Sådan får du Windows 7 på din Mac

Microsofts nyeste operativsystem fortjener selvfølgelig en plads på din Mac ved siden af Mac OS X Snow Leopard. Det er nemt. Læs her hvordan.

Sådan får du Windows 7 på din Mac

Har du en Mac, og vil du gerne prøve kræfter med Microsofts spændende, nye Windows 7? Eller overvejer du at anskaffe dig en Mac og vil gerne have en redningskrans til Windows-verdenen?

Jamen, der er ikke rigtig noget, der stopper dig. Windows 7 kan nemt installeres på din Mac ved siden af Mac OS X Snow Leopard.

Apple siger, at firmaet endnu ikke understøtter Windows 7 via Boot Camp-programmet, men det forhindrede ikke os i at installere det splinternye operativsystem.

Sådan gør du

Du begynder med at åbne Boot Camp i Mac OS X. Her bliver du bedt om at partitionere din harddisk og reservere en separat plads til Windows på din harddisk.

Vi anbefaler, at du som minimum reserverer 30 gigabyte plads, og gerne mere, hvis du kan leve med det.

Det burde kun tage få minutter, hvorefter du skal i gang med selve installationen af Windows. Fortæller Boot Camp dig, at programmet ikke kan partitionere harddisken, så har du en masse problemer.

Det skyldes sandsynligvis, at der er nogle essentielle systemfiler på harddisken, som Mac OS X ikke kunne flytte. Der er flere råd ude på nettet til at løse problemet, men undertegnede har tidligere stødt ind i problemet, og det eneste, der kunne fikse det, var en fuld formatering af harddisken og reinstallation af Mac OS X Snow Leopard. Så er du advaret!

Nå, men hvis Boot Camp skabte den nye partition uden problemer, så skal du derefter smide Windows-skiven i dvd-drevet. Din maskine vil nu reboote, og installationen af Windows 7 går i gang.

Under installationen skal du vælge en partition til Windows 7, og her skal du vælge BOOTCAMP. Partitionen skal formateres med NTFS. Vælger du en anden partition, så risikerer du at ødelægge din Mac OS X-installation.

Din Mac vil genstarte én gang under installationen af Windows 7, og her er det vigtigt, at du holder ALT-tasten inde, lige så snart maskinen genstarter. Som udgangspunkt vil din Mac nemlig boote op i Mac OS X, og kun hvis du holder ALT-tasten inde, får du mulighed for at vælge mellem Windows og Mac OS X.

Når installationen af Windows 7 er helt færdig, vil din maskine genstarte igen. Du skal nu, igen, holde ALT-tasten inde for at få muligheden for at boote fra Windows-installationen.

Du bliver nu mødt med det splinternye skrivebord i Windows 7, men du er ikke færdig endnu…

Husk driverne

Din Mac skal, ligesom alle andre computere, bruge drivere for at fungere optimalt. Du skal nu smide Mac OS X-installationsskiven i dvd-drevet, og Boot Camp vil automatisk starte installationen af drivere, så alt fungerer, som det skal.

Installerer du 32-bit-versionen af Windows 7, så vil Boot Camp installere drivere til Windows Vista. Har du derimod installeret 64-bit-versionen af Windows 7, så vil Mac OS X bruge drivere til Vista x64. Installationen tager 5-10 minutter, og derefter er det en god ide at genstarte maskinen.

Vi anbefaler, at du også henter de nyeste Windows 7-drivere til dit grafikkort. De kan findes på enten Nvidias eller ATI's webside.

Nu skulle du gerne være endt med et velfungerende Windows 7 på din Mac. Vil du bruge Windows, så skal du bare holde ALT-tasten inde under opstart og vælge Windows. Nemmere kan det ikke være.

Mindre batterilevetid

Vi hører rapporter om, at strømstyringen ikke fungerer helt perfekt på alle Macs, så der er en chance for, at din processor vil køre med 100 % hastighed hele tiden.

Det betyder, at din maskine vil blive varmere, og at blæserne vil larme mere. Er der tale om en bærbar, så vil batterilevetiden også blive kortet. Dette problem vil antageligvis blive rettet med de Windows 7-drivere, som Apple har lovet vil blive leveret med den næste opdatering af Boot Camp. Apple siger, at driverne vil være klar inden årets udgang.

Det er værd at nævne, at du vil være i stand til at læse filer på din Windows-installation fra Mac OS X, men du vil som udgangspunkt ikke kunne skrive til NTFS-partitionen. Ønsker du det, så skal du investere i et program, der tilføjer NTFS-funktionalitet til Mac OS X. Vi kan varmt anbefale Paragon NTFS For Mac, der i øjeblikket kan fås for 20 dollar, eller cirka 100 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere