Artikel top billede

Her kommer sky-versionen af Lotus Symphony

IBM vil også være med fremme i bussen og annoncerer en version af sin Lotus Symphony til brug online.

Orlando: IBM slår følge med Oracle, Google og Microsoft, når selskabet inden længe lancerer en cloud-baseret kontorpakke med tekstbehandling, regneark og så videre. En samling programmer, der befinder sig i skyen, men til mere jordnær brug på kontoret.

Helt sådan udtrykker IBM det ganske vist ikke selv. Når de skal sige det, så bliver selskabet med introduktionen af LotusLive Symphony det oplagte alternativ for de virksomheder, som spejder efter en vej væk fra "costly Microsoft Office desktops..."

Selskabet er ved at udvikle en hosted version af Lotus Symphony, en gratis suite af kontorprogrammer, som baserer sig på open source-koden OpenOffice. Den nye version af Symphony kommer under LotusLive-paraplyen, som omfatter en stribe hostede forretningsapplikationer. Det fortæller Jeff Schick, vicepræsident hos IBM med ansvar for social software.

I sidste halvdel af 2011 skulle onlineversionen af Lotus Symphonys applikationer som for eksempel tektbehandling, regneark og præsentationer være tilgængelige.

Flere om et dokument samtidig

Versionen, der bliver hostet, vil tilbyde en række nye faciliteter omkring det at arbejde sammen online. Eksempelvis kan brugere, som sidder forskellige steder, arbejde på det samme dokument på samme tid. De vil også være i stand til at skrive kommentarer og rette i et aktivt dokument.

"I modsætning til Symphony og den oprindelige LotusLive bliver det nye produkt ikke gratis, men derimod en mulighed inden for IBM's LotusLive service rettet mod erhvervslivet," fortæller Jeff Schick.

Med annonceringen slår IBM som nævnt følge med et hastigt voksende antal leverandører, der leverer disse web-baserede kontorpakker. I december kom Oracle med den første version af sin løsning med navnet Cloud Office - også baseret på OpenOffice.

Microsoft tilbyder brugerne nogle grundlæggende faciliteter gennem sin Office Web Apps-tjeneste og har planer om mere fra den samme online-skuffe.

IBM annoncerede også et nyt værktøj på Lotusphere, der skal forbinde social networking-applikationer med virksomhedens egne applikationer. Social Business Framework er navnet på den annoncering.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere