Artikel top billede

Skat jagter ukendt fejl på hjemmeside-server

En ukendt fejl fik fredag Skats forside til at se temmelig skrabet ud. Myndigheden jagter stadig fejlen.

Skats eksterne konsulenter arbejder i øjeblikket på at klarlægge årsagen til en fejl, som fredag betød, at myndighedens hjemmeside blev vist i en noget spartansk udgave for de besøgende.
 
Det fortæller Lars Søgaard Jørgensen, som er web-redaktør på skat.dk, der hver måned har to en halv millioner besøgende.
 
Fejlen bevirkede, at forsiden på skat.dk ikke blev vist, som den skulle, og at en stor del af det normale indhold var ude af syne for brugerne.
 
"Man kunne stadig komme ind på alle de underliggende sider. Det var bare forsiden, som så mærkelig ud," siger Lars Søgaard Jørgensen.
 
Ifølge Lars Søgaard Jørgensen var fejlen relateret til en af de i alt otte servere, der håndterer hjemmesiden skat.dk. 
 
CSC-konflikt har drillet Skat
De otte servere befinder sig ifølge web-redaktøren hos leverandøren CSC, der også håndterer en lang række andre it-systemer for Skat. 
 
Skat har i forhold til en række af disse systemer stadigvæk problemer som følge af en nyligt afsluttet arbejdskonflikt hos CSC.
 
Samtidig betød en anden it-fejl hos CSC, at Skats TastSelv-service Erhverv var nede i weekenden.  
 
Imidlertid er der intet, der foreløbigt peger på, at årsagen til den stadig ukendte fejl omkring hjemmesiden skulle ligge hos CSC, understreger Lars Søgaard Jørgensen.
 
"I og med at vi ikke har afklaret årsagen til problemerne, så kan vi hverken give CSC skylden eller sige, at det ikke er deres skyld," siger Lars Søgaard Jørgensen. 
 
Skats egne eksterne konsulenter arbejder nemlig også meget med indholdet på serverne, og derfor kan det lige så godt være her, årsagen skal findes, fortæller han.
 
Lars Søgaard Jørgensen har ikke noget bud på, hvor mange besøgende fejlen har berørt. Fredag kan have været en travl dag, idet fristen for selvangivelse fra selskaber var to dage senere.
 
Imidlertid betyder et efterfølgende nedbrud hos CSC på Skats TastSelv Erhverv lørdag og søndag, at Skat nu har besluttet at udskyde fristen til den 10. juli.
 
Ifølge Lars Søgaard Jørgensen var det med en genstart af serveren muligt at løse problemet, der ikke har vist sig igen siden.
 
Alligevel har det høj prioritet for Skat at finde ud af, hvad der var årsag til fejlen, fortæller webredaktøren.
 
"Vi synes, at det er et problem, at folk ikke kan komme ind på vores hjemmeside," siger Lars Søgaard Jørgensen, og henviser til Skats strategi om at være tilgængelig på skat.dk for at nedbringe antallet af telefonopkald, der er en væsentligt dyrere kontaktform til borgere og virksomheder.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Udviklere til Internationalt samarbejde

extri:co A/S

Senior driftskonsulent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere