Artikel top billede

Niels Hartvig, idémand bag Umbraco CMS, var som den eneste dansker inviteret op på scenen ved Microsofts årlige web-udviklerkonference. Foto: Nicolai devantier.

Her er Danmarks mest succesfulde CMS

Med Microsoft som rygsøjle har et dansk CMS formået at bide sig fast som et af de mest succesfulde i verden. Se her, hvordan det er lykkedes for det danske selskab at nå helt til tops.

Læs også:
CMS: Det bruges indholds-systemerne til

Dansk it-system toptunes til Microsofts cloud-verden

ABBA og gratis kode er nøglen til succes

Interview: I løbet af de sidste to år er det danske CMS (content management-system) Umbraco blevet kørt helt frem i forreste frontlinje med Microsoft som tæt allieret.

Microsoft anbefaler nemlig systemet til kunder og partnere i hele verden, og det er noget, der har sat skub i den danske CMS-butik.

Umbraco er et .net-baseret indholdssystem, der udgives under open source-licens.

Welcome on stage ..

På Microsofts web-udviklerkonference MIX11, der netop er løbet af stablen i Las Vegas, kunne man på åbningsdagens keynote høre følgende introduktion:

Please welcome on stage Niels Hartvig.

Her kunne danske Niels Hartvig, der er idémanden bag Umbraco, fortælle de tusindvis af fremmødte, at systemet nu har fået indbygget cloud-funktioner, der sender CMS-løsningen direkte i Microsoft-skyen, og at systemet kan skalere computerkraften efter antallet af brugere.

Efter hans præsentation fangede Computerworld den succesfulde CMS-mand til en siddende samtale på gulvet i de lange konferencegange på hotellet, hvor arrangementet blev afholdt.

Niels Hartvig, hvad betyder samarbejdet med Microsoft for Umbracos teknologi og udvikling?

"Det betyder helt enormt meget. Vi har gennem to år haft adgang til Microsofts tekniske teams og ressourcer, hvilket har modnet Umbracos kode rigtig meget.

Samtidig er vi gået fra at blive anbefalet af den danske del af Microsoft, til at blive det CMS som Microsoft anbefaler sine kunder globalt. Det kan læses direkte på vores download-tal, der er blevet fordoblet på et år til 1500 hentninger i døgnet.

I dag er vi blandt verdens største CMS på Microsofts platform med mere end 100.000 unikke sites."

Er I ikke bange for at binde jer så tæt til Microsoft, I er trods alt et open source-system?

"Vi har vist allerede taget slagene fra open source-folkene," griner Niels Hartvig.

"Men nej, det er ikke et problem, tværtimod. Vi er pragmatikere, og samarbejdet giver stor troværdighed og stabilitet. Men vi er stadig et selvstændigt produkt.

Samtidig har det givet et boost for vores virksomhed. Vi har udvidet med ti fastansatte, og vores community-del er ligeledes blevet styrket gevaldigt. Vi har omkring 250.000 brugere, hvoraf de 10.000 er aktive.

Det er dog ikke kun Microsoft, der har æren for vores fremgang. Finanskrisen har ligeledes været til vores fordel. Den har betydet, at folk har set sig om efter billigere software-løsninger.

Samtidig er der sket et paradigmeskifte inden for CMS. Udviklerne er skiftet fra et sprog eller en platform, enten PHP eller ASP, til at koncentrere sig om web-apps."

Hvor meget kontrol har du som grundlægger tilbage over systemet i sådan et samarbejde?

"Jeg bestemmer 100 procent over systemet. Magten er vores, og Microsoft lytter til, hvad vi kommer med af ideer. Vi mødes med Microsoft en gang om ugen, og de kommer også med indspark, men de har ingen kontrol over Umbraco."

Er Umbraco gået fra at være en håndfuld glade danske udviklerdrenge til at blive et benhårdt globalt business-eventyr?

"Vi er stadig nogle glade drenge, men vi er også en seriøs virksomhed, der giver overskud. Når det er sagt, skifter vi nok aldrig t-shirten ud med en polo-skjorte eller et slips for den sags skyld," fortæller Niels Hartvig.

Umbraco er bygget på Microsofts .NET, men koden frigives under den åbne MIT-licens, og er således gratis at benytte.

MIT-licensen er oprindeligt udsprunget fra Massachusetts Institute of Technology, og den giver ret til at afvikle, studere, ændre og videredistribuere kode, der er udgivet under licensen.

Umbraco tjener ikke penge på koden men blandt andet ved at sælge uddannelse i, hvordan systemet bruges.

Læs også:
CMS: Det bruges indholds-systemerne til

Dansk it-system toptunes til Microsofts cloud-verden

ABBA og gratis kode er nøglen til succes




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere