Artikel top billede

Her er dit CMS-system ekstra sårbart

Sårbarhederne i CMS-systemerne har fundet nye veje. Se her, hvor de typisk findes i dag.

HP's sikkerhedsfolk har haft fokus på sikkerheden i content management-systemer (CMS) gennem 2010, og det har givet nogle interessante resultater.

Ifølge HP er det langt fra altid, at kernesystemet rummer fejl, der kan få sikkerheden til at vakle. Sårbarhederne sniger sig nemlig ind ad bagvejen.

"Mange sårbarheder i CMS er rykket fra kerneapplikationen til de plugins, der anvendes sammen med CMS'et," siger Mike Dausin, der er sikkerhedsekspert i HP DVLabs til InternetNews.com.

"Derved følger CMS den trend, som man også har set i forhold til desktop-applikationer," siger han med en henvisning til de mange problemer, der er med tredjepartsprogrammer, som ikke er sikre nok.

Han eksemplificerer det ved at sige, at der i dag er større sandsynlighed for, at en sikkerhedsmand finder en sårbarhed i et browser-plugin end i selve browserens kode.

Mike Dausin fortæller, at når det gælder de tre største open source-CMS'er, Joomla, Drupal og Wordpress, så bliver der generelt passet godt på sikkerheden, mens plugin-udviklerne ofte tager det noget mere afslappet.

Det mest usikre system er ...

HP-folkene fandt store forskelle på sikkerheden i de tre CMS-projekter.

"I Wordpress-installationer finder man i dag ganske få sårbarheder i modsætning til Joomla, hvor hovedparten af installationerne har problemer, ikke mindst på grund af plugins," lyder det fra Mike Dausin, der blandt andet forklarer forskellen med, at Wordpress er enklere at opdatere.

Joomla tager dog sikkerheden alvorligt, også omkring plugins, forsikrer de.

"Med vores nye version 1.6 har vi taget hidtil usete skridt for at forbedre sikkerheden," fortæller Joomla-udvikler Louis Landry til InternetNews.com.

"De vigtigste ændringer er nye avancerede sikkerheds- og adgangskontrolfunktioner. De giver administratoren af siden bedre kontrol over hvem, der kan ændre hvad samt mulighed for at give adgang til komponenter, moduler og plugins," fortæller han.

Joomla har desuden bygget Joomla security center, der er bemandet året rundt, hvor brugerne kan rapportere om sårbarheder og få hjælp til at få dem rettet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere