Artikel top billede

Din infrastruktur er en gravplads for data - ryd op!

For mange virksomheder er infrastrukturen blevet en gravplads for gamle data. Det kan få alvorlige konsekvenser. Se dem her.

Læs også:

Vi drukner i data - hvor er redningskransen?

Sådan får du styr på dit performance-problem.

It-infrastrukturen er blevet en gravplads for data, der er døde.

Mange af dem er endda begravet på de ukendtes kirkegård, hvilket ikke just gøre dem nemmere finde, når man gerne vil slette eller fjerne dem.

Og det vil man gerne, for op til 70 procent er døde data, der ikke er blevet brugt i årevis. De kan stamme fra brugere, som slet ikke er i virksomheden længere.

Den samme fil kan ligge mange steder på infrastrukturen.

"Det bliver spejlet og backup'et, selvom det er dødt og irrelevant. Det er hul i hovedet at behandle dem på samme måde som de data, virksomheden rent faktisk bruger," siger Frank Dannacher, der er administrerende direktør i Platon Infrastructure.

Alle data er blevet behandlet ens

Problemet er, at mange virksomheder i lang tid har behandlet alle data ens i deres infrastruktur, uanset datatype.

Her gælder det om at klassificere data og overveje, om der skal tages backup af alt hver dag.

"Det er ren hovedrengøring, som ret hurtigt henter mange gigabytes," siger Frank Dannacher.

Har man afsat de rette ressourcer, er der også en anden ting, man bør tænke over:

"Der er en tendens til, at folk overallokerer, når de sætter nye systemer op på deres infrastruktur. Det vil sige, at de på forhånd definerer, at systemerne skal bruge en masse plads, men ofte bliver den plads aldrig udnyttet, og det belaster hele systemet."

Den dyre SSD

Nu er der ikke noget nyt i, at datamængderne vokser, og at udstyret stadig sagtens kan følge med.

"De fleste virksomheder skifter alligevel udstyr hvert tredje eller femte år, og da er der sket en teknologisk udvikling, som brugerne nyder godt af," siger Claus Egge, som er strategisk rådgiver inden for storage og har en fortid som analytiker i IDC.

"Udstyrets storage-kapacitet øges hele tiden, så hardwaren følger fint med datamængdernes vækst. Undtagelsen er visse brancher, hvor datamængden vokser meget voldsomt."

Det er især inden for lægemiddelindustrien og broadcast-branchen.

Han forventer dog, at storage-industrien på lidt længere sigt finder ud af at udvikle software, der kan administrere storage bedre.

"For mange it-folk er storage et stort, sort hul. De har styr på de vigtige databaser, men e-mail og ustrukturerede filer kan it-afdelingen have svært ved at styre."

Mange af de virksomheder, Claus Egge arbejder med, bruger i dag SSD (Solid State Drive) i deres storage-systemer.

"Det er smart, og man kan virkelig lave high performance-storage baseret på SSD. Omvendt er mange it-folk stadig skeptiske over for SSD," siger Claus Egge.

Han peger på, at de mener, at SSD er fremtiden i en eller anden udstrækning, og at de ved næste udskiftning af disksystemet højst sandsynligt køber en lille buffer med SSD og eksperimenterer med at lægge filer ud i SSD'en.

"Men jeg tror ikke, at folk står i kø for at udskifte til SSD. Dertil er det stadig alt for dyrt. Harddisken og den magnetiske tape er langt fra ude af billedet, selv om de begge er blevet erklæret døde flere gange," siger Claus Egge.

Den erfaring har HP's produktchef for enterprise storage i Danmark, Greg Parker, også gjort sig.

"Jeg har gennem årene lært, at man skal være forsigtig med at udtale sig om grænser, så jeg ved ikke, hvor længe man kan blive ved med at købe flere diske og mere hardware til storage-løsningerne," siger han.

Han tror ikke på, at der er nogen øvre grænse.

"Men man skal have software, der kan automatisere datalagringen, i sine storage-løsninger. Den intelligens vil vi se meget mere af. Applikationerne vil integreres mere og mere i storage-løsningen," siger han.

Læs også:

Vi drukner i data - hvor er redningskransen?

Sådan får du styr på dit performance-problem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere