også komme ind på, hvordan styrelsen vurderer mulighederne for at forudse behovet for et større ekstrapersonale end det, der var afsat i projektets indkøringsperiode," skriver Lars Barfoed.

Ministeren har iøvrigt tidligere kaldt den digitale tinglysning for en møgsag.

Tidligere fældet for forgængers fejl

Tidligere i hans karriere er han blevet sparket brutalt ned af sin ministertaburet af netop Dansk Folkeparti.

Det skete under hans tid som fødevareminister i 2006.

Dengang arvede han også en sag fra en tidligere minister, men måtte trække sig, efter Rigsrevisionen beskrev svigt.

Faktisk konkluderede Rigsrevisionen, at der var blevet rettet op på flere ting efter Lars Barfoeds tiltræden, men det hjalp ham altså ikke.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere