8 gode råd: Hjælp dit trådløse netværk op i hastighed

Der er mange ting, der kan sløve dit trådløse netværk og begrænse rækkevidden. Her får du otte råd til at få dit Wi-Fi-netværk gevaldigt op i gear.

8 gode råd: Hjælp dit trådløse netværk op i hastighed

Det hjælper dig ikke meget at have en hurtig internetforbindelse, hvis signalet og hastigheden går tabt på dit trådløse netværk.

Dit Wi-Fi-netværk er følsom elektronik, der bliver forstyrret af mange ting, men med lidt tilpasninger kan du dog hurtigt presse både hastigheden og rækkevidden op.

Vi har samlet otte gode råd, der kan hjælpe dit trådløse netværk op i en klasse for sig.

1. Centraliser routeren

Din router eller accesspoint skal helst placeres centralt i dit hjem, så signalet dækker mest muligt af boligen.

Samtidig er det godt, hvis routeren kan blive løftet op fra gulvet. Gerne på en høj hylde eller lignende.

2. Hold dig fra forstyrrende elementer

De trådløse signaler er sarte, og derfor er der en række ting, som du helst skal undgå i nærheden af dit trådløse udstyr.

Blandt andet kan dit WiFi-netværk bliver forstyrret af andet elektronik, der bruger de samme frekvenser. Det kan blandt andet være din trådløse telefon eller din mikrobølgeovn. Så hold routeren på afstand af disse produkter.

Metalgenstande kan også være forstyrrende for signalet, så sørg for at routeren ikke står lige op og ned ad ting, der indeholder metal. Det tynde lag metal, der findes i spejle, kan for eksempel være forstyrrende.

3. Pas på naboerne

En af de helt store fjender af dit trådløse netværk er andre trådløse netværk. Specielt hvis du bor i tæt bebyggede områder, vil der garanteret være et hav af nabo-netværk, der kan forstyrre dit.

En løsning kan være at købe en router, der kan køre på to frekvenser. I dag opererer de fleste routere på 2,4 gigahertz frekvensbåndet, så hvis du køber en router, der også kan køre på 5 gigahertz, kan du slippe uden om det meste af forstyrrelsen fra dine naboer.

En anden ting, du kan gøre uden at skulle ud og investere i nyt, er at skifte den kanal, din router sender på.

Ved at bruge en kanal, der ikke er så brugt, vil du undgå at støde sammen med dine naboers netværk. Samtidig er det ofte sådan, at naboerne i høj grad bruger de samme kanaler, da de bare bruger routerens standardindstillinger.

Med programmer som WirelessNetView, som du kan downloade her, får du en oversigt over trådløse netværk i nærheden, og du kan samtidig se, hvilke kanaler dine naboer bruger (du kan også se, hvilken frekvens de sender på).
Så hvis dine tætteste naboer sender på kanal 6 eller 11, kan du, fra opsætningsmenuen på din router, vælge en af de kanaler, hvor du helt undgår dem.

Husk firmware og skift antenne

4. Opgrader firmware

Producenterne bag det trådløse udstyr udvikler af og til opdateringer til udstyret, så det er en rigtig god idé at tjekke producenternes hjemmesider efter ny firmware.

Det kan nemlig både rette småfejl og optimere det trådløse netværk samt give dig nye funktioner.

For langt de fleste produkter er det en simpel proces, hvor du finder dit produkt, for eksempel din router, på producentens hjemmeside, henter en fil med den nyeste firmware og bagefter vælger den fil i routerens software.

Nogle nye routere har simpelthen en knap fra router-menuen, hvor den automatisk kan søge efter nye opdateringer.


5. Køb den nyeste standard

Som alle andre teknologier bliver trådløse netværk også bedre og bedre med tiden.

Derfor kan det være en god idé at skifte din gamle router ud, hvis den ikke kører den nyeste standard 802.11n.

De tidligere standarder hedder 802.11a, 802.11b, 802.11g.

For at få noget ud af det skal du dog huske, at dit andet udstyr, som for eksempel trådløse netværkskort, også skal understøtte standarden.

6. Vælg udstyr fra samme producent

Det kan være en god idé at vælge udstyr fra den samme producent. Selv om forskellige producenters produkter bør kunne tale sammen, er det ikke altid, de gør det lige godt.

Hvis dit udstyr er fra samme producent, er du sikret, at det virker sammen, og nogle gange har producenterne udviklet specielle teknologier til deres udstyr, der kan give højere hastighed eller mere rækkevidde.

7. Udskift din routers antenne

Antennen på din router har også meget at skulle sige, når det gælder Wi-Fi-hastighed. Den antenne, der følger med din router, er typisk produceret til at sende i alle retninger, og står routeren op ad en ydermur, er det halvdelen af signalet, der bliver sendt den vej.

Derfor kan det være en god idé at købe en ny antenne, der sender i en bestemt retning.

8. Køb en trådløs repeater

Det sidste råd, du kan bruge, hvis det kniber med rækkevidden, er at købe en trådløs repeater.

Den fungerer som en mellemstation, som du så kan opsætte halvvejs mellem dit accesspoint og din computer.

Det kan specielt være en fordel, hvis du har et stort hus, hvor det kniber med at få signalet til at nå hele vejen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere