Artikel top billede

Foto: Onfone

Onfone med underskud trods Lars Bom-succes

Kunderne strømmer til Onfone, men alligevel kører selskabet med røde tal.

Strisseren fra Samsø, Lars Bom, har siden august tegnet mobilselskabet Onfone udadtil igennem en række reklamer.

Og i den periode har Onfone skovlet kunder ind. Senest kom 22.000 nye kunder ind i butikken i december.

Trods de mange nye kunder kører Onfone med underskud.

"Vi tjener penge, hvis vi stopper vores markedsføring i dag, så det er et spørgsmål om, hvor meget vi træder på speederen. Det er en rar situation, hvorimod det ville være skidt, hvis vi stadig tabte penge, når vi stoppede markedsføringen," siger administrerende direktør og medejer, Morten Strunge.

Onfone har netop offentliggjort sit regnskab for 2009/10, og det viste et underskud på 15 millioner kroner. Men det er helt efter planen, og ifølge Morten Strunge bakker aktionærerne op om selskabets ekspansive strategi.

Det er netop den ekspansive strategi, der koster på bundlinjen netop nu.

"Vi afskriver alle vores markedsføringsomkostninger i den måned, hvor vi afholder dem. Andre teleselskaber afskriver det over flere år, mens vi afskriver det fuldt ud første måned. Det gør selvfølgelig, at det ikke pynter på resultatet, men det er mere retvisende," forklarer Morten Strunge.

Regnskabet for 2009/10 blev afleveret for sent til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

"Vi har kørt et internt kvalitetstjek, som har gjort, at det blev forsinket en uges tid. Men vi har hele tiden haft kontrol over det og haft det underskrevet," fortæller Morten Strunge.

Fortsat underskud

Det indeværende regnskabsår, der strækker sig fra 1. juli til 30. juni, vil også byde på underskud.

"Underskuddet i det indeværende regnskabsår vil være et udtryk for, at vi gav den gas med markedsføring i den første del af regnskabsåret," siger han, men tilføjer:

"Vi kommer til at tjene penge på bundlinjen fra april eller maj inklusive markedsføringen."

Onfone har omkring 125.000 kunder, og omsætningen er næsten 250 millioner kroner, fortæller Morten Strunge.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere