Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

HP's kompakte datacentre produceres på stribe klar til afsendelse.

HP: Datacentre skal bygges på effektive samlebånd

Vi er computerindustriens Henry Ford, lyder det fra Hewlett-Packard, der stolt peger på sine samlebånds-container-datacentre.

Læs også: HP: Slut med udviklingen af datacentre

Barcelona: Hewlett-Packard vil gerne slå på tromme for selskabets samlebånds-container-datacentre. 

"Vi kan godt lide at tænke på os selv som computerindustriens Henry Ford," lyder det fra Dave Donatelli, HP's øverste enterprise-chef.

Det sker med tanke på virksomhedens måde at bygge de såkaldte POD's (performance optimized datacenters).

Det betyder mere konkret, at fabrikker producerer POD's på stribe, som ifølge HP kan shippes til kunden på seks uger. 

Datacentrene, der er bygget ind i containere, kommer i to størrelser på 7,2 og 12,6 meter med plads til henholdsvis 10 og 22 50U racks.  

POD'en på syv meter kan håndtere 290 kW, mens den store POD kommer i to varianter, hvor den ene kan klare 450 kW og den anden 600 kW.

Ifølge HP's oplysninger er POD'erne 37 procent mere energi-effektive og 45 procent billigere end et traditionelt 'brick-and-mortar'-datacenter.

Arkitekten bag de såkaldte POD'er er power and cooling strategen Wade Vinson, der i HP går under navnet 'Podfather'.    
  
Spar lokale it-ressourcer og spær Facebook 
Udover HP's kompakte datacentre, var der flere forskellige nyheder til arrangementet.

Blandt andet præsentationen af den nye specialiserede server, HP Proliant SL6500. Systemet gør det muligt at have én enkelt skalerbar platform til hosting, webservice, cloud computing eller outsourcing af applikationer.

Derudover lanceredes 'HP Branch Office Networking Solution', der skal give afdelingskontorer bedre adgang til vigtige forretnings-applikationer hosted i et centraliseret datacenter.

I en åben arkitektur integreres HP-teknologi med andre ledende teknologier inden for branch office networking som for eksempel Citrix Netscaler VPX.

På den måde bør lokale afdelingskontorer kunne spare en stor del af deres it-ressourcer. 
 
"De fleste af jer kender nok dette eksempel. Når du ringer ind til et callcenter, som ofte er placeret på en ekstern lokation, har du måske haft denne samtale. Callcenter-repræsentanten siger: 'vent venligst et øjeblik hr. min pc er ikke så hurtig, som den burde være.' Ni ud ti gange er det ikke pc'en, der skaber problemet, men adgangen til applikationerne og applikationsydelsen der renderes på pc'en," forklarede Marius Hass blandt andet om problemstillingerne. 

Til sikring af virksomhedernes infrastruktur præsenterede HP en opdateret HP TippingPoint sikkerhedsløsning, der har fået tilføjet filtre, som kan kontrollere brugen af ikke-forretningsmæssige applikationer.

Ifølge HP får virksomheder mulighed for at begrænse eller fuldstændig spærre adgangen til de tidsrøvende applikationer, der også kan opsluge en del af båndbredden, der ellers kunne bruges til forretningskritiske applikationer.

Læs også: HP: Slut med udviklingen af datacentre




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere