Artikel top billede

Sådan vil it-chefer tackle leverandører i fremtiden

Forholdet mellem offentlige it-chefer og leverandørerne vil ændre sig i fremtiden, vurderer it-cheferne.

Færre, men mere professionelle leverandører.

Sådan vil udfaldet blive i fremtiden såfremt en række offentlige it-chefer får ret i deres bud på trends i den digitale forvaltning.

It-chef Per Bo Christensen fra Rebild Kommune peger netop på, at forholdet mellem leverandører og kommunerne vil komme i fokus.

Han mener, at der er "ekstremt mange leverandører til det offentlige marked, herunder det kommunale."

"Set alene på vor portefølje af leverandører af it-systemer og applikationer i vor organisation har vi mere end 60 leverandører," siger it-chefen.

Derfor handler om at kunne føre et professionelt samarbejde med leverandørerne, således at disse kan vurderes modenhedsmæssigt, forklarer han.

"Altså om de er i stand til at kunne løfte opgaverne og leverancerne og matche de behov kommunerne har for at skabe værdi og effektivitet," siger it-chefen.

"Kommunerne er ligeledes blevet større enheder - dermed også mere slagkraftige men også attraktive i markedet for it-leverandører," siger han. 

Regionsdirektør: Færre leverandører
It-direktør Dorte Stigaard fra Region Nordjylland, der er medlem af IKT-rådet og tidligere næstformand i Dansk IT, er enig.

Både kravene til leverandør og kunde har ændret sig, mener hun.

"Det kræver en meget høj grad af professionalisme hos både kunde og leverandør, erfaring med implementering og sikker drift i store komplekse organisationer og installationer, samt - ikke mindst - indsigt i og forståelse af kerneforretningen - også fra leverandøren," siger hun.

Dorte Stigaard peger desuden på, at der sandsynligvis vil ske et 'udskilningsløb', så der bliver færre leverandører samlet set.

Dels på grund af de større enheder og dels på grund af blandt andet et øget regionalt samarbejde hvor regionerne går sammen på tværs.

Her står det på udvikling af fælles løsninger, fælles koncepter, udbud og shared-service løsninger med videre. 

Der vil komme ændringer
 
Også Lone Strøm fra Statens IT peger på, at der vil ske ændringer i forholdet mellem it-leverandører og den offentlige sektor.

"It-redegørelsen, som netop er offentliggjort, vil medføre, at der skal arbejdes mere målrettet med professionalisering af de statslige it-projekter."

"Det vil få betydning for, hvordan vi samarbejder med leverandørerne for eksempel i form udbud. Det vil stille krav til både leverandører og Statens IT om at få samspillet til at fungere mere optimalt," siger hun.

Læs om flere trends i den digitale forvaltning i Danmark her på computerworld.dk i den kommende tid.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere