Artikel top billede

IBM Danmarkss administrerende direktør, Lars Mikkelgaard-Jensen.

IBM-boss: Derfor er vores underskud helt normalt

Lars Mikkelgaard-Jensen, direktør for IBM Danmark, synes ikke, at det er særligt sært, at selskabet har et underskud på 140 millioner kroner. Læs hvorfor her.

Læs også:

Nyt underskud: Pengene vælter ud af IBM Danmark

IBM Danmarks driftsresultat er på næsten en kvart milliard kroner, men bliver på den endelige bundlinje forvandlet til et minus på 140 millioner.

Lars Mikkelgaard-Jensen, administrerende direktør i IBM Dnnmark. Hvad skyldes det? Det må du da være træt af?

"Både ja og nej. Vi er tilfredse med driftsresultatet, og det ville da være rart, hvis årets resultat også var positivt. Men det skyldes afskrivninger og investeringer i vores store driftscentre," siger Lars Mikkelgaard-Jensen.

Direktøren forklarer, at de planlagte investeringer over årene i driftscentre udgør et "større milliardbeløb".

Hvornår stopper de her investeringer?

"De høje investeringer er toppet nu, som det ser ud lige nu. Men hvis vi eksempelvis får nye store kunder, så kan der komme et nyt behov," siger Lars Mikkelgaard-Jensen.

Er driftsresultatet vigtigere for jer end årets resultat på bundlinjen?

"Ja".

Pres udefra - men hyrer folk

Omsætningen faldt med knap 300 millioner kroner til 7,3 milliarder kroner, hvilket direktøren forklarer med faldende eksport.

Her spiller det øgede pres fra udlandet og lavtlønslande med højuddannede it-folk ind.

"Vi mærker generelt et pres i Danmark," siger direktøren.

Han sagde farvel til 220 IBM-folk fra 2009 til 2010, så det samlede IBM-hold i Danmark nu tæller under 4.000 medarbejdere.

Og presset fra udlandet vil kunne trække yderligere i den retning, forklarer han.

"Men det er slet ikke givet at vi bliver færre, da vi blandt andet i efteråret fik en stor kontrakt med forsvaret. Faktisk massehyrer vi konsulenter lige nu," siger Lars Mikkelgaard-Jensen. 

100 år og næste år

Den 16. juni i år fylder IBM-koncernen 100 år og nostalgien har da også fået lidt plads i det danske regnskab, selvom IBM kun har været repræsenteret i Danmark siden 1950.

Selskabet skriver, at det gennem seks årtier "har spillet en væsentlig rolle for blandt andet i digitaliseringen af den offentlige sektor og den finansielle sektor".

"Begge sektorer er i vid udstrækning baseret på IBM-teknologi - med CPR-registeret og Motorregisteret samt med udbredelsen af netbankerne og Dankortet som eksempler," skriver selskabet.
Men i dag holder direktøren dog kortene tæt til kroppen, når det gælder de to områders andel af omsætningen på 7,3 milliarder kroner.

"Det er forretningshemmeligheder," siger Lars Mikkelgaard-Jensen.

Han vil dog godt ud med, at de små og mellemstore virksomheden bliver fokus-området næste år.

"Vi har set de større virksomheder komme op i omdrejninger efter krisen, så nu mangler vi at se de små og mellem store virksomheder," siger Lars Mikkelgaard-Jensen.

Ligesom IBM i USA, der i øvrigt skovler penge ind, satser selskabet især på teknologi-områderne business analytics og cloud-løsninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere