Artikel top billede

IE9 slår Google Chrome på grafikydelse

Grafikydelsen i den spritnye Internet Explorer 9 står til at baske Google Chrome godt og grundigt.

Computerworld News Service: Google udgav Chrome for at skabe mere konkurrence og udvikling inden for browsere, men nu kæmper virksomheden selv for at følge med på i hvert fald et område, nemlig hardware-assisteret acceleration. 

Microsoft har netop udsendt den første offentlige beta af browseren IE9 (Internet Explorer version 9).

Selv om Microsofts nye browser vil få en Chrome-lignende brugerflade, så siger virksomheden selv, at IE9 blandt andre forbedringer vil få en betydeligt øget grafik-ydelse, som vil overgå Googles browser.

Det er muligt, fordi en del af arbejdsmængden er flyttet fra CPU'en til GPU'en.

"Det er noget, vi også har arbejdet med i et stykke tid. Vores udgivelser viser rigtig god fremgang på det område," fortæller group product manager fra Google, Brian Rakowski.

Men han indrømmer samtidig, at den nuværende version af Chrome, version 6, "ikke klarer sig særligt godt" sammenlignet med andre browsere med GPU-assisteret rendering af hjemmesider.

"Jeg tror, vi vil blive fuldt konkurrencedygtige med vores næste udgivelse, der kommer om en måned eller to," siger han.

"Hvad man ser på Chrome i en af beta-kanalerne, eller på en af de såkaldte 'nightly builds', så vil man erfare, at vi virkelig er kommet langt i de seneste par uger," siger han.

60 frames i sekundet

Under Microsoft-konferencen TechEd, som fandt sted i juni, demonstrerede senior product manager fra Microsoft, Pete LePage, hvordan den GPU-baserede assistance kunne sætte et ikon på skærmen i omdrejninger med 60 frames per sekund, mens den dengang helt nye version af Chrome måtte kæmpe for at dreje ikonet med to frames per sekund.

Den simple demonstration viste, hvordan grafikken i fremtiden vil blive langt mere interaktiv takket været browsere.

Kort forklaret kan den nye IE sætte computerens GPU i gang med at rendere billeder via Windows-API'erne Direct2D, Direct3D og DirectWrite, hvilket begrænser den tid, det tager at levere resultaterne til skærmen, i forhold til hvis CPU'en selv skulle gennemføre opgaverne.

"Med IE9 har udviklerne skabt en fuldt hardware-accelereret display-linje direkte fra deres markup og til skærmen," forklarer Microsoft i et indlæg på IE9 developer blog.

Den nye version af Firefox indeholder på samme måde mulighed for at overgive opgaver til GPU'en, men den funktion er per default slået fra.

"Browsere gennemfører mere grafisk intenst arbejde, så det giver mening at overgive grafikken til GPU'en," siger Brian Rakowski.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere