Slå touchpad fra når du skriver

Undgå at du pludselig hopper rundt i teksten, fordi du kommer til at strejfe touchpad'en på den bærbare. Se her hvordan du slår den fra.

Mange oplever, at cursoren pludselig hopper på skærmen, og hvis du sidder og skriver uden at kigge på skærmen, så ender hopperiet ofte med, at du skriver noget vrøvl, fordi cursoren er sprunget rundt i teksten.

Problemet er, at du uforvarende kommer til at røre ved touchpad'en på din bærbare computer.

Hvis du samtidig er typen, der ikke er fuldstændig fortrolig med blindskrift, så risikerer du, at sammenbruddet i din tekst er totalt, når endelig du kigger på skærmen.

Ind imellem medfører det, at du strejfer din touchpad med tommelfingeren eller håndfladen, også et uønsket museklik, og så er det ikke til at vide, hvor du havner.

Heldigvis er det muligt at slå touchpad'en fra, når du skriver ved at justere indstillingerne for mus/touchpad i Kontrolpanelet.

Med styresystemet Windows XP gøres det ved at gå ind i Kontrolpanelet, vælge 'Mus' og dernæst vælge 'Hardware' og her er det så muligt at aktivere/deaktivere touchpad'en.

TouchFreeze virker

Måderne, touchpad'en slås fra på, varierer fra styresystem til styresystem og fra computer til computer. Nogle tilbyder via en tastaturgenvej at deaktivere touchpad'en, mens andre kræver lidt mere arbejde for at nå målet - en touchpad, der ikke laver numre med din retskrivning.

Kan du ikke finde ud af at deaktivere din touchpad med den nævnte fremgangsmåde, så prøv at se nærmere på den gratis tjeneste TouchFreeze.

TouchFreeze har kun et eneste formål: At forhindre at din touchpad laver numre med dig, når du arbejder. Faktisk deaktiverer TouchFreeze din touchpad tapping, det vil sige, at det ikke betyder noget, at din cursor bevæger sig, så længe bevægelsen ikke følges op af et dobbeltklik (tapping).

TouchFreeze er testet på to bærbare udstyret med henholdsvis Windows XP og Vista, og på begge virker tjenesten fint.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere