Artikel top billede

WikiLeaks: Kina lagde pres på Google om net-censur

Kina har lagt massivt pres på Google, visee dokumenter fra WikiLeaks.

Computerworld News Service: Googles vanskeligheder ved at drive sin søgemaskine i Kina forværredes, da en højtstående kinesisk embedsmand søgte efter sig selv på Google og fik "resultater, der var kritiske overfor ham," beskriver en ny diplomatisk indberetning, lækket af WikiLeaks.

Dette medlem af Kinas øverste regeringsapparat konkluderede, at Googles søgemaskine på Google.com var ulovlig, efter han opdagede, at websitet leverede ucensurerede søgeresultater.

Fjern linket - or else

Oplysningerne kommer fra en unavngiven kilde i et lækket dokument, der er dateret til maj 2009.

Denne embedsmand krævede derefter, at søgegiganten fjernede linket til Google.com fra virksomhedens censurerede kinesiske søgemaskine på Google.cn.

Navnet på denne embedsmand er censureret i den lækkede diplomatiske indberetning.

Men ifølge en artikel i New York Times er den pågældende embedsmand Li Changchun, der er medlem af den stående komité i politbureauet for det kinesiske kommunistparti.

Li  anses for at være Kinas propagandachef.

Hackerangreb

En anden diplomatisk indberetning, lækket af WikiLeaks, peger også på Li som netop den embedsmand, der havde ansvaret for hackerangrebet i december 2009 mod Googles computersystemer, rapporterer New York Times.

Dette læk sker flere måneder efter, Google besluttede at trække en del af sine forretninger ud af landet.

I marts offentliggjorde Google, at virksomheden ville stoppe med at censurere sine søgeresultater i Kina, hvilket ellers var et krav fra den kinesiske regering.

Nu omdirigerer virksomhedens website på Google.cn simpelthen brugerne til Googles søgemaskine i Hong Kong, som leverer ufiltrerede søgeresultater.

Den kinesiske regering censurerer dog fortsat søgninger fra siden.

Ville tvinge Google

Den nyligt lækkede indberetning sammen med en anden, der er dateret til juli 2009, hævder, at den kinesiske regering gentagne gange forsøgte at tvinge Google til at overholde dens krav om internet-censur.

Fra 2007 til 2009 modtog Google ifølge disse læk adskillige henstillinger om at fjerne linket til Google.com fra Google.cn-siden.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere