Artikel top billede

Få styr på dine routerproblemer: Adgang for gæster

Få styr på dine routere: Hvordan håndterer du sikkerheden, hvis naboer eller gæster skal have midlertidig adgang til dit netværk? Få hjælp til at løse dine routerproblemer.

Computerworld News Service: Nu til dags er det absolut nødvendigt at have adgang til trådløst bredbånd både derhjemme og på arbejdspladsen.

Allligevel er den almindelige trådløse gateway/router endnu ikke blevet udviklet til perfektion.

Mange routere tilbyder gode funktioner, men de fleste indeholder også besværlige fejl, som for eksempel et forvirrende setup eller begrænset sikkerhed.

Vi kigger nærmere på en række af de mest irriterende problemer med routere - og kommer med gode anbefalinger til at løse dem.

Midlertidig trådløs adgang

Problemet: Hvis man har gæster eller grådige naboer, vil man så virkelig give dem permanent adgang til hele netværket? Selv hvis man stoler på alle i netværket, kan man så være sikker på, at sikkerheden er i top? (Låner naboen for eksempel sin bærbare ud til teenageren i huset?)

Informationer skal ændres igen

Hvis man giver sit router-password til en gæst, så er man også nødt til at ændre de informationer igen, når han forlader huset eller kontoret - og det er irriterende.

Mulige løsninger: Det er en god ide i stedet at tilbyde andre en midlertidig gæste-adgang, som giver dem adgang til internettet.

Men lad være med at give dem adgang til andre ting på netværket, som for eksempel delte drev eller printere.

Leverandørerne er begyndt at tilføje den mulighed i routerne på forskellige måder.

Belkin giver for eksempel mulighed for at vælge "Hotel-style," som betyder, at gæsterne bliver dirigeret hen til en særlig hjemmeside, hvor de skal skrive deres gæste-password.

Separat trådløst net

Andre leverandører gør det nemt at opsætte et separat trådløst net, der kan bruges af gæsterne. Det er til gengæld ikke nemt, hvis man bruger Apples Airport Express. Her er der ingen mulighed for gæsteadgang.

Bedste tilgængelige routere: Den USB-nøgle, som man kan skabe med Ciscos Valet, kan også hjælpe i dette tilfælde.

Man kan bruge den til at køre en automatiseret setup-rutine (frem for via den almindelige brugerflade) på hver af sine gæste-computere.

Når man har gjort det, vil den skabe et separat trådløst netværk med særlige navne og passwords, som kun giver adgang til nettet.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere