Artikel top billede

Allerede omkring årsskiftet blev Mogens Nørgaard kontaktet af CSC med spørgsmålet, om Miracle var klar til at udføre strejkeramt arbejde. Foto: Torben Klint (Foto: Torben Klint)

Miracle vil udføre strejkeramt arbejde for CSC

Mogens Nørgaards ansatte skal udføre det arbejde, som 400 CSC-ansatte er varslet til at nedlægge.

Opdateret: Hvis 400 CSC-ansatte skal strejke den 1. juni, så vil blandt andre ansatte hos it-selskabet Miracle udføre deres arbejde.

Dermed tages luften ud af strejkevåbenet.

Og Micracles direktør, Mogens Nørgaard, ser det hverken som manglende solidaritet eller skruebrækkeri.

"Jeg tror ikke engang, at de unge i dag ved, hvad de ord betyder. Ser man på debatten på Prosas hjemmeside, så er flere af de yngre imod strejke, mens de gamle råber op om solidaritet," siger Mogens Nørgaard.

Direktøren oplyser, at hans selskab blev kontaktet ved årsskiftet af CSC, der ville høre, om de var klar til at udføre strejkeramt arbejde.

"Og det svarede jeg ja til," siger direktøren. 

Mogens Nørgaard forklarer, at han spurgte flere af sine ansatte forinden. De havde ikke havde noget imod det.

Siden sendte han en mail ud til alle medarbejdere, hvor han gjorde det klart, at ingen vil blive tvunget til at udføre arbejdet, hvis de finder det forkert.

Ifølge Mogens Nørgaard har en medarbejder været dybt uenig med direktøren i hans holdninger til konflikten. 

Miracle-direktøren sagde primært ja, fordi han ville opfylde kundernes behov.

"Og CSC er en kunde," fastslår han.

Arbejder hjemme ved blokade

Derudover forklarer han, at hvis han mente, der var noget uetisk i det, så ville han ikke. Men direktøren har ikke meget til overs for konflikten.

"Så længe det bare er det sædvanlige pis med mere i løn," siger Mogens Nørgaard.

Han tager i øvrigt en mulig blokade af selskabet stille og roligt.

"Det er jo godt, at der findes hjemmearbejdspladser og lignende. Så det skal være en omfattende blokade," siger Mogens Nørgaard.

I går skrev Computerworld, hvordan CSC-direktør Carsten Lind fortalte om et beredskab, men han ville ikke røbe hvilke virksomheder, der skulle tage over.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere