Artikel top billede

W3C: Takt og tone inden for mobile apps, tak

World Wide Web Consortium (W3C) fremsætter nu anvisninger til at gøre webbaserede mobile applikationer mere brugervenlige og mindre krævende for netværket.

Computerworld News Service: I et forsøg på at gøre mobilapplikationerne lettere at bruge har World Wide Web Consortium (W3C) etableret et sæt retningslinjer, som udviklerne bør holde sig for øje i arbejdet med webstandard-baserede applikationer.

Det vejledende dokument råder programmørerne til at minimere netværkstrafikken, tage hensyn til brugernes behov, optimere svartiderne og sørge for at applikationerne forbliver fleksible. Der gives helt specifikke råd til, hvordan disse ting kan opnås med HTML5, CSS (Cascading Style Sheets), JavaScript og andre webstandarder.

W3C har sammen med dette vejledende dokument offentliggjort en række virtuelle kort i smartphone-størrelse, der er lette at printe ud, og som opsummerer anbefalingerne.

Anbefalingerne er redigeret af udviklere fra AT&T og Google og er blevet godkendt af W3C's arbejdsgruppe Mobile Web Best Practices, som består af deltagere fra blandt andre AT&T, Boeing, China Electronics Standardization Institute, Deutsche Telekom, France Telecom, Google, Hewlett-Packard, Nokia og Vodafone.

198 milliarder i omsætning

Mange af anbefalingerne bør gøre det lettere at bruge apps. Eksempelvis lyder nogle af anbefalingerne, at der bør være en let måde automatisk at ringe nummeret op, hver gang et telefonnummer indlejres i en app, login bør ske automatisk og apps bør have det samme udseende på tværs af mobile enheder og platforme.

Andre af anbefalingerne sigter efter at minimere anvendelsen af teleselskabets netværk. For eksempel råder dokumentet programmørerne til at bruge cookies med omtanke, at bruge komprimering hvor end det er muligt, at benytte en proces på server-siden til at fjerne blanktegn i HTML, CSS og andre instruktioner i ren tekst.

Også sikkerhed og privatliv fremhæves. Det anbefales, at apps undgår at behandle JSON (Javascript Object Notation), der ikke er tillid til. Brugerne bør desuden underrettes om, hvilke informationer på enheden der sendes ud på netværket.

Analysefirmaet IDC vurderer, at der i 2014 vil blive downloadet over 76,9 milliarder mobilapplikationer, hvilket er noget af en stigning fra de 10,9 milliarder, man forventer, vil blive downloadet i alt i år. Samlet set forventes mobilapplikations-branchen at generere en omsætning på omkring 198 milliarder kroner i 2014.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere