Artikel top billede

Dagbog fra CSC-ansat: Tyndslidt og nede i kælderen

Lockouten begynder at kunne mærkes for Joan Falck Jensen, som er lockoutet fra sit job i CSC. Læs andet kapitel i hendes dagbog om konflikten.

Læs også første del af Joan Falcks dagbog: Dagbog fra CSC-lockoutet: Jeg væmmes.

10. marts 2011

Lockoutmøde i Valby med dejlig morgenmad som støtte fra vores søsterforening Prosa/SAS, informationer og derefter fælles frokost - hyggeligt.

Vi er for alvor i gang med at blive eksponeret i medierne. Dagen begynder med en fotograf fra et af de større dagblade, der skal tage billeder af os. I dag er min dagbog blevet offentliggjort på Computerworlds hjemmeside.

Det er grænseoverskridende sådan at dele sig selv med resten af Danmark, men jeg tænker, at jeg gør det i en god sags tjeneste - ikke for at ramme nogle, bare for at informere. Håber, at den bliver godt modtaget.

I aften står den på hjemmelavet pizza - min yngste søn er mester i at lave dem, glæder mig allerede.

11. marts 2011

Fredag = XFactor dag hjemme hos os.

Dagen er gået med at tjekke diverse medier for historier, men der sker ikke så meget i omkring vores konflikt i dag. Jeg tror, at folk er gået på weekend.

Det er også som om, at den blegner noget i sammenligning med jordskælv og tsunami i Japan - hold da op - sikke nogle billeder - det ligner en dyr katastrofefilm fra Hollywood. Skrækkeligt, hvor jeg føler med dem.

Jeg hører nogle sige, at 'Japan kan heldigvis klare sig selv, for de er jo så rige' - men INGEN kan klare sig ud af sådan en katastrofe alene, og heldigvis har mange lande meldt sig på banen.

Jeg har dagen igennem fået utrolig meget positiv respons på min dagbog via mails, skulderklap, FB og kommentarer på CW - det luner alt sammen - Tak alle sammen!

En af mine medlockoutede ringer for en god snak og fortæller, at hun har skrevet og sendt et brev til Mads og Monopolet.

Jeg er spændt på, om de bringer hendes dilemma i programmet i morgen, men det vil tiden vise.

Så skal vi i arbejdsretten - sådan gik det

14. marts 2011

Har som sædvanligt tjekket, hvad diverse medier skriver om vores konflikt og lægger mærke til, hvordan det stille og roligt spredes til nu også at omfatte dagbladene.

Synes debatten har taget en drejning væk fra at være til CSC's ledelses fordel og til at blive meget mere nuanceret. Tror godt, at pressen kan se, at det er en større ting, der er gang i her.

Lægger også mærke til, at det for alvor er slået igennem, at CSC-ledelsen har skiftet officiel talsperson - på rygtebørsen hedder det sig, at den tidligere venligt, men bestemt er sat fra den del af sin bestilling.

Desværre kom indlægget fra min lockout-kollega ikke med i Mads og Monopolet i lørdags, måske kommer det med i næste uge. 

 
15. marts 2011
I dag har vi fejret fødselsdag for en i pressegruppen med café-besøg efter det sædvanlige lockout-møde i Valby.

Alle venter spændt på dagen i morgen, hvor strejkevarslet fra Prosa skal prøves i Arbejdsretten.
Snakken går om, hvad nu hvis og sådan. Vi er nogle stykker, der aftaler, at vi mødes i Arbejdsretten for at lytte med i morgen.

I Japan truer en atomkatastrofe. Godt, at vi fik lukket Barsebäck.

16. marts 2011

Får et lift til København af min søde onkel, der har en belysningsforretning lige i nærheden af Arbejdsretten.

Mødes med flere af de andre lockoutede, tillidsmænd og Prosa-folk foran retten på Sankt Annæ Plads.

Vi fylder næsten alle tilhørerpladserne ud.

Pressen er også repræsenteret - en enkelt opdaterer oven i købet live under seancen. I pausen har en af tillidsfolkene sørget for sandwich og sodavand til alle - dejligt.

Det er min debut i arbejdsretten og sikke en forestilling - det minder om en af de mange advokatserier fra fjernsynet.

Dommeren sidder højt flankeret af syv andre, alle i store polstrede stole. CSC-ledelsens advokat og Prosas advokat sidder nede i niveau med tilhørerne og har hvert sit hæve-/sænkebord.

Hver advokat har medbragt to vidner, der sidder på en bænk bag ved dem og CSC's ledelse har også medbragt nogle HR-folk samt nogen fra Dansk Erhverv og en mere, som jeg ikke kender.

Det virker som Davids kamp mod Goliat - der sidder syv personer på bænken bag ledelsens advokat og to bag Prosas.

Den ene advokat er et studie værd udi retorik og brug af kropssprog - aldrig har jeg set et par briller blive taget så meget af og på inden for så relativ kort tid - de må være blevet godt fedtede.

Efter rigtig megen tale om ekstrakt, paragraffer, tidligere domme og tidligere konflikter og afsluttende procedurer ender dommeren med at sige, at arbejdsretten vil tage sagen til doms og forventer at komme med en dato for dommen den efterfølgende dag, idet hun er klar over, at det er en hastesag.

Øv, jeg havde håbet på en afgørelse i dag ... Tålmodighed er en dyd, siges der. 
 
Læs også første del af Joan Falcks dagbog: Dagbog fra CSC-lockoutet: Jeg væmmes.

Nu kommer der strejkevarsel, hvad sker der?

17. marts 2011

Da jeg er i gang med den sædvanlige læsning af diverse medier, fanger en historie min opmærksomhed - "København bør overveje CSC-kontrakter efter revolverforhandlinger - Københavns Kommune og Region Hovedstaden bør tage kontrakterne med CSC op til fornyet overvejelse som følge af den måde, hvorpå det amerikanskejede it-firma har ført overenskomstforhandlinger" hedder det i overskriften.

Hold da op, tænker jeg. Nu er vores historie da virkelig kommet ud.

Lockoutmødet er i dag flyttet til klokken 13 og afholdes i Nørrebro Hallen i København, da vores arbejdende kolleger er inviteret til at komme og lytte med og hilse på.

Vi indleder mødet med at pakke cirka 3.000 breve for Prosa, der indeholder en beklagelse af det tidligere udsendte brev om konfliktramt arbejde.

Nogen er desværre blevet stødt over at blive mindet om, at det ikke er i Emma Gads ånd at påtage sig konfliktramt arbejde.

Inviteret er også Mattias Tesfaye, der fortæller om den danske model og vigtigheden af at stå sammen. Han er nu fantastisk til at fortælle og forklare os på godt dansk, hvad det hele handler om.

En status fra arbejdsgruppen, der arbejder med 'Politisk pres' vækker interesse og nysgerrighed i hele forsamlingen.

Medlemmer fra gruppen har været en tur på Christiansborg til møde med politiske partier den foregående dag - det forklarer artiklen, jeg så tidligere på dagen.

Efter diverse indlæg er det tid til lidt socialt samvær med de arbejdende kolleger, der er mødt op - frugt, chips, øl, vin og vand havde Eventgruppen sørget for - hvor er de altså bare gode i den gruppe til at få ting til at ske - Tak venner!

Tog toget hjem - DSB var for en gang skyld til at regne med.

Desværre stadig intet nyt fra arbejdsretten.

18. marts 2011

Fredag og til en afveksling står den ikke på X Factor i dag. Jeg skal nemlig til Kunstforeningens årlige auktion - det er en personaleforening i CSC. Jeg har jo ikke mit ID-kort, så jeg skal have gæstekort og eskorteres rundt i bygningen.

Til formiddag tikker to spændende mails ind fra Prosa:

Første mail forklarer, at man har hørt fra Arbejdsretten - vi kan vente en afgørelse 24. marts, men de ved jo også, at det er en hastesag.

Anden fortæller os, at ledelsen i CSC har kontaktet Prosa for at mødes lørdag 19. marts 2011, så man sammen kan sondere mulighederne for at komme videre i overenskomstforhandlingerne 2009: Det er jo stort, og jeg er spændt på udfaldet.
Klokken 17 mødes jeg med min chef foran indgangen til CSC.

Det er vildt dejligt at se hende, og vi får rigtigt sludret.

Kunstauktionen går fint og jeg kommer da også hjem med et litografi. Det er rart at se mange af de arbejde kolleger og hyggeligt at få sludret, selv om mange samtaler dog klart drejer sig om konflikten. 

 

21. marts 2011

Bliver vækket meget tidligt af en insisterende og meget ringende mobiltelefon. Det er mine forældre, som er på ferie i Kina, der ringer hjem og har glemt tidsforskellen. Det er hyggeligt, men gaaab og på hovedet i seng igen.

Får mail fra Prosa i weekenden om, at sonderingerne mellem ledelse og Prosa lørdag skal fortsættes tirsdag 22. marts - bare de nu snart kan finde ud af et eller andet.

Om eftermiddagen modtager jeg en mail fra Prosa om, at der er udsendt nye og yderligere strejkevarsler - overskriften lyder godt, det er godt med opbakning.

Til min store undren finder jeg også mit eget navn på listen sammen med en masse af de øvrige lockoutedes navne - hvad i al verden sker der nu?

Jeg kan mærke, at jeg har meget svært ved at finde gejst i dag. Hele situationen er som en tur i rutsjebanen, og jeg er helt sikkert i en dal i øjeblikket.

Jeg håber, at lockoutmødet i morgen og samværet med 'de andre' kan få mit humørbarometer lidt opad. Jeg har i hvert fald brug for et positivt energi boost og en forklaring på det nye strejkevarsel. 

Læs også første del af Joan Falcks dagbog: Dagbog fra CSC-lockoutet: Jeg væmmes.

Jeg er tyndslidt og nede i kælderen

22. marts 2011

Lockoutmøde i kælderen - jeg føler mig virkelig tyndslidt og helt nede i kælderen i dag - bogstaveligt og i høj grad også i overført betydning.

Snakken går om det fremsendte strejkevarsel - hvad er det for noget, der sker?

Følelserne og fornuften i mit hoved kæmper om magten hele dagen - det er svært at forklare, men følelserne har svært ved at håndtere, at jeg måske ikke længere er lockouted og væk fra mit arbejde, men måske i stedet skal strejke og være væk fra mit arbejde - hvem er the bad guys og hvem er the good guys her?

Min fornuft kæmper en brav kamp for at få overtaget - selvfølgelig skal Prosa sende strejkevarsel på os, hvis en kendelse i arbejdsretten på torsdag sender os tilbage på arbejdet.

Vi skal jo have en forhandlingsløsning i hus og ikke bare være glade for ikke at være lockoutede - men hold da så lige op, det sidste jeg har brug for er da en konflikt med mig selv! Uvished og spekulationer ...

Vi får besøg af en, der ved en masse om konflikter og stress. Det er et meget lærerigt og øjenåbenagtigt foredrag - jeg genkender i foredraget en masse af de ting, jeg tumler med i hverdagen og ved jo godt, at jeg skal passe på mig selv og mine kolleger - det er altid bare så meget nemmere i teori end praksis - tak for vinket!

Det kunne også lige blive til en kort orientering om dagens 'sonderinger' mellem ledelsen og Prosa.

Det var gået godt, og ledelsen havde rent faktisk været kreative og havde medbragt 'noget', som Prosa skal melde tilbage på senest på fredag - spændende, men ikke særligt detaljeret, vel?

Aftenen bliver tilbragt i biografen med min mand og Superclásico efterfulgt af hyggelig familiespisning sammen med vores drenge på en café overfor biografen.

Inden dagen er gået har min fornuft sejret og jeg er selvfølgelig klar til at kæmpe videre for vores rettigheder og den danske model.

Læs også første del af Joan Falcks dagbog: Dagbog fra CSC-lockoutet: Jeg væmmes.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere