Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

E-læring: Sådan virker klon-teknologi

Ved hjælp af klon-teknologi kan brugerne testes og oplæres i en tro kopi af et it-miljø. E-læring rækker nu langt ud over brug af skærm dumps.

Læs også: Klon-teknologi speeder tinglysningen op

Klon-teknologi er det nye redskab i e-læringsfamilien.

Hele ideen er, at man simpelthen laver en tro kopi af et it-system, som brugerne skal trænes og testes i.

I softwarehuset Assimas udgave af klon-teknologien kan hver enkelt objekt i it-systemet kopieres. Det samme kan sammenhængene i it-systemet og de bagvedliggende data.

Således får kunden et lærings- og et test-miljø til sine brugere, inden systemet tages i brug.

E-learning udvikler sig

Tidligere har megen af denne form for e-læring være baseret på screen dumps, men ved hjælp af den nye objektbaserede kloningsteknologi får man en række fordele foræret til brugere og udviklere.

Kopien er nemlig så virkelighedstro, at brugerne simpelthen kan navigere i det som om, det var det ægte system. 

Der er dog ikke "blot" tale om en kopi. 

Oven på klon-systemet er lagt en intelligent guide, der fortæller brugerne, hvornår de indtaster noget forkert eller trykker et forkert sted.

Guiden overtager også styringen og viser også brugerne den rigtige løsning, hvis de bliver ved med at begå fejl.  

Klonen er langt lettere at vedligeholde for udviklerne. Hvis en knap ændres eller et nyt element tilføjes til en drop-down liste, skal det kun ændres i master-klonen - og herefter opdateres alle skærmbilleder automatisk.

Klon-systemet kan således bruges af undervisere til almindelig fremvisning af, hvordan systemet fungerer, til interaktiv øvelse for brugerne eller til en kunde, der kan lægge en test ned over klon-systemet.

Sidstnævnte funktion sikrer kunden, at kerne-brugerne helt fra første minut er klædt på til at håndtere det nye it-system.

Fiktive datasæt og test-miljø

Det er også muligt at smide fiktive datasæt ind bag klon-systemet. Derved kan brugerne prøve at arbejde med eksempelvis meget komplicerede data, der igen vil ruste dem til den kommende virkelighed.

Med to klik kan Assimas version af klon-softwaren i øvrigt oversætte klon-systemet til flere sprog og producere brugermanualer helt automatisk. Den slags bruger især store koncerner, så de sikrer sig, at brugerne rundt omkring i verden kan teste systemet samtidig.

Endelig kan man også i klon-systemet gå ind og rette tekst, knapper, placeringer af knapper og den slags i brugerfladen.

Så selvom der måtte komme nogle sidste minuts ændringer i udviklingen af it-systemet hos kunden og it-leverandøren, så skal der ikke laves nye klon-kopier.

Samtidig kan ændringer indsættes i klon-systemet med det formål at finde ud af, om brugerne lettere kan navigere igennem systemet med en given ændring.

Det betyder, at man ikke skal programmere en masse, inden man får testet det.

Læs også: Klon-teknologi speeder tinglysningen op




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere