Test: Supermobil med dobbelt op på hestekræfter

LG Optimus 2X er den første Android-mobil med dual core processor. Men er det dobbelt så godt, når der holdes happy hour i maskinrummet? Vi har testet supermobilen og giver dig svaret.

Test: Supermobil med dobbelt op på hestekræfter

I begyndelsen af januar kunne LG stolt melde ud, at nu var virksomheden snart klar med verdens første mobil med dobbeltkerne processor.

Androidmodellen Optimus 2X skulle dermed ændre LG's lidt blakkede mobilimage og gøre det sydkoreanske firma til en teknologisk frontløber.

Det var kort sagt tid til at sige farvel til tiden før finanskrisen med LG Prada-mobiler og bling-bling.

Men hvordan fungerer den så, LG's lille mobil med dobbelt op på hestekræfter? Jo, den er faktisk ganske imponerende.

Optimus 2X - som også går under navnet LGP990 - er udstyret med en fire tommer skærm, der fungerer udmærket. Den har klare og gode farver, og selv i det skarpe forårslys er det muligt at se, hvad der står på skærmen.

Opløsningen er 480 gange 800 pixel, og det er dermed ikke i den høje ende, eksempelvis er iPhone 4's skærm udstyret med en opløsning på 960 x 640 pixel, og Apple-skærmen er endda mindre med sine 3,5 tommer.

Skærmopløsningen på LG's model er dog ikke noget, man lægger voldsomt mærke til ved dagligt brug, ud over at skærmikonerne virker lidt buttede takket være den lave opløsning.

Svagt kamera

På forsiden har mobilen fire taster til navigation, der er en integreret del af skærmen, og der er også blevet plads til et 1,3 megapixel kamera, der kan bruges til videochat. På bagsiden sidder det rigtige kamera, der tager fotos i en opløsning på otte megapixels, og der er hjælp at hente fra en flash, hvis der mangler lys.

Kameraet kan også bruges til at optage video i vanvittige 1080p - altså fuld HD. Kvaliteten er dog ikke særlig god, og det samme gælder for billederne. Du skal ikke ryste meget på hånden, før optagelserne ligner noget fra et skib i havsnød, og der er især problemer, når der panoreres.

Når det gælder fotos, klarer kameraet sig hæderligt i godt lys, mens flashen har en tendens til at overeksponere billederne, når mørket har sænket sig.

Det er bestemt ikke på billedsiden, at LG's ingeniører har lagt deres kræfter, og for nogen fotofolk kan det være en skuffelse at skulle tage et snapshot af familien med denne mobil.

I stedet har LG koncentreret sig om maskinrummet, hvor der sidder 1 GHz Nvidia Tegra 2 dualcore processor. Det er motoren, som skal få Optimus 2X til at skille sig ud fra mængden, og mobilen er da også en rigtig sprinter.

Spil på fladskærmen i stuen

Det går lynhurtigt at navigere rundt i mobilens menusystem, og især opstarten af apps sker med lynets hast. Takket være dobbeltkerne processoren er det muligt at forbinde mobilen til fladskærmen i stuen og rent faktisk spille spil fra Android Marked, hvor telefonen bruges som kontroller.

Grafisk er det ikke noget, der truer med at sende din rigtige konsol på pension, men imponerende at det lille kraftværk rent faktisk kan levere en udmærket spiloplevelse af eksempelvis Angry Birds på et 32 eller 42 tommer tv.

Mobilen kan også afspille dine videoklip i fuld HD på fladskærmen uden at hoste og hakke, men som nævnt tidligere er optagekvaliteten altså langt fra i top.

Selv om musklerne på Optimus 2X er til at få øje på, så er de ikke særligt brugbare i alle dagligdags situationer. Vi oplevede ikke den store hastighedsforskel, når vi brugte browseren, og det virkede ikke, som om LG Optimus 2X var lysår foran en mobil med en traditionel 1 GHz processor. Selv om der er dobbelt op på poweren i maskinrummet, er det derfor ikke nødvendigvis ensbetydende med, at den er dobbelt så god som konkurrenterne.

Software med lidt slinger

Softwaren, der driver Optimus 2X, er Android. Desværre er modellen kun udstyret med Android i version 2.2 (Froyo), men LG lover, at den snart vil kunne opdateres til nyeste udgave, der hedder 2.3 (Gingerbread).

LG har modificeret Androids udseende en smule, så det leder tankerne hen på HTC Sense. På hovedskærmen er en vejr-widget placeret, præcist ligesom HTC har på sine mobiler.

Problemet med LG's widget var, da vi begyndte at teste mobilen, at den havde svært ved at synkronisere med AccuWeather.com, der leverer vejrdata.

Det betød, at den lille vejr-widget viste, at klokken var 8.00, mens den i virkeligheden var 10.00, hvilket også kunne ses i højre hjørne af mobilskærmen, hvor et lille ur er placeret. En dum fejl, der dog løste sig selv efter et stykke tid.

Et andet problem i testperioden var softwaren, der langsomt gik kold. Eksempelvis holdt tilbage-knappen på forsiden af mobilen et par gange pludselig op med at virke, hvilket dog blev løst ved at genstarte telefonen.

Det er ikke dybt kritiske softwareproblemer, men det giver et billede af en mobil, hvor LG-telefonens samspil med Android ikke er helt så toptunet som for eksempel HTC's mobiler. Men igen, fejlene er blot et par eksempler, og den generelle, daglige brug af mobilen har været ganske udmærket.

Flot comeback til LG

På softwaresiden må du med Optimus 2X undvære æ, ø og å som faste taster på det virtuelle keyboard, der dukker op, når du skal søge på Google, bruge browseren eller skrive en sms.

Det er muligt at få de danske bogstaver frem som eksempelvis å ved at holde a-tasten nede et stykke tid.

Derfor er det en god idé at installere en app, der kan give dig et dansk keyboard, og vi vil anbefale Scandinavian Keyboard. Så er det problem løst.

Selv om ikke alt er perfekt på softwaresiden, falder mobilen ikke igennem. Den lever en udmærket brugeroplevelse, og især batterilevetiden er imponerende.

Selv med fuld blus på Wi-Fi samt Bluetooth og en masse browsing og brug af apps kan den sagtens holde mere end 24 timer, hvilket faktisk kan være svært på konkurrerende mobiltelefoner. Batterilevetiden går dog drastisk ned, hvis du bruger mobilen til at spille spil via fladskærmen.

Hvis valget stod mellem HTC's seneste topmodel, Incredible S, og Optimus 2X, ville vi ikke være i tvivl om at kaste sparepengene efter LG's model.

Der er ganske enkelt mere valuta for pengene med Optimus 2X, der kan prale med en dualcore processor, HDMI-port, fornuftig skærm, en hurtig brugergrænseflade og et design, der på forsiden lugter lidt af iPhone.

I skrivende stund er det muligt at finde LG Optimus 2X til omkring 3.500 kroner online, og det er en ganske fair pris for en supermobil med så mange hestekræfter og funktioner. Der er ting, som LG kan - og bør - forbedre, men alt i alt er det et virkelig flot comeback til mobilernes superliga for LG.

LG Optimus 2X er uden tvivl en værdig konkurrent til de øvrige Android-topmodeller fra Sony Ericsson, Samsung og HTC.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere