Artikel top billede

Sådan fungerer Amazons gratis cloud-storage

Amazon giver alle kunder fem gigabyte gratis online storage og mulighed for at afspille ens egen musik fra en webbrowser eller app.

Læs også:
Amazon vil lade dig gemme film og musik online

Fem gigabyte gratis opbevaringsplads på nettet og muligheden for at opgradere til op til 1.000 gigabyte.

Det er de mest interessante features ved Amazons nye cloud-tiltag, Amazon Cloud Drive.

Tjenesten tilbydes gratis til alle Amazon-kunder. Den kører i en browser, så man kan uploade og tilgå musik, dokumenter, billeder og film fra en hvilken som helst computer.


Amazon Cloud Drive (klik på billedet for at se det i stor størrelse).

Computerworld skrev allerede i går om rygterne om den nye cloud-løsning fra Amazon, og nu har den officielle lancering altså fundet sted.

Automatisk backup af musik

Mens de fem gigabyte storage nu er tilgængelige i alle lande, så er det indtil videre kun de amerikanske kunder, der har mulighed for at opgradere.

Det er ærgerligt, for det eneste, der skal til for at opgradere til 20 gigabyte, er at man køber et album til download hos Amazon.

På samme måde er det et interessant koncept, at musik købt på Amazon.com ikke trækker fra i ens tilgængelige storage.

Hvis man køber sin musik på Amazon, kan man vælge, at filerne samtidig med købet automatisk skal gemmes online. Dette gælder dog indtil videre også kun for amerikanske brugere.

"Hver enkelt fil gemmes i Amazon Simple Storage Service (S3); den samme skalerbare, pålidelige, hurtige, data storage-infrastruktur, som Amazon anvender til at køre sit eget globale netværk af websider," lyder det på selskabets side om den nye tjeneste.

Alt sammen nytter dog ikke meget, så længe mulighederne ikke eksisterer i Danmark. Fem gigabyte er ikke ret meget, når det kommer til opbevaring af musikfiler.


Brugergrænsefladen er enkel og overskuelig (klik på billedet for at se det i stor størrelse).

Sammen med Amazon Cloud Drive kommer også flere interessante tjenester. Det er en en musik-afspiller, der kan tilgås fra en hvilken som helst browser, så man kan afspille den gemte musik.

Der er også blevet udviklet en Android-app, så man kan afspille musikken fra de smartphones og tablet-pc'er, der kører Googles styresystem.

Musikafspilleren understøtter MP3 og AAC, og sangene uploades i samme bitrate som originalerne.

Den hurtige dom

Umiddelbart fungerer Amazons cloud-tjeneste efter hensigten. Brugergrænsefladen er enkel og overskuelig, og konceptet med automatisk backup af musik, der købes på Amazon, er fremragende tænkt.


Umiddelbart brude det gå hurtigere at uploade filer (klik på billedet for at se det i stor størrelse).

Det er naturligvis uheldigt, at muligheden for at opgradere storage-kapaciteten kun gælder for amerikanerne, men hvis det går, som det plejer med Amazon, så vil tjenesten inde længe også findes i fuld udstrækning uden for USA.

Endelig virkede upload af billeder, film og lydfiler ikke overbevisende hurtigt på Computerworlds netforbindelse, selvom der her i huset ellers er en gigabit både op og ned.

Alt i alt tilbyder Amazon Cloud Drive nu det samme som de fleste andre online-backup-tjenester. Er man allerede kunde hos selskabet, kan man anvende sit allerede eksisterende login, hvilket er smart.

Potentialet er imidlertid langt større, end det man som dansker får med den nuværende løsning. Når Amazon får taget sig sammen til at levere den samme løsning til alle lande, lover det derfor rigtig godt. 
 
Læs også:
Amazon vil lade dig gemme film og musik online




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere