Artikel top billede

Google er verdens mest attraktive arbejdsplads

Google er den mest attraktive arbejdsplads i verden. Også andre it-virksomheder er helt i top. Se hvilke her.

Computerworld News Service: Baseret på interviews med 130.000 studerende fra ingeniør- og business-uddannelser er Google blevet kåret til 'verdens mest attraktive arbejdsgiver', lyder det fra konsulentfirmaet Universum, der beskæftiger sig med employer branding.

Google hiver førstepladsen hjem for andet år i træk, mens rivalen Microsoft ligger på en syvendeplads på listen. 

Sidste år lå Microsoft på en tredjeplads, men virksomheden er stadig den anden mest efterspurgte arbejdsplads for ingeniører.
I en separat Universum-undersøgelse, som udelukkende handler om ingeniør-virksomheder, kommer Microsoft ind på en andenplads efter Google, mens IBM, Sony, BMW, Intel, General Electric, Siemens, Procter & Gamble og Apple afrunder resten af top 10.

Cisco blev kåret til den 11. mest attraktive arbejdsplads for ingeniører.

Andre it-leverandører på listen var HP på plads nummer 13, Dell på en 22. plads og Oracle på plads nummer 31.

Listen er resultatet af en undersøgelse af "næsten 130.000 studerende fra de bedste uddannelsessteder," som blev bedt om at nævne, hvilken virksomhed de allerhelst ville arbejde for. Undersøgelsen blev gennemført første gang i 2009.

På den generelle liste er Google først og fremmest i konkurrence med verdens fire største revisionsselskaber, de såkaldte 'Big Four' - KPMG, Ernst & Young, PricewaterhouseCoopers og Deloitte - som alle ligger på top fem.

Den sjette mest attraktive virksomhed for medarbejdere er Proctor & Gamble. Efter Microsoft på en syvendeplads, afrundes listen af Coca Cola, J.P. Morgan og Goldman Sachs på top 10.

Google, som netop har kunnet fejre sin 12-års fødselsdag, beskæftigede per 30. juni, ifølge eget udsagn, 21.805 fuldtidsansatte. Virksomheden har ansat 2000 nye medarbejdere i løbet af de sidste bare seks måneder.

Microsoft har omkring 89.000 ansatte, men virksomheden har fyret omkring 5000 mennesker siden 2009, hvilket måske også skal ses som forklaringen på, hvorfor Microsoft er røget fire pladser ned på listen.

Apple har til sammenligning 34.000 medarbejdere. Ingen af de tre virksomheder kan dog på det punkt leve op til IBM, der beskæftiger næsten 400.000 mennesker over hele verden.

Herhjemme er Microsoft flere gange blevet kåret som bedste it-arbejdsplads. Det kan du læse mere om her.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere