Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Sådan udnytter du Google Maps optimalt

Det er nemt at trylle et personligt kort frem på Google Maps, hvor du tilføjer tekst, billeder og video. Kortet kan deles på nettet og er smart til interaktiv vejvisning. Se her hvordan du gør.

Google Maps er langt fra så statisk en webside, som man skulle tro. Faktisk er det muligt at markere steder på korttjenesten og selv tilføje tekst, billeder og video.

På den måde kan du personliggøre Google Maps, og det er smart, hvis du vil sende et kort til dine venner eller familie.

Ved din runde fødselsdag kan du eksempelvis skabe et kort, der viser, hvor selskabslokalerne ligger, og du kan tilføje tekst med rutebeskrivelsen samt et billede af huset, hvor festen holdes.

Eller måske et muntert foto af dig selv. Hvis du har rigtig meget fritid, kan du endda oprette en videohilsen via YouTube og få den koblet sammen med dit personlige kort.

Du får et link til kortet, som kan sendes til de rette modtagere.

Sådan gør du

Du går ind på maps.google.dk.

Her vælger du Mine kort, som du finder under logoet for Google Maps i øverste venstre hjørne.

Så vælger du Opret nyt kort. Du giver det et navn og en beskrivende tekst. Herefter vælger du, om kortet skal være offentligt tilgængeligt eller privat. Privat betyder, at det kun er folk, der kender det korrekte link, som kan finde frem til dit kort.

På Google Maps kan du nu indsætte en stedmarkering. Det er den blå markering, som du finder øverst på kortet. Standard-ikonet kan skiftes ud til eksempelvis en gul nål, hvis det falder bedre i din smag. Klik på markeringen og derefter det sted på kortet, hvor der skal være en stedmarkering.

Herefter dukker en dialogboks op, og du kan tilføje tekst, billeder og video. Det er lettest at sætte billeder ind ved at benytte funktion RTF (Rich Text Format), mens du kan embedde en video ved at vælge Redigér HTML i dialogboksen. Du kan læse en grundig vejledning her.

Så er det tid til at klikke på Link i øverste højre hjørne. Det vil give dig et link til din personlige markering på Google Maps, og du kan eksempelvis sende linket via mail til venner og familie. Det er også muligt at få lagt kortet ind på sin egen hjemmeside. Det sker ved at embedde den HTML-kode, der findes lige under linket.

Du kan prøve finten i Google Maps her.

Du kan se PC Worlds markering i forbindelse med denne artikel her. Klik på den blå markering for at se billede og tekst.

For at skabe det personlige kort kræver det, at du har en Google-konto og kan logge ind på den, eksempelvis Gmail. Ellers kan du oprette en via Google Maps.

Hvis du opretter kort, som du gerne vil slette, kan det også lade sig gøre. Du skal klikke på Mine kort. Det giver dig en oversigt over alle de kort, du har oprettet. Ud for hver af dem er et lille felt med et blåt kryds. Klik på det, og du vil slette kortet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere