Artikel top billede

Preben Mejer: Telepresence-julefrokost var et hit

Hos Innovation Lab har de i et år brugt telepresence mellem de to afdelinger i Århus og København. Erfaringen viser, at videokonferencer kan bruges til meget mere end møder.

Hver gang folk nævner videokonferencer og telepresence, handler det for det meste om møder.

Men teknologien kan bruges til meget mere end det ifølge Preben Mejer, der er grundlægger af Innovation Lab.

Han var en af debattørerne ved en rundbords-diskussion om videokonferencer arrangeret af Cisco, der tidligere i år købte videokonference-specialisten Tandberg.

Rundbords-diskussionen foregik selvfølgelig ved hjælp af telepresence og havde deltagere fra Norge, Danmark, Sverige og England.

"Vi har nu i et år brugt telepresence og videosystemer i Innovation Lab og startede som mange andre ud med at bruge teknologien til møder. Men hen ad vejen er vi begyndt at bruge det på en meget mere uformel måde," forklarer Preben Mejer til de deltagende i rundbords-diskussionen.

Innovation Lab er et videnscenter for ny teknologi, og de 40 danske ansatte, har været meget begejstrede for kommunikation mellem København og Århus ved hjælp af videokonferencer.

Flydende telepresence

Preben Mejer forklarer, at de i Innovation Lab har skabt et nyt begreb: "flydende telepresence". Det betyder, at teknologien bruges på mange niveauer og på en måde, som i langt højere grad afspejler den måde, medarbejderne arbejder på.

Ud over mere traditionelle systemer med telepresence i mødelokaler har Innovation Lab også en video-væg ved deres køkken, som konstant sender billeder mellem den århusianske og københavnske afdeling.

"I en organisation som vores, hvor vi er afhængige af et frit idé-flow, er de formelle løsninger ikke særligt velegnede. Det er selvfølgelig noget andet, hvis det er et advokatkontor, men vi oplever, at det uformelle setup fungerer langt bedre," forklarer Preben Mejer.

Video-væggen har gjort, at medarbejderne ofte tager sig en virtuel snak i mellem de to afdelinger, der minder om snakken, vi andre har ved kaffe-automaterne.

"Rigtig mange samtaler starter sådan, og så fortsætter den ofte på vores traditionelle telepresence-system eller via video-konference på pc'en," siger Preben Mejer.

Kan også bruges til fællessang

Innovation Lab har også holdt "breakfast-sessions" med udefrakommende gæster og video mellem de to lokationer og har oplevet, at der ikke var nogle barrierer i at bruge telepresence, i forhold til at være fysisk samlet.

Blandt de endnu mere utraditionelle måder at bruge telepresence på, har været Innovation Labs julefrokost. Her blev teknologien brugt til fælles julefrokost mellem København og Århus og endte med fællessang foran video-væggen.

Fordelene ved telepresence har også kunnet mærkes personligt for Preben Mejer. Han rejser nu 30 procent mindre mellem de to afdelinger i Århus og København, end det var tilfældet tidligere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere